16.3 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Ρεκόρ καριέρας απ’ τον Τσαϊρέλη

Οι Έλληνες με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους όμως χωρίς αμερικανική βοήθεια ο Άρης ήταν και πάλι μισός στο χθεσινό παιχνίδι με τη Νίμπουργκ. Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης έκανε ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά παιχνίδια του, συνοδεύοντας το με ένα ρεκόρ καριέρας.

 

Ο διεθνής φόργουορντ τελείωσε τον αγώνα με τους Τσέχους έχοντας 23 πόντους που είναι οι περισσότεροι των 61 ευρωπαϊκών αγώνων της καριέρας του. Ο «Τσαϊ» μετράει 25 ματς στο BCL με τον Άρη, επτά στην Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό κι άλλα 29 στο Eurocup (19 με τον Άρη και 10 με τον ΠΑΟΚ). Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν εκείνη των 21 πόντων που είχε ως παίκτης του ΠΑΟΚ στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ουγγρική Άλμπα Φέχερβαρ ενώ φέτος είχε 20 κόντρα στην Οστάνδη.

 

Στις καλύτερες επιδόσεις του συγκαταλέγονται ακόμη τόσο τα επτά ριμπάουντ –είχε οχτώ πέρσι στο εντός έδρας παιχνίδι με την Έλιος Σανς- όσο και με τους 20 βαθμούς αξιολόγησης –είχε 29 με τον ΠΑΟΚ στο ματς με την Άλμπα Φέχερβαρ.

 

 

Ιστορικό χαμηλό στα κλεψίματα

 

Είναι λογικό ωστόσο τα ατομικά επιτεύγματα να περνάνε σε δεύτερη μοίρα ήταν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό…

 

*Τα δύο κλεψίματα που είχε χθες ο Άρης δεν είναι μόνο η χειρότερη επίδοση των οχτώ αγώνων του στο φετινό BCL αλλά συνολικά στη διαδρομή του στη διοργάνωση, στα 27 παιχνίδια του δηλαδή σε αυτήν. Είχε τέσσερα στο παιχνίδι με την Μπεσικτάς φέτος κι άλλα τόσα πέρσι με τους Σκαϊλάινερς εντός, τη Νίμπουρκ εντός και τη Βιλερμπάν στους «16», εκτός έδρας.

 

*Ο Άρης έκανε εννιά λάθη στο πρώτο ημίχρονο αλλά μόνο πέντε στο δεύτερο φτάνοντας τα 14 έναντι όμως μόλις οχτώ των Τσέχων που εκμεταλλεύτηκαν αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού σημειώνοντας 15 πόντους. Οι «κίτρινοι» πήραν μόνο τρεις πόντους ισοφαρίζοντας τη χαμηλότερη επίδοση τους αφού την ίδια είχαν κόντρα στην Μπεσικτάς.

 

*Στον αντίποδα ρεκόρ περιόδου είναι για τον Άρη οι 14 πόντοι που πήρε από επιθετικά ριμπάουντ. Είχε 13 στο παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας με τη Ζιελόνα Γκόρα.

 

*Οι 14 πόντοι ήρθαν από τα 14 επιθετικά ριμπάουντ που είχαν οι «κίτρινοι» και που συνιστούν ισοφάριση της κορυφαίας επίδοσης τους. Την ίδια είχαν στο παιχνίδι με τη Βόννη.

 

*Ρεκόρ περιόδου είναι τα 43 ριμπάουντ που καταγράφηκαν στη στατιστική του Άρη, δύο περισσότερα από τον αγώνα με την Αβελίνο.

 

*Η αμυντική λειτουργία του ήταν χθες «του ύψους ή του βάθους». Οι 25 πόντοι που δέχτηκε στη 2η περίοδο είναι η χειρότερη εντός έδρας επίδοση του καθώς είχε παθητικό 24 πόντων στην 3η περίοδο του παιχνιδιού με τη Βόννη. Στην 3η περίοδο όμως χθες, κράτησε τους Τσέχους στους εννιά ισοφαρίζοντας την καλύτερη επίδοση του. Την ίδια είχε σημειώσει στην 4η περίοδο του παιχνιδιού με τη Ναντέρ.

 

*Στατιστικά ο Άρης έκανε το χειρότερο από τα πέντε εντός έδρας παιχνίδια του στη φετινή διοργάνωση. Αυτό δείχνουν οι 65 βαθμοί του στο σύστημα αξιολόγησης δύο λιγότεροι από το προηγούμενο παιχνίδι του στο «Παλέ» με την Αβελίνο.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ