21.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Το νούμερο «1» στον ουρανό του Μαϊάμι (vids)

Οι Μαϊάμι Χιτ δείχνουν πως η σεζόν τους αυτή θα είναι... γεμάτη συγκινήσεις για το ένδοξο πρόσφατο παρελθόν, αφού πέραν της τελευταίας χρονιάς του Ντουέιν Ουέιντ, αποφάσισαν να αποσύρουν την φανέλα του μεγάλου Κρις Μπος.

Επτά χρόνια στο Τορόντο με την φανέλα των Ράπτορς και άλλα τόσα στο Μαϊάμι, ως ένας εκ των μεγάλων συντελεστών των Χιτ στους τίτλους του 2012 και του 2013. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, αναζητεί κάποια ομάδα που θα ήθελε να τον εντάξει στο ρόστερ της, αλλά κάτι τέτοιο κρίνεται πολύ δύσκολο, μετά την χρόνια αποχή από τη δράση λόγω τραυματισμών, η οποία ενδέχεται να ρίξει για τον ίδιο τίτλους τέλους μετά το All Star Game, έστω και άδοξα.

Η ιστορία, όμως, δεν ξεγράφει και ο Κρις Μπος ανήκει σε ένα σημαντικό της κομμάτι για την ομάδα της Φλόριντα. Ήταν εκείνος, που μαζί με τον εμβληματικό της ηγέτη και τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, συνέθεσαν την τριάδα που έφερε το δαχτυλίδι εκείνες τις δύο συνεχόμενες χρονιές. Παίζοντας ένδεκα φορές στο All Star Game, συνεχόμενα μάλιστα από το 2006 έως το 2016, είχε το δικό του ξεχωριστό ρόλο σε κρίσιμες στιγμές.

Οι Χιτ δεν ξεχνούν και, στην χρονιά που αποσύρεται ο Ντουέιν Ουέιντ, θα αποσύρουν το νούμερο «1», το οποίο θα κοσμήσει τον ουρανό του Μαϊάμι, για χάρη του Μπος. Στα 34 χρόνια του, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του 2008 με την Εθνική των Ηνωμένων Πολιτειών, θα βρίσκεται στο «πάνθεον» των «μύθων» του συλλόγου, όπως βρίσκεται ούτως ή άλλως για όλο τον οργανισμό του ΝΒΑ.

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να μην κύλησαν, όπως ήθελε, αλλά παίρνει την αναγνώριση που αξίζει. Ημερομηνία καθορίστηκε η 26η Μαρτίου (ξημερώματα 27/3, 1:30 σε ώρα Ελλάδας), στον εντός έδρας αγώνα με τους Ορλάντο Μάτζικ. Ας «σπάσουν τα τσιμέντα», λοιπόν, για πάρτη του. Του πρέπει...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ