22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στα μέσα Οκτώβρη το τζάμπολ στο Ισραήλ

Η κλήρωση της Winner League πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα (13/9) στο Ισραήλ. Το τζάμπολ του πρωταθλήματος θα γίνει μεταξύ 17 και 19 Οκοτωβρίου, δύο εμδομάδες μετά την έναρξη της Euroleague και τα παιχνίδια (τουλάχιστον σε ένα αρχικό στάδιο) θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών. 

Ακόμα, θα αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος, αφού καταργήθηκε το Final 4. Για την ακρίβεια στην αρχή θα υπάρξουν δύο γύροι με 13 αγωνιστικές έκαστος, όπου κάθε ομάδα θα παίζει εντός και εκτός έδρας με κάθε αντίπαλο (ενώ κάθε εβδομάδα κάποια ομάδα θα έχει ρεπό, αφού ο αριθμός των ομάδων είναι μονός). 

Έπειτα, οι ομάδες που βρίσκονται στις θέσεις 1-6, θα παίξουν μεταξύ τους μία φορά (5 παιχνίδια συνολικά). Το ίδιο θα συμβεί και με τις ομάδες που θα τερματήσουν στις θέσεις 7-13. Μετά, θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ με τις 8 πρώτες ομάδες και τα πλέι άουτ με τις δύο τελευταίες, σε σειρές των 5 αγώνων. Τέλος, οι ημιτελικοί και οι τελικοί της διοργάνωσης θα κριθούν σε σειρές 3 αγώνων. 

Η πρωταθλήτρια Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα αντιμετωπίσει στην πρώτη αγωνιστική της Νιχαράγια (εκτός έδρας), ενώ στη δεύτερη αγωνιστική θα έχει το ντέρμπι με την Χάποελ Τελ Αβίβ του Γιάννη Καστρίτη

Τέλος, να σημειώσουμε ότι οι ομάδες πήραν διαβεβαιώσεις πως σύντομα θα παρθεί η οριστική απόφαση το μπάσκετ να μην υπόκειται στους γενικούς περιορισμούς λόγω της πανδημίας και ότι οι ομάδες θα μπορούν να ταξιδεύουν κανονικά για τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ