14.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στην Αθήνα το 2004 η προηγούμενη «Ολυμπιακή» ήττα των ΗΠΑ (vids)

Πέρασαν 17 χρόνια και 25 νικηφόροι αγώνες, για να φύγει η ομάδα των ΗΠΑ ηττημένη από αναμέτρηση σε Ολυμπιακούς αγώνες. Ηταν το 2004 στο ΟΑΚΑ, όταν στον ημιτελικό η μετέπειτα χρυσή Ολυμπιονίκης Αργεωτινή έφτανε στον θρίαμβο με 89-81. Το αποτέλεσμα πάντως δεν ήταν και... βόμβα μεγατόνων, αφού οι ΗΠΑ είχαν... προλάβει μέχρι τότε να χάσουν από το Πουέρτο Ρίκο και τη Λιθουανία στη φάση των ομίλων! 

Σήμερα, ήταν η σειρά των Γάλλων να πετύχουν μια νίκη που στην παρούσα φάση είναι μόνο γοήτρου αφού ήρθε στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού τουρνουά. 

Για τις ΗΠΑ ακολούθησαν 25 νίκες, μία στον μικρό τελικό της Αθήνας επί της Λιθουανίας και 24 στις τρεις επόμενες διοργανώσεις, αφού είχαν από 8-0 σε Πεκίνο, Λονδίνο και Ρίο.

 

 

Η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ είχαν χάσει σε Ολυμπιακούς αγώνες ήταν στον αλησμόνητο και πολυσυζητημένο τελικό του 1972 στο Μόναχο, με τα τρία δευτερόλεπτα που έμειναν στην ιστορία του αθλήματος. Η Σοβιετική Ενωση πήρε το χρυσό μετάλλιο με το 51-50 να έρχεται να σφραγίσει τον πιο αμφισβητούμενο αγώνα μπάσκετ που έχει γίνει ποτέ. 

 

Για την ιστορία και για να μην μείνει... παραπονεμένη, η άλλη μία ήττα που είχαν υποστεί σε Ολυμπιακούς αγώνες ήταν το 1988 στη Σεούλ και πάλι από τη Σοβιετική Ενωση. Σύνολο λοιπόν έξι με τη σημερινή και οι μισές επί ελληνικού εδάφους!

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ