24.7 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Τον «εκτέλεσε» ο Ντιλέινι

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε στην έδρα της Μπαρτσελόνα, αλλά τον «σκότωσε» ο Μάλκολμ Ντιλέινι και τα χαμένα ριμπάουντ με τους Καταλανούς να παίρνουν τελικά τη νίκη με 98-86.

Οι «πράσινοι» είδαν το σερί των τεσσάρων διαδοχικών νικών τους να διακόπτεται και πλέον με ρεκόρ 8-5 συγκατοικούν στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στον αντίποδα οι Καταλανοί έφτασαν στο 10-3 και βρίσκονται παρέα με τη Ρεάλ Μαδρίτης στη δεύτερη θέση πίσω μόνο από την εντυπωσιακή και πρωτοπόρο Αναντολού Εφές. 

Το παιχνίδι ήταν έτσι κι αλλιώς πολύ δύσκολο για τους πρωταθλητές Ελλάδας οι οποίοι πάντως κατόρθωσαν να παλέψουν στα ίσα, όμως οι γηπεδούχοι «καθάρισαν» με «όπλα» την ποιότητά τους, αλλά και την απόλυτη κυριαρχία τους στα ριμπάουντ, σ' έναν τομέα όπου έστησαν το δικό τους «πάρτι».

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός πήρε όλο κι όλο ένα ριμπάουντ όμως κατάφερε να χάνει μόνο με πέντε πόντους διαφορά (28-23). Ήταν δεδομένο ότι εφόσον συνέχιζε έτσι θα διασυρόταν, όμως βελτιώθηκε η κατάσταση, με τους παίκτες του Σβέτισλαβ Πέσιτς να βρίσκουν κάποιες λύσεις και να προηγούνται στη διακοπή του ημιχρόνου με 55-47.

Η τρίτη περίοδος αποτέλεσε το καλύτερο διάστημα της ομάδας του Ρικ Πιτίνο στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Το «τριφύλλι» έπαιξε πολύ καλή άμυνα, σταμάτησε την... αιμορραγία των ριμπάουντ και παράλληλα είδε τον Τζίμερ Φριντέτ να ζεσταίνεται και να σκοράρει συνεχώς. Στο 30' όμως ο φωτεινός πίνακας έγραφε 71-65 και οι «μπλαουγκράνα» είχαν ακόμα τον πρώτο λόγο. Η Μπάρτσα σκόραρε 27 πόντους στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού και δεν άφησε περιθώρια στον Παναθηναϊκό να διεκδικήσει κάτι καλό, με το τελικό 98-86 να αφήνει τους «πράσινους» με την πίκρα της προσπάθειας, χωρίς όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο «ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ»: Το δίδυμο των Νίκολα Μίροτιτς και Μπράντον Ντέιβις ήταν αυτό που έκανε τη ζημιά στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο στα κρίσιμα, ο Μάλκολμ Ντιλέινι ήταν εκείνος ο οποίος έκρινε το παιχνίδι με μεγάλα σουτ. Ο Αμερικανός γκαρντ τελείωσε το παιχνίδι με 17 πόντους και 5/8 τρίποντα. Για τον Παναθηναϊκό ο Νικ Καλάθης ήταν ξανά απολαυστικός με 13 πόντους και ισάριθμες ασίστ σ' ένα ακόμα double double. Πρώτος σκόρερ των ηττημένων ο Τζίμερ Φριντέτ με 19 πόντους και 7/11 σουτ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Παναθηναϊκός έχασε για έναν αποκλειστικό λόγο. Εξαιτίας της αδυναμίας του στα ριμπάουντ, στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης. Η υπεροπλία των γηπεδούχων φαίνεται στη σούμα που δείχνει 39 για την Μπάρτσα και μόλις 26 για την ελληνική ομάδα. Μετά από αυτό, δεν χρειάζεται κάποια περαιτέρω ανάλυση των αριθμών.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ