11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Διευκρινίσεις από Βιλερμπάν

Μετά το σάλο που ξέσπασε στη Γαλλία με αφορμή το γεγονός ότι ο Νόρις Κόουλ δεν αποσύρθηκε εγκαίρως από τον αγώνα της Βιλερμπάν με τη Σολέ, παρότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, αλλά αγωνίστηκε για 40'' στην αρχή του παιχνιδιού πριν τελικά φύγει, η διοίκηση της Βιλερμπάν εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία προβαίνει σε κάποιες διευκρινίσεις.

Αναφέρει ότι εκτός από τα μοριακά τεστ ανίχνευσης Covid-19, που είναι υποχρεωμένη να κάνει από τα πρωτόκολλα της Ευρωλίγκας και της γαλλικής λίγκας, πραγματοποιεί από μόνη της και τεστ αντισωμάτων. Αυτά τα τεστ έδειξαν αρχικά ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό ο κόουτς Τι Τζέι Πάρκερ και δύο παίκτες, αυτό έδειξε ότι ήταν θετικός και ο Κόουλ.

Παρότι τονίζει ότι μόλις έγινε γνωστό, λίγο πριν από το τζάμπολ, πως ο Κόουλ ήταν θετικός, ειδοποιήθηκε άμεσα η γαλλική λίγκα, δεν ξεκαθαρίζει ποιος έχει την ευθύνη για το ότι ο Αμερικανός ξεκίνησε κανονικά στην αρχική πεντάδα, όπως είχε δηλωθεί. Γι' αυτό πάντως φαίνεται πως ευθύνονται οι διαιτητές και ο παρατηρητής, που εφάρμοσαν κατά γράμμα το νόμο και δεν δέχθηκαν να γίνει αλλαγή ο Κόουλ, παρά μόνο αφότου άρχισε το παιχνίδι.

Από την ανακοίνωση της Βιλερμπάν δεν προκύπτει η ύπαρξη άλλου κρούσματος στην ομάδα, πέραν των τεσσάρων γνωστών (του προπονητή και τριών παικτών). Επίσης δεν προκύπτει καμία πρόθεση να αιτηθεί αναβολή του αυριανού αγώνα με τον Παναθηναϊκό, στον οποίο σκοπεύει να παραταχθεί κανονικά, χωρίς τους θετικούς στον Covid φυσικά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ