21.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Πάσαλιτς στο Basketa.gr: «Βάλαμε την ομάδα πάνω από το “Εγώ” μας»

Ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς, που διανύει την τρίτη θητεία του στην Ελλάδα, χάρισε χθες στον Πανιώνιο την πρώτη του φετινή νίκη στη Basket League, ευστοχώντας σε ένα τρομερό buzzer beater τρίποντο κόντρα στο Ρέθυμνο.

Ο διεθνής Βόσνιος γκαρντ μίλησε στο Basketa.gr για τα συναισθήματά του την ώρα του μεγάλου σουτ, για τους εγωισμούς που έμειναν στην άκρη για να φτάσει η ομάδα στην πρώτη της νίκη και μοιράστηκε τις σκέψεις του για τη συνέχεια της μάχης των «κυανέρυθρων» για την παραμονή. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Μεγάλη νίκη χθες για τον Πανιώνιο μετά από τρεις σερί ήττες και μάλιστα με δικό σου buzzer beater. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για εσένα και τί άλλαξε για να πετύχει η ομάδα αυτή τη νίκη; 

«Είμαι χαρούμενος για τη νίκη, η οποία είναι σημαντική με δύο τρόπους. Βαθμολογικά και ψυχολογικά. Είναι σημαντικό να μην τα παρατάς και να παλεύεις μέχρι τέλους. Αυτό κάναμε χθες και τελικά δικαιωθήκαμε έστω και στο τέλος του ματς». 

Τι σκέψεις περνούν από το μυαλό ενός παίκτη τη στιγμή που παίρνει ένα σουτ σαν το δικό σου, σε ένα τόσο κρίσιμο ματς;

«Δεν μπορώ να ξέρω για άλλους αλλά εγώ χθες δεν σκεφτόμουν απολύτως τίποτα εκείνη την ώρα. Είδα την ευκαιρία και απλά σούταρα. Δεν ένιωθα τόσο μεγάλη πίεση μιας και το σκορ ήταν ισόπαλο, σε άλλη περίπτωση ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Χάρηκα πάντως πολύ που πήγε μέσα».

Βρεθήκατε 11 πόντους με 12 λεπτά για να λήξει ο αγώνας, τι είπατε μεταξύ σας εκείνη τη στιγμή και ποιο ήταν το κλίμα στον πάγκο? 

«Δεν πανικοβληθήκαμε. Η εντολή που μας δόθηκε ήταν να προσπαθήσουμε να ελέγξουμε το ρυθμό του αγώνα και να βλέπουμε κάθε κατοχή ξεχωριστά. Έχουμε καλό υλικό και πιστεύαμε ότι ειδικά μέσα στην έδρα μας μπορούμε να ανατρέψουμε τη διαφορά όπως και έγινε».

Πόσο επηρέασε το παιχνίδι σας η αλλαγή προπονητή και η έλευση του Σαμάρντο Σάμουελς;

«Η εμπειρία του Σάμουελς και η ικανότητά του μέσα στο "ζωγραφιστό" μας δίνει μία μεγαλύτερη δυναμική σίγουρα. Όσον αφορά την αλλαγή του προπονητή, δεν θέλω να σχολιάσω κάτι αφού είναι απόφαση της διοίκησης. Έτσι είναι η ζωή σε αυτή τη δουλειά εξάλλου. Εμείς οι παίκτες από την πλευρά μας, νομίζω ήταν η στιγμή να καταλάβουμε ότι πρέπει να αφήσουμε στην άκρη το "Εγώ" μας, βάζοντας την ομάδα πάνω από τους εαυτούς μας και αυτό ακριβώς κάναμε». 

Η χθεσινή νίκη λοιπόν σηματοδοτεί μία νέα αρχή για τον Πανιώνιο;

«Τα πράγματα είναι σίγουρα δύσκολα αλλά ναι, πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Όπως είπα και πριν έχουμε καλό υλικό και να συνεχίσουμε να παίζουμε με την ίδια διάθεση όπως και χθες τα πράγματα θα πηγαίνουν όλο και καλύτερα για μας».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ