16.9 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Ο Ξανθόπουλος απέφυγε τη… σύλληψη

Εντάξει, ο τίτλος είναι κάπως παραπλανητικός όμως ένας τέτοιος “κλέφτης” μόνο με σύλληψη θα μπορούσε να σταματήσει να κλέβει. Πέρασαν τρία χρόνια από τη μέρα που ο Βασίλης Ξανθόπουλος το… παράκανε. Ήταν 20 Φεβρουαρίου 2016 όταν ο νυν παίκτης της ΑΕΚ, έκλεψε οχτώ φορές την μπάλα, σημειώνοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ.

 

Ήταν στο παιχνίδι του Άρη στην Καβάλα, όπου οι “κιτρινόμαυροι” νίκησαν με 77-71 και ο Ξανθόπουλος σημείωσε αυτή τη σπουδαία επίδοση που αποτελεί βέβαια και ρεκόρ καριέρας. Δεν είναι πάντως η κορυφαία στην ιστορία του Άρη. Τον Οκτώβριο του 1999 είχε κάνει οχτώ κλεψίματα και ο Γιώργος Σιγάλας στην εντός έδρας ήττα πάντως από το Περιστέρι με 63-64 αλλά την επίδοση των δύο ξεπερνά εκείνη του Τζέιμς Φόρεστ. Ο Αμερικανός είχε κάνει εννιά κλεψίματα σε ένα ματς στην Καισαριανή, τον Μάρτιο 2001 όταν ο Άρης μάλιστα έχασε με 73-71. Ο Φόρεστ μοιράζεται την κορυφαία επίδοση στην ιστορία του Πρωταθλήματος, με τον Ρόουλ Μάρσαλ που είχε κάνει επίσης εννιά κλεψίματα στη νίκη του ΠΑΟΚ στα Ιλίσια με 77-66.

 

Εκείνη η εντυπωσιακή επίδοση των οχτώ κλεψιμάτων στην Καλαμίτσα, δεν ήταν βέβαια μία έκλαμψη για τον Βασίλη Ξανθόπουλο που έχει μετατρέψει το κλέψιμο σε επιστήμη. Γι’ αυτό και είναι άλλωστε ο 1ος εν ενεργεία και συνολικά ο 4ος “κλέφτης” στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος με 475, πίσω μόνο από τους Διαμαντίδη (784), Παπαμακάριο (520) και Σιγάλα (510).

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ