20.4 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Στην Κάπο Ντ’ Ορλάντο ο Ματσόν

Στην Κάπο Ντ' Ορλάντο θα συνεχίσει την καριέρα του ως προπονητής ο Αντρέα Ματσόν, με τον άλλοτε τεχνικό των Άρη-Πανιωνίου να αντικαθιστά τον Τζενάρο Ντι Κάρλο.

Η κατάσταση στην Κάπο Ντ' Ορλάντο, αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο BCL προ ολίγου καιρού, δεν είναι η καλύτερη δυνατή, με την ιταλική ομάδα να βρίσκεται στον «πάτο» της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα, σε ισοβαθμία με ρεκόρ 5-19 μαζί με την Πέζαρο, παλεύοντας για την παραμονή της. Η κατάσταση είναι οριακή και, έξι αγωνιστικές πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου, η διοίκηση αποφάσισε να γίνει ένα «ηλεκτροσόκ», απολύοντας τον σχεδόν επί τρία χρόνια προπονητή, Τζενάρο Ντι Κάρλο.

Τη θέση του παίρνει ένας παλιός μας γνώριμος. Ο λόγος γίνεται για τον Αντρέα Ματσόν, ο οποίος αναλαμβάνει να οδηγήσει την Κάπο Ντ' Ορλάντο σε αυτή τη δύσκολη συνθήκη, ώστε να σωθεί η χρονιά. Ο Ιταλός τεχνικός, που έχει περάσει από τους πάγκους των Άρη και Πανιωνίου, μεταξύ άλλων, βρέθηκε τελευταία φορά το 2017 στη ρωσική Άβτοντορ, ενώ την τελευταία φορά που εργάστηκε στη γειτονική μας χώρα, ήταν το διάστημα 2010-2013 στη Βενέτσια.

Ο ίδιος, άλλωστε, έχει γράψει τη δική του ιστορία στο ιταλικό μπάσκετ, κατακτώντας το Κύπελλο Κόρατς με τη Βερόνα το 1998 και συμμετέχοντας στον τελικό του Eurocup της προηγούμενης χρονιάς με την ίδια ομάδα, κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν ξεχνάμε, βέβαια, το γεγονός ότι επί των ημερών του, ο Άρης ήταν φιναλίστ του Eurocup (τότε ULEB Cup) το 2006, παίζοντας τότε με την Ντιναμό Μόσχας των Ντούσαν Ίβκοβιτς, Λάζαρου Παπαδόπουλου και Αντώνη Φώτση.

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ