21.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Περιστέρι: Ευρωπαϊκή αγωνία με… πάθος για το BCL (pic+vid)

Στο Περιστέρι αρχίζοντας τον σχεδιασμό της περιόδου 2021-22 άρχισαν από τα βασικά. Τον προπονητή, ανανεώνοντας τη συνεργασία τους με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο και την ευρωπαϊκή στόχευση. Οι διοικούντες την ομάδα τα έβαλαν κάτω και συμφώνησαν ότι θα είναι πισωγύρισμα για την πρόοδο, το προφίλ και την καθημερινή λειτουργία της ομάδας να παραμείνει μόνο εντός συνόρων για μία ακόμα χρονιά.

Η κατάσταση βέβαια, δεν εξελίχθηκε ευοίωνα στο πρωτάθλημα. Οι τρεις ομάδες που τερμάτισαν σε καλύτερη θέση, πέραν του Παναθηναϊκού που ανήκει στην Ευρωλίγκα και του Προμηθέα που θα συνεχίσει στο Eurocup, αποφάσισαν και οι τρεις να κάνουν χρήση του δικαιώματός τους για το BCL. Κι αν για την ΑΕΚ αυτό ήταν μάλλον δεδομένο, το Λαύριο δεν άφησε το όνειρο να πάει χαμένο έστω κι αν αναγκάζεται να... ξενιτευτεί στο ΣΕΦ, ενώ και ο ΠΑΟΚ παρά τη στενότητα που αντιμετωπίζει, αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή στη διοργάνωση.

Στο Περιστέρι έστω κι έτσι δε χάνουν την αισιοδοξία τους ότι μπορεί να είναι αυτή η διοργάνωση που θα τους υποδεχθεί και του χρόνου. Θεωρούν ότι έχουν 0ικοδομήσει μια καλή σχέση, έχουν δείξει ότι προσφέρουν με την παρουσία τους στη φερεγγυότητα και γενικά το προφίλ της διοργάνωσης και ότι έχουν τύχη. Είναι σε διαρκή επαφή με τους αρμόδιους, περιμένοντας να δουν αν η συμπλήρωση του παζλ του αρχικού ταμπλό ομάδων έχει κενά προς κάλυψη και τους γίνει η κλήση. Ακόμα και για τα προκριματικά θα δηλώσουν ανεπιφύλακτα αποδοχή αν τους γίνει πρόσκληση. 

Φυσικά όταν περιμένεις κάτι που δεν είναι δεδομένο, πρέπει να είσαι έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο. Στο Περιστέρι είναι, έχοντας κατά νου και την περίπτωση του FIBA Europe Cup. Από το «καθόλου Ευρώπη», είναι μια λύση που προτιμάται. Ολα πάντως θα ξεκαθαρίσουν σε περίπου μία εβδομάδα, όταν και ανακοινωθούν οι ομάδες του επόμενου ΒCL και φυσικά στις ημέρες μέχρι τότε, όταν και θα κορυφωθούν οι επαφές του Περιστερίου με την Ελβετία και το.... αρχηγείο της διοργάνωσης.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ