29.4 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Βαγγέλης Καράμπουλας στο basketa.gr: ” Ήμασταν… χαζοί αλλά μας φοβόντουσαν”

Ομάδα με ταλέντο, με ρόστερ που θα μπορούσε να σταθεί άνετα στην Basket League και όπου όμως, τερμάτισε στην 4η θέση του πρωταθλήματος της Α2. Στην κανονική διάρκεια γιατί στα playoffs, o Φάρος “έσπασε” δύο έδρες, τερμάτισε στην πρώτη θέση και πανηγύρισε την άνοδο του, για δεύτερη φορά στην ιστορία του. Μια διευκρίνηση, συνεχόμενη! Ο Βαγγέλης Καράμπουλας είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Κερατσινίου και αυτός που απλά, δεν χάνει ανόδους. Έξι συνεχόμενες μετράει και δεν γίνεται, μια κουβέντα να μην περιτριγυρίζεται γύρω από αυτές. Κι όχι μόνο. Μιλώντας στο basketa.gr “έπλεξε” το εγκώμιο των συμπαικτών του, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον Σάββα Συμεωνίδη αλλά και στο κομβικό σημείο του πρωταθλήματος. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην μιλήσει για τον Βαγγέλη Τσάπα, τον… μάγκα του Φάρου! 

 - Ίκαρος, ΑΕΝΚ, ΑΕΚ, Καβάλα και δύο φορές με τον Φάρο. Αριθμείς έξι συνεχόμενες ανόδους. Που το κρύβεις το κοκαλάκι της νυχτερίδας, το λαγοπόδαρο σου, ότι έχεις τέλος πάντων;

“Δεν αισθάνομαι και πολύ τυχερός. Πιο πολύ είμαι, ένα συνειδητοποιημένο παιδί. Ξέρω τι πρέπει να κάνω μέσα στο γήπεδο, πότε να δώσω χώρο και πότε να βγω μπροστά. Αυτοί που ξέρουν και κυρίως, αυτοί που με επιλέγουν, γνωρίζουν πως δεν είμαι καθόλου εγωιστής. Δεν με νοιάζει να βάλω 20 πόντους και η ομάδα του να χάσει, πράγμα που φάνηκε και στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ηρακλή όπου έπαιξα 35 λεπτά και πήρα πέντε προσπάθειες! Τραγικός ήμουν αλλά δεν με νοιάζει από την στιγμή που ο Φάρος έφτασε στον στόχο του”. 

- Είστε μια ομάδα που έβαλε 164 πόντους σε έναν αγώνα και που σημείωνε την μία κατοστάρα μετά την άλλη. Πόσο επιθετικό ταλέντο έχει τελικά ο Φάρος;

“Το ταλέντο που διαθέτει η φετινή ομάδα, δεν μπορεί να συγκριθεί με άλλες χρονιές. Είναι κάτι το.. ασυναγώνιστο! Η γνώμη μου είναι - και το λέω όλη την χρονιά - πως είμαστε μακράν η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, απλά υπήρξαν φορές που ήμασταν… χαζοί! Χάναμε παιχνίδια από το +23 όπως πχ αυτό με τον Ηρακλή στον πρώτο γύρο, ενώ στην έδρα μας, κερδίσαμε όλους τους δυνατούς αντιπάλους εύκολα και με μεγάλες διαφορές. Επιθετικά, κάναμε… παπάδες”.

- Ποιος ήταν ο κομβικός αγώνας; Αυτός που σας μεταμόρφωσε προς το καλύτερο γιατί για να λέμε του στραβού το δίκιο, στον πρώτο γύρο δεν ήσασταν και πολύ καλοί. 

“Κομβικό σημείο ήταν το ματς μέσα στον Ηρακλή, αυτό που σου ανέφερα λίγο πριν. Καταφέραμε και χάσαμε παιχνίδι 23 πόντων μέσα σε δέκα λεπτά. Μετά από αυτό, φάνηκε η προσωπικότητα όλων των παικτών. Διότι, πολλές φορές στο παρελθόν έχουμε δει ομάδες να παρεκκλίνουν ακόμα περισσότερο του στόχους τους αλλά όχι εμείς. ΟΚ, κάναμε έναν τραγικό πρώτο γύρο αλλά έναν εντυπωσιακό δεύτερο όπου χάσαμε μόνο ένα ματς. Νομίζω πως μετά το ματς με τον Ηρακλή, η αντίδραση μας φόβισε τους πρωτοπόρους!”

 - Ο Σάββας Συμεωνίδης ήρθε στα μέσα της χρονιάς. Έχει μερίδιο ή απλά ήταν ένας προπονητής που βρήκε μια ομάδα να πηγαίνει στον… αυτόματο;

“Δεν γίνεται η επιτυχία να είναι μόνο των παικτών. Όπως δεν είναι μόνο του Ομπράντοβιτς το ευρωπαϊκό που πήρε η Φενέρ, έτσι και η άνοδος δεν ανήκει μόνο στους παίκτες. Ο Σάββας έχει μεγάλο μερίδιο. Ήρθε και βρήκε παίκτες υψηλού επιπέδου και τους διαχειρίστηκε όλους προς όφελος του Φάρου. Βρήκε τα κουμπιά μας  - γιατί καλά πως είμαστε ταλέντα, παιχταράδες κτλ αλλά είμαστε και 12 διαφορετικές προσωπικότητες - ήταν εντάξει απέναντι μας και εμείς προς το πρόσωπο του. Το όφελος του Φάρου, το είδες!”

 - Θυμάμαι μια συνέντευξη του Σωτήρη Κατούφα που είχε πει πως “χωρίς τον Τσάπα, κλείσαμε! Κατεβάσαμε ρολλά” και επειδή τις τελευταίες ημέρες πολλά ακούγονται και γράφονται, τι ισχύει; Τι σας έχει πει;

“Ενώ ο Τσάπας είναι άνθρωπος που ασχολείται με το Facebook, του αρέσουν τα Social και οι δημοσιογράφοι κάνουν είδηση το κάθε του ποστάρισμα, σε διαβεβαιώνω πως δεν τον ενδιαφέρει καθόλου να πάρει έστω και λίγη από την δόξα. Είναι ένας ταπεινός άνθρωπος και πάνω απ’ όλα κύριος. Δεν συναντάς εύκολα προέδρους που είναι φίλοι με τους παίκτες. Σε κερδίζει ο… μπαγάσας! Και για να σοβαρευτώ, να σου πω πως είναι ένας άνθρωπος που μαθαίνει από τα λάθη του, που αγαπάει τον Φάρο και τους παίκτες του και είναι μεγάλος μάγκας. Γι’ αυτό και οι παίκτες που έρχονται, το κάνουν πρώτα γι’ αυτόν και μετά για τα χρήματα ή την άνοδο. Τώρα, αν θα συνεχίσει στην ομάδα ή όχι, αυτό δεν μπορώ να στο πω εγώ. Αν ισχύσει όμως το δεύτερο, το σίγουρο είναι πως ο Φάρος δεν θα είναι ποτέ πια ο ίδιος”.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ