21.7 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Περιστέρι: Ετοιμο το πλάνο, αλλά το BCL κρίνει πολλά (vid)

Το Περιστέρι έκανε τον απολογισμό του, ξεπέρασε την ευκαιρία που φάνηκε στον ορίζοντα μετά τη νίκη στην Πάτρα στον προημιτελικό με τον Προμηθέα και γύρισε άμεσα σελίδα. Η αθηναϊκή ομάδα έχει στέρεες βάσεις για να μπορεί να ξεπεράσει και χρονιές που εξελίσσονται σε αποτυχία σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό, όπως η φετινή που από τη μέση και μετά στράβωσε τελείως. 

Μπορεί η απώλεια της διεκδίκησης έστω μιας θέσης στους τελικούς να σήμανε και την απώλεια διεκδίκησης ενός εσόδου που θα έδινε άλλη ώθηση, αλλά η ζωή συνεχίζεται. Με ενισχυμένη τη διοικητική ομάδα με την επανενεργοποίηση του Ανδρέα Πολέμη και με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο να παίρνει άμεσα και έμπρακτα την επιβράβευση για την καλή εικόνα στο φινάλε, με την ανανέωση της συνεργασίας.

Στο Περιστέρι το πρώτο και κύριο θέμα που θα καθορίσει πολλά είναι η προοπτική της ευρωπαϊκής συμμετοχής. Σήμερα που μιλάμε, υπάρχουν τρεις ομάδες που προηγούνται για το Basketball Champions League. Κάτι που σημαίνει ότι όχι μόνο οι δύο εγγυημένες θέσεις, αλλά και η τρίτη είτε σε προκριματικό είτε καθ' υπέρβαση και αυτή εγγυημένη είναι σε άλλα χέρια.

Πέραν της ΑΕΚ όμως που θεωρείται αυτονόητο ότι θα συμμετάσχει σε μια διοργάνωση με την οποία έχει ταυτιστεί, για τις άλλες δύο ομάδες υπάρχουν ερωτηματικά. Για τον ΠΑΟΚ με τον ίδιο τον Θανάση Χατζόπουλο να λέει ξεκάθαρα ότι προέχει η εξυγίανση των οικονομικών και ότι θα πρέπει να μελετηθούν πολλές παράμετροι πριν την τελική απόφαση. Και με το Λαύριο να είναι σαφές ότι θέλει με κάθε τρόπο να ζήσει την εμπειρία, αλλά να έχει να λύσει θέματα όπως για παράδειγμα του γηπέδου.

Στο Περιστέρι θεωρούν επιτακτική ανάγκη να είναι και του χρόνου η ομάδα στην Ευρώπη. Και για να υπάρξει συνέχεια και πρόοδος και για να αποφευχθεί η σκληρή πραγματικότητα του ενός αγώνα την εβδομάδα. Με τα παρεπόμενα αυτής, όπως ο τρόπος προσέγγισης και πειθούς μεταγραφικών στόχων που θα θέλουν κίνητρα. Τόσο οι αλλοδαποί, όσο και οι Ελληνες που έχουν ήδη εντοπιστεί και θα είναι από την λίστα αυτών που θα έχουν μεγάλη ζήτηση το επόμενο διάστημα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ