17.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στοίχημα του Λυκογιάννη ο Γιάνκοβιτς του Χολαργού (pics, vid)

Άλλη περίοδος, άλλες συνθήκες και διαφορετικές οι απαιτήσεις μεταξύ του Χολαργού του 2018-19 και του ΠΑΟΚ του 2021-22. Υπάρχουν όμως κοινές παράμετροι κι αυτές δημιουργούν ανάλογες προσδοκίες. Είναι γεγονός ότι ο Βλάντο Γιάνκοβιτς, που από χθες είναι παίκτης της ομάδας της Θεσσαλονίκης, πριν τρία χρόνια έδειξε για τελευταία φορά το πραγματικό πρόσωπο του και το έκανε με προπονητή τον Άρη Λυκογιάννη. Είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη νεοφώτιστη, τότε, ομάδα στον δρόμο προς τα πλέι οφ, με 13,58 πόντους, 5,42 ριμπάουντ, 2,69 ασίστ και 1,15 κλεψίματα. Αυτό το πρόσωπο θα επιχειρήσει να ανασύρει ο «Λύκος» και στον ΠΑΟΚ.

 


Οι δυο τους συναντιούνται έπειτα από τρία χρόνια –μαζί τους και ο Ζερμέιν Λοβ που είχε κάνει τα πρώτα βήματα του στην Ελλάδα με τον Χολαργό και ενδεχομένως κάποιος ακόμη αφού στο «κάδρο» βρίσκονται Ντάνι Αγκμπελίς και Μιχάλης Καμπερίδης- και για τον διεθνή φόργουορντ αυτή μοιάζει με μία ευκαιρία για μιας μορφής επανεκκίνησης.

 


Στην τελευταία διετία έπαιξε σχετικά λίγο στην ΑΕΚ (31 ματς Πρωταθλήματος και 17 στο BCL) και με μέτρια νούμερα, αφού δεν είχε τον ρόλο στον οποίο είχε συνηθίσει να βρίσκεται. Θα τον έχει στον ΠΑΟΚ; Πιθανώς. Στο «3» ο Δικέφαλος έχει τον 35χρονο Τζος Κάρτερ, στο «4» έχει τον Ντέιβιντ ΝτιΛέο ενώ θα προστεθεί ένας βοηθητικός. Ο καλός Γιάνκοβιτς μπορεί να είναι ακόμη και βασικός. Ο Γιάνκοβιτς του Χολαργού ή παλαιότερα του Άρη και του Πανιωνίου. Όχι ο Γιάνκοβιτς της ΑΕΚ.

 

 

 

 


Τον πόνεσε, τον παίδεψε αλλά υπέγραψε

 

 

Αν ρωτήσει κανείς τον μέσο οπαδό του ΠΑΟΚ για τον Γιάνκοβιτς, θα ανασύρει μία «μαύρη» ανάμνηση. Τον ημιτελικό Κυπέλλου του 2015 όταν ο διεθνής φόργουορντ «πάγωσε» το κατάμεστο, από 8.000 φίλους της νέας του ομάδας, «παλατάκι» με ένα τρίποντο στην εκπνοή διαμορφώνοντας το τελικό 68-71.

 

 

Παρότι με τα «αν» δεν γράφεται ιστορία, αν ο Γιάνκοβιτς δεν είχε στερήσει στον ΠΑΟΚ εκείνη την ευκαιρία, ο Δικέφαλος θα είχε μια ακόμη μεγαλύτερη στη συνέχεια αφού θα αντιμετώπιζε στον τελικό τον Απόλλωνα. Ο Βλάντο όμως αποφάσισε διαφορετικά, έγραψε αλλιώς την ιστορία κι έτσι ο ΠΑΟΚ παραμένει χωρίς τίτλο από το μακρινό 1999.

 


Γενικότερα ο Βλάντο Γιάνκοβιτς έχει παράδοση στο να… παιδεύει τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος προσπάθησε δύο φορές στα τελευταία τρία χρόνια να τον ντύσει στα ασπρόμαυρα, χωρίς επιτυχία. Το έκανε και μάλιστα επίμονα στην προπέρσινη σεζόν αλλά εκείνος κατέληξε στην ΑΕΚ. Ποτέ δεν είναι αργά όμως…

 


Στο βάθος οι 300

 


Για τον ΠΑΟΚ που χτίζεται αυτό το καλοκαίρι η συμμετοχή στα πλέι οφ είναι αυτονόητη. Ο διοικητικός ηγέτης του Θανάσης Χατζόπουλος άλλωστε, μίλησε για αυτονόητη κατάκτηση των κεκτημένων, της 5ης θέσης δηλαδή και της διατήρησης του ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

 


Ακόμη κι αν μείνει στο… ελάχιστο της παρουσίας στα πλέι οφ όμως, ο Βλάντο Γιάνκοβιτς θα έχει τη δυνατότητα να φτάσει φορώντας τη φανέλα του ΠΑΟΚ, τις 300 συμμετοχές στην Basket League αφού απέχει 25 ματς από αυτό το επίτευγμα. Θα είναι ένας ακόμη σταθμός μιας διαδρομής που άρχισε στις 12 Μαίου 2007 όταν όντας 17 ετών και δύο μηνών, έκανε ντεμπούτο σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι του Πανιωνίου με τον Πανελλήνιο (54-67).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ