16.3 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Άρης Λυκογιάννης: Φτιάχνει τον ΠΑΟΚ και απογειώνει την καριέρα του (vids)

Ο Άρης Λυκογιάννης έχει φέρει την... ανάσταση στον ΠΑΟΚ και το Basketa.gr εξηγεί τους λόγους της σπουδαιότητας αυτής της συνύπαρξης και για τις δύο πλευρές, έχοντας τώρα την πρόκληση των playoffs.

Κάποιες συναντήσεις σε αυτή τη ζωή είναι γραφτό να γίνουν, προκειμένου οι δύο πλευρές να επωφεληθούν σε βαθμό, που ίσως δε θα μπορούσαν να φανταστούν, ούτε επιστρατεύοντας όλη τους την αισιοδοξία. Και στις 10 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης Λυκογιάννης θα βρίσκονταν μαζί στον ίδιο δρόμο, προκειμένου να επιβεβαιώσουν μέχρι κεραίας αυτό τον ισχυρισμό.

Μια ομάδα, που μέχρι εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στη «διακεκαυμένη ζώνη», βρέθηκε αρκετά κοντά μέχρι και στην τετράδα, ενώ ένας προπονητής, ο οποίος αναζητούσε το επόμενο «βήμα» σε μια καριέρα διαρκώς ανοδική, το βρήκε με ιδανικό τρόπο σε έναν ιστορικό σύλλογο, που περνά τις δικές του δύσκολες στιγμές, αναζητώντας κάποιον να του δώσει μια «ώθηση». Το Basketa.gr εξηγεί το πώς αυτή η σχέση δημιουργεί εξαιρετικές συνθήκες για το μέλλον τους.

Υπάρχει ελπίδα στον… πλανήτη ΠΑΟΚ

Ο πρώτος, που πρέπει να αισθάνεται τυχερός από αυτή την επιτυχία, είναι ο ΠΑΟΚ. Κι αυτό, επειδή ο Λυκογιάννης κάποια στιγμή θα έβρισκε την ευκαιρία του σε έναν ιστορικό σύλλογο, ή έστω σε ομάδα των υψηλών πατωμάτων της Basket League. Ο «Δικέφαλος του Βορρά», όμως, μην έχοντας περάσει εύκολα στο ξεκίνημα αυτής της σεζόν αναζητούσε, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, κάποιον να του προσφέρει ελπίδα και έστω μια εικόνα από την εποχή της αίγλης και της καταξίωσης.

Μετά το αρχικό ρεκόρ 1-5 στο πρωτάθλημα, λοιπόν, που διέθεταν μαζί με τον Ιωνικό στην τελευταία θέση και με την επιλογή του Κώστα Μέξα να μην αποδεικνύεται η καλύτερη δυνατή, παρότι αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, ο ΠΑΟΚ βρήκε αυτό το πρόσωπο, που τόσο έψαχνε. Ο Λυκογιάννης έδωσε μια νέα πνοή με τον αέρα του, τεχνικά μοίρασε τους ρόλους και έβαλε την ομάδα του σε μια τάξη, ενώ ανέδειξε για ακόμη μια φορά το ταλέντο κάθε παίκτη, και δη όσων ήδη ήξερε, με τον τρόπο που θα έφερνε τα πιο θετικά αποτελέσματα, τόσο για τους ίδιους όσο και για την ομάδα.

Το αποτέλεσμα ήταν ο ΠΑΟΚ, από εκεί που είχε πέντε ήττες σε έξι ματς, να σημειώσει μόλις τέσσερις στα υπόλοιπα 16 και να πάρει την πέμπτη θέση στο βαθμολογικό πίνακα, σε απόσταση μόνο μιας νίκης από την ΑΕΚ, έτοιμος να την αντιμετωπίσει στα playoffs δίχως καμία πρόθεση να παραδοθεί.

Λυκογιάννης… έτοιμος για μεγάλα πράγματα

Ένας άνθρωπος, που ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 2001 ως βοηθός στον Σπόρτιγκ, κατάφερε με την τρομερά σκληρή του δουλειά, να ανέβει επίπεδο με τον καιρό, αρχίζοντας να «χτυπά» την πόρτα ομάδων του πιο υψηλού επιπέδου.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ, δυστυχώς, να μη λογιζόταν ως μια τέτοια την τελευταία διετία, αλλά το «ειδικό βάρος» του, αν υπάρχει ένας άνθρωπος να το διαχειριστεί με ορθό τρόπο, μπορεί να ανατρέψει τα πάντα. Αυτό έκανε και ο Άρης Λυκογιάννης, ο οποίος βρήκε το σημείο, όπου θα συνεχίσει το έργο του για άλλα τρία χρόνια τουλάχιστον, με τον τρόπο που το έκανε και στον Κολοσσό/Χολαργό την τελευταία πενταετία, με μια μικρή απόσπαση στον Παναθηναϊκό την εποχή του Σωτήρη Μανωλόπουλου. Ακολουθώντας εκ νέου το δικό του δρόμο και επιβάλλοντας τη δική του νόρμα, μαζί με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που αναφέραμε νωρίτερα, ο Έλληνας τεχνικός δε θα μπορούσε να μην πετύχει.

Ο τρόπος, μάλιστα, με τον οποίο πέτυχε, δείχνει πως είναι ικανός και έτοιμος να προχωρήσει στο επόμενο επίπεδο για τον εαυτό του. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το πού θα μπορούσε να είναι αυτό, αλλά σε σύγκριση με ορισμένα χρόνια νωρίτερα, η συζήτηση για μια πρωταγωνίστρια ομάδα θα μπορούσε να γίνει εντελώς διαφορετικά.

Με αυτό τον τρόπο, η έλευση του Λυκογιάννη δε βοηθά απλά τον ΠΑΟΚ να ξανακερδίσει το πρεστίζ του, αλλά αποτελεί και το τέλειο «βήμα» για τον ίδιο σε ένα δρόμο για μεγάλα πράγματα…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ