15.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ισραήλ: Ανησυχία για την καθυστέρηση της κρατικής ενίσχυσης

Μετά από αγώνα και έντονες πιέσεις, οι λίγκες του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ στο Ισραήλ έπεισαν το καλοκαίρι το υπουργείο Οικονομικών να διαθέσει ένα κονδύλι 27,5 εκατομμυρίων Ευρώ στις επαγγελματικές ομάδες προκειμένου να ανακουφιστούν από τις καταστροφικές για τα οικονομικά τους συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού. Όμως, παρ' όλο που η συμφωνία επήλθε τον Ιούλιο, τα χρήματα δεν έχουν μπει ακόμα στο ταμείο των ομάδων.

Αυτές του μπάσκετ έχουν λαμβάνειν συνολικά 8,7 εκατομμύρια Ευρώ, τα οποία έχουν υπολογίσει στους προϋπολογισμούς τους κι αν δεν τα πάρουν, δεν θα μπορέσουν να βγάλουν τη χρονιά. Επομένως η ανησυχία τους είναι έκδηλη. 

"Αν δεν πάρουμε σύντομα αυτά τα χρήματα, δεν θα είμαστε σε θέση να καταβάλλουμε τους μισθούς. Τόσο απλά", δήλωσε ο πρόεδρος της Χάποελ Χολόν, Εϊτάν Λανσιάνο, ενώ ο ιδιοκτήτης της Χάποελ Ιερουσαλήμ ήταν πιο δραματικός: "Οι ομάδες καταρρέουν. Παρακαλώ, βοηθήστε μας"!

Το υπουργείο των Σπορ δεν αρνείται ότι υπάρχει αυτή η υποχρέωση από το κράτος και έχει θέσει μια προθεσμία ως τις 9 Νοεμβρίου για την καταβολή των χρημάτων. Τι θα γίνει όμως αν και αυτή η προθεσμία παρέλθει άπρακτη; "Αν τα χρήματα δεν καταβληθούν ούτε τότε, θα δούμε τις ομάδες να διαλύονται", δήλωσε ο πρόεδρος της Μακάμπι Ρισόν, Γιτζάκ Πέρι.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ