13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες: Mια εντυπωσιακή πρεμιέρα! (vids)

Mε εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε η πρώτη ημέρα αγωνιστικής δράσης στο Ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο, με την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών να χάνει το πρώτο της παιχνίδι από τη Γαλλία. Δείτε αναλυτικά όλα τα σημερινά αποτελέσματα αλλά και το πρόγραμμα της αυριανής (26/7), δεύτερης ημέρα του τουρνουά.

Η αγωνιστική δράση στο Saitama Super Arena ξεκίνησε με την ομάδα που απέκλεισε την εθνική μας στο Προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά, την Τσεχία του Τόμας Σατοράνσκι, η οποία αντιμετώπισε το Ιράν, έχοντας τον τίτλο του απόλυτου φαβορί. Και σε έναν βαθμό το δικαιολόγησε. Οι Τσέχοι ξεπέρασαν το... άγχος της πρεμιέρας και μπόρεσαν να κερδίσουν με 84-78 την Ασιατική ομάδα, η οποία πάλεψε μέχρι τέλους να μαζέψει τη διαφορά.

Διαβάστε αναλυτικά το τι έγινε στο Ιράν - Τσεχία, ενώ μπορείτε να δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα στο βίντεο που ακολουθεί:

https://www.youtube.com/watch?v=bQW_zc3mo3Y

Στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας, είδαμε και το πρώτο από τα δύο εμπορικά "ντέρμπι" της ημέρας. Δύο εκπλήξεις των Προολυμπιακών τουρνουά, η Γερμανία και η Ιταλία, αναμετρήθηκαν σε ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι μέχρι τέλους, όμως που είδε τη "Σκουάντρα Ατζούρα" να βγαίνει νικήτρια με 92-82, ύστερα από ένα φοβερό τέταρτο δεκάλεπτο.

Διαβάστε αναλυτικά τι έγινε στο Γερμανία - Ιταλία, ενώ μπορείτε να δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα στο βίντεο που ακολουθεί:

Το τρίτο παιχνίδι της ημέρας, είχε στο μενού μία από τις νέες... δυνάμεις του μπάσκετ, την Αυστραλία του μεγάλου ταλέντου και προοπτικών, με την εντυπωσιακή ομάδα της Νιγηρίας. Οι Αφρικανοί δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στην Αυστραλία, η οποία ήταν πιο εύστοχη και πιο αποφασισμένη, κερδίζοντας σχετικά εύκολα με 84-67.

Διαβάστε αναλυτικά το τι έγινε στο Αυστραλία - Νιγηρία, ενώ μπορείτε να δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα στο βίντεο που ακολουθεί:

https://www.youtube.com/watch?v=pbg5u0r1KQA

Τέλος, είχαμε το παιχνίδι ίσως των δύο μεγαλύτερων φαβορί του τουρνουά. Ηνωμένες Πολιτείες και Γαλλία έκλεισαν ιδανικά τη βραδιά στη Σαιτάμα Σούπερ Αρένα, με ένα ντέρμπι που είδε τους Αμερικανούς να σοκάρονται και να γνωρίζουν την πρώτη τους ήττα σε Ολυμπιακούς από το 2004 και να δείχνουν ότι για άλλη μια φορά, το χάσμα στην εποχή... Πόποβιτς έχει κλείσει! Με έναν φοβερό Εβάν Φουρνιέ, οι Γάλλοι επικράτησαν με το τελικό 83-76.

Διαβάστε αναλυτικά το τι έγινε στο Γαλλία - ΗΠΑ , ενώ μπορείτε να δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα στο βίντεο που ακολουθεί:

Με δύο παιχνίδια συνεχίζεται δράση στο αυριανό πρόγραμμα του τουρνουά μπάσκετ. Η έναρξη γίνεται στις 07:40 ώρα Ελλάδος, όταν η Αργεντινή του Λουίς Σκόλα ως τυπικά γηπεδούχος αναμετράται με τη Σλοβενία του Λούκα Ντόνσιτς. Το μεσημέρι έρχεται η ώρα της διοργανώτριας. Με τον Ρούι Χατσιμούρα να ξεχωρίζει στο ρόστερ, οι Ιάπωνες θα υποδεχτούν τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές, Ισπανούς, στις 15:00, στο παιχνίδι που θα "κλείσει" τη δράση.

Αναλυτικά οι μεταδόσεις:

07:40 Αργεντινή - Σλοβενία (EΡΤ 3)

15:00 Ιαπωνία - Ισπανία (ΕΡΤ 3)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ