18.3 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Φάρος παραμονής άναψε στα Τρίκαλα

Ο Γυμναστικός/Φάρος συνήλθε από την εντός έδρας ήττα από την Κύμη και στον "τελικό" των Τρικάλων πανηγύρισε μια νίκη... μισή κατηγορία. Το 74-65 επί της ομάδας του Φώτη Τακιανού, έφερε στις έξι νίκες αυτήν του Φώτη Σκουρτόπουλου, ουσιαστικά καταδίκασε τα Τρίκαλα που ελπίζουν πια σε ένα θαύμα για την παραμονή έχοντας τρεις, ενώ αύξησε και το "μαξιλαράκι" έναντι του Πανιώνιου, που έχει τέσσερις και παίζει αύριο εκτός με τον Παναθηναϊκό.

Τα Τρίκαλα με ηγέτη τον Τάλτον ανέβασαν στροφές από νωρίς και έλεγξαν απόλυτα το ματς, σε νταμπλ σκορ, 12-6 στο 6' και 16-8 στο 6'. Μπήκαν στο τελευταίο λεπτό της περιόδου με +7, 23-16, όμως κάπου εκεί άρχισε η αφύπνιση του Γυμναστικού.
Δίπλα στον Σάφτεναααρ που κρατούσε εξ αρχής την μπαγκέτα, προστέθηκαν οι ΕΛληνες, Παπαντωνίου και Παπαμακάριος και έτσι αρχικά μείωσαν στο 23-20 της περιόδου και έφτασαν μέχρι το 25-35 στο 15', με συνολικό σερί 19-2 και στο ξεκίνημά του τέσσερα συνεχόμενα τρίποντα!
Ο ρυθμός και η ψυχολογία είχαν περάσει πλέον στην μεριά των φιλοξενούμενων οι οποίοι κράτησαν με άνεση την διψήφια διαφορά μέχρι το 36-48 του ημιχρόνου.

Τα Τρίκαλα μπήκαν με πάθος στο δεύυερο ημίχρονο για να επιστρέψουν στο ματς, το σερί τους 7-0 έφερε το 43-48, νέο ενδιαφέρον στο ματς και τάιμα άουτ από τον Σκουρτόπουλο και αυτό απέδωσε. Οι Λαρισινοί επέστρεψαν συγκεντρωμένοι, έκαναν το δικό τους 9-0, έφτασαν στο +14 στο 24', 57-43 και έκλεισαν και την τρίτη περίοδο με διψήφια διαφορά, 54-64.

Μέσω άμυνας επιχείρηαν την ύστατη αντεπίθεση τα Τρίκαλα, κράτησαν χωρίς πόντο τον αντίπαλο μέχρι το 35'55'' και μείωσαν σε 60-64, όμως, κάπου θα ερχόταν σκορ και για τον Γυμναστικό. Καθοριστικό γκολ φάου του Μουράτου και, κυρίως, καθοριστικό τρίποντο του Πανατωνίου για το 62-70 στο 38' που ουυσιαστικά έκρινε και τον αγώνα.

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ: Ο Ρόλαντ Σάφτενααρ ήταν το βασικό στήριγμα του Γυμναστικού στον αγώνα με τα Τρίκαλα, όμως, ο Νώντας Παπαντωνίου εκτός του ότι.. σιγοντάριζε σε όλο το ματς, έβαλε και το καθοριστικό τρίποντο της αναμέτρησης.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σε ένα ματς που έκρινε πολλά, απαραίτητη ήταν η ψυχραιμία. Και τα 17 λάθη των Τρικάλων, έναντι 10 του Γυμναστικού, δείχνουν ότι αυτή ήταν με το μέρος των φιλοξενούμενων.

 Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ