21.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΠΑΟΚ: Ο «στρατός» του Λυκογιάννη (vids)

Ο ΠΑΟΚ στελεχώνει το ρόστερ του με εγγύηση Λυκογιάννη και το Basketa.gr παρουσιάζει τους παίκτες, που αποτελούν το δικό του «στρατό» επιτυχίας, έχοντας συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν.

Ήταν Δεκέμβριος του περασμένου έτους, όταν ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν κάποια λύση, ώστε να βρει τα αγωνιστικά του πατήματα και να ανατρέψει ένα άσχημο ξεκίνημα, που τον έφερνε επί της ουσίας ουραγό της Basket League. Οι άνθρωποι της ομάδας θεώρησαν πως ο Άρης Λυκογιάννης ήταν το κατάλληλο πρόσωπο, ώστε να στηρίξει το σύλλογο σε μια ομάδα παλινόρθωσης στα μέσα της σεζόν.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά», παράλληλα, αποτελούσε ευκαιρία για τον Έλληνα τεχνικό. Τα αποτελέσματα ήταν άμεσα και με ένα φοβερό «ντεμαράζ», που επιβεβαίωσε το δίκιο της επιλογής από πολλές απόψεις, φτάνοντας μέχρι την πεντάδα στη μεγάλη κατηγορία.

Στη Θεσσαλονίκη, μάλιστα, ο ίδιος βρήκε αρκετά γνώριμα πρόσωπα, με τα οποία είχε δουλέψει στο παρελθόν, έχοντας τις δικές του σταθερές, συνεχίζοντας μάλιστα και για την νέα σεζόν τη στελέχωση του ρόστερ των «ασπρόμαυρων» με αθλητές, που από τα δικά του χέρια ξεκίνησαν, για να κάνουν τη δική τους πορεία στον ελληνικό και ευρωπαϊκό, κατά κύριο λόγο, χώρο. Οι ίδιοι του επιστρέφουν αυτή την ευεργεσία με εμπιστοσύνη στο νέο πλάνο του ΠΑΟΚ, που μοιάζει επιτέλους να κάνει πειστικά βήματα προς τα εμπρός και το Basketa.gr τους παρουσιάζει.

Αυτοί που... βρήκε ήδη

Όταν ο Λυκογιάννης βρέθηκε στον ΠΑΟΚ, δύο παίκτες από όσους παραμένουν στο υπάρχον ρόστερ, ήταν ήδη γνωστοί του. Πρόκειται, φυσικά, για τους Μάλκολμ Γκρίφιν και Ζερμέιν Λαβ, με τους δύο μάλιστα να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη βαθμολογική επάνοδο της ομάδας, που για λίγο δεν κατάφερε να πάρει το πλεονέκτημα έδρας, για να αποκλειστεί στη συνέχεια από την ΑΕΚ, αφήνοντας όμως υποσχέσεις για το μέλλον.

Ο πρώτος είχε συνεργαστεί δύο φορές μαζί του στον Κολοσσό, τη σεζόν 2017-2018 και το 2019-2020. Στην πρώτη περίπτωση, μάλιστα, είχε την ευκαιρία μέσω των εμφανίσεών του να πάρει μεταγραφή τη Ζενίτ, χτυπώντας τις πύλες του κορυφαίου επιπέδου του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Έναν χρόνο πριν από τη δεύτερη θητεία του Γκρίφιν, επίσης, είχε συνεργαστεί με τον Λαβ στον Χολαργό, σε μια απόλυτα επιτυχημένη χρονιά για τον Αμερικανό και την ομάδα του, που είχε μόλις μετακινηθεί από τη Ρόδο.

Αξίζει να σημειωθεί, δε, ότι μαζί με αυτούς βρήκε κι έναν Έλληνα που γνώριζε, τον Γιώργο Τσαλμπούρη, με τον οποίο είχε συνεργαστεί ξανά στον Κολοσσό. Ο άλλοτε διεθνής με τις μικρές εθνικές φόργουορντ, μάλιστα, ήταν επίσης εξαιρετικός στην πορεία για την πεντάδα, αλλά φαίνεται πως οι δρόμοι των δύο πλευρών θα χωρίσουν τους δρόμους τους.

Οι Έλληνες και ο Τζόουνς

Μπορεί ο «στρατός» του Λυκογιάννη να έχασε έναν «στρατιώτη», αλλά πρόσθεσε άλλους τρεις, που είχαν ως παρόμοια αφετηρία το γεγονός, ότι είχαν βρεθεί στα ίδια λημέρια μαζί του. Ο λόγος γίνεται για δύο Έλληνες, τους Βασίλη Τολιόπουλο και Βλάντο Γιάνκοβιτς, καθώς κι έναν ξένο ακόμη, τον Μάρβιν Τζόουνς, που πέρυσι επανήλθε στα μέρη μας για χάρη του Προμηθέα και του Περιστερίου.

Ο πρώτος δεν χρωστά και λίγα στη συνεργασία του με τον Λυκογιάννη. Μετά τη σεζόν 2014-2015, άλλωστε, η πόρτα του Ολυμπιακού άνοιξε για εκείνον, πραγματοποιώντας μια καριέρα, που ψάχνει το λιμάνι της έκτοτε στην Basket League. Ο Γιάνκοβιτς, από την πλευρά του, μετά από αρκετά ταξίδια και θητεία σε σπουδαίους συλλόγους, βρήκε την ευκαιρία επανεκκίνησης στον Χολαργό, έχοντας βρεθεί για ένα «φεγγάρι» με τον Έλληνα κόουτς και στον Παναθηναϊκό, όταν στο τέλος της σεζόν 2014-2015 είχε έρθει ως βοηθός του Σωτήρη Μανωλόπουλου. Ο άλλοτε διεθνής φόργουορντ, άλλωστε, ψάχνει τον εαυτό, που είχε παρουσιάσει στα Βόρεια προάστια, μέσω του ΠΑΟΚ.

Τέλος, φυσικά, υπάρχει ο Τζόουνς, με τον Λυκογιάννη να είναι ο πρώτος που τον εντόπισε και τον έφερε στην Ευρώπη, μετά την κολλεγιακή του καριέρα, που κατέληξε το καλοκαίρι το 2017 στο Νότιο Τέξας. Οι δυο τους, τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη συνάντηση, τα λένε ξανά στη συμπρωτεύουσα, μεγαλώνοντας και την παροικία του Σικάγο.

Με αυτό τον τρόπο, πέντε είναι στο σύνολο οι παίκτες, που γνωρίζουν... τι εστί να δουλεύεις με τον Άρη Λυκογιάννη, όπως κι εκείνος μαζί τους. Δεν ήταν το πιο βασικό κριτήριο, φυσικά, για την απόκτησή τους, καθώς ο αέρας που φέρνουν αγωνιστικά είναι τέτοιος, που στον ΠΑΟΚ αισιοδοξούν ξανά...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ