18.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Πάει για την έκπληξη η Αβελίνο

Το Ισραήλ αποτέλεσε τον πρώτο ευρωπαϊκό σταθμό του δις πρωταθλητή ΝΒΑ Νόρις Κόουλ και η Ιταλία δεν αποκλείεται να αποτελέσει το δεύτερο.

Ο 29χρονος φόργουορντ πήρε πέρυσι την απόφαση να περάσει τον Ατλαντικό για να αγωνιστεί στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αφού πρώτα είχε κατακτήσει δύο φορές τον τίτλο στο «μαγικό» κόσμο με τους Μαϊάμι Χιτ (2012, 2013) και φόρεσε και τη φανέλα των Νιου Ορλίνς Πέλικανς, αλλά και των Σαντόνγκ Γκόλντεν Σταρς στην Κίνα. Με την «ομάδα του λαού» αγωνίστηκε σε 28 ματς στην περσινή Ευρωλίγκα, έχοντας κατά μέσο όρο 11,1π., 2,5 ριμπάουντ, 3,8 ασίστ και 1,1 κλεψίματα, καθώς και σε 32 παιχνίδια στο εγχώριο πρωτάθλημα, με μ.ό. 11,8π., 2,1 ριμπάουντ και 3,5 ασίστ.

Η Αβελίνο, που έχει μέχρι στιγμής εντυπωσιάσει με τις μεταγραφικές κινήσεις της, θέλει να κάνει και πάλι την έκπληξη, σύμφωνα μάλιστα με την τοπική εφημερίδα «La Prealpina» κινείται για την απόκτησή του. Οι Ιταλοί θα αγωνιστούν την καινούρια σεζόν στο Basketball Champions League, στον Α’ Όμιλο, έχοντας υψηλές βλέψεις. Η απόκτηση του Αμερικανού, εφόσον καταφέρουν να την ολοκληρώσουν, θα αποτελέσει αναμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία τους. Πέρυσι, το συγκρότημα του Νέναντ Βούτσινιτς έφθασε μέχρι τον τελικό του FIBA Europe Cup, ενώ στο ιταλικό πρωτάθλημα τερμάτισε στην πέμπτη θέση.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ