23.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τσεχία-Ελλάδα 97-72: «Άδειασε» κι έχασε το όνειρο… (pics+vids)

Η Ελλάδα παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων στον τελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά της Βικτώρια με αντίπαλο την Τσεχία και ηττήθηκε με 97-72, χάνοντας την ευκαιρία επιστροφής στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από το 2008 και την παρουσία στο Πεκίνο.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά το κακό ξεκίνημα στο παιχνίδι δεν μπόρεσε ποτέ να επιστρέψει στον αγώνα και ηττήθηκε από τους καλά διαβασμένους Τσέχους οι οποίοι πήραν το εισιτήριο για Τόκιο γράφοντας ιστορία, καθώς ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν πετύχει κάτι αντίστοιχο. Η Εθνική έμοιαζε να έχει «αδειάσει» μετά τον θρίαμβο από την Τουρκία κι επιστρέφει δίχως το πολυπόθητο εισιτήριο για την Ιαπωνία στις αποσκευές της.

Για δεύτερη διαδοχική αναμέτρηση, το ξεκίνημα των διεθνών ήταν νωθρό. Οι Τσέχοι το εκμεταλλεύτηκαν και ξέφυγαν 20-6 στο 5', γεγονός που «ταρακούνησε» τον ελληνικό πάγκο, με τον Ρικ Πιτίνο να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ. Η άμυνα δεν διορθώθηκε σε κανένα σημείο και στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν προβάδισμα δέκα πόντων (32-22).

Η μεγάλη διαφορά στη δεύτερη περίοδο ήταν ότι η Εθνική αποφάσισε να βάλει το κορμί της και να μην αφήσει τους αντιπάλους της να σκοράρουν ανενόχλητοι. Κάπως έτσι και με το τεχνικό επιτελείο να προχωράει σε διαδοχικές αλλαγές ψάχνοντας μέχρι βαθιά στον πάγκο, η «γαλανόλευκη» μείωσε 47-43. Ωστόσο το τρίποντο του Σέναλ στην εκπνοή διαμόρφωσε το 50-43 που ήταν το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Και το τρίτο δεκάλεπτο κυλούσε ακριβώς όπως ήθελαν οι παίκτες του Ρόνεν Γκίνζμπουργκ. Η «επίσημη αγαπημένη» έμοιαζε «πνιγμένη» στην άμυνα της Τσεχίας και ταυτόχρονα δεν μπορούσε να τη σταματήσει. Στο 26' το σκορ ήταν 62-49 με δύο βολές του Μποχάτσικ κι έπρεπε η Ελλάδα να «ανέβει ένα βουνό». Ο ίδιος παίκτης με τρίποντο ένα λεπτό αργότερα εκτόξευσε τη διαφορά στους 16 πόντους (65-49). Στο 30' ο φωτεινός πίνακας της «Μεμόριαλ Αρένα» έγραφε 81-54 και όλα έδειχναν ότι τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει. 

Ούτε ένα μπασκετικό θαύμα δεν έφτανε για να γυρίσει σε αυτόν τον αγώνα η Ελλάδα και η κόρνα της λήξης τη βρήκε να χάνει με 97-72 και να φεύγει απογοητευμένη από τον Καναδά για τη βάση της, δίχως να κάνει το πολυπόθητο ταξίδι για το Τόκιο. 

ΟΙ ΑΠΡΟΣΜΕΝΟΙ ΗΡΩΕΣ: Η Τσεχία έχει δύο μεγάλα αστέρια, τους Τόμας Σατοράνσκι και Γιαν Βέσελι. Ωστόσο «χτύπησε» την Εθνική με δύο άλλους παίκτες, τον Πάτρικ Άουντα και τον Γιάρομιρ Μποχάτσικ. Οι δυο τους ήταν που έκαναν τη «ζημιά» όταν η μπάλα ακόμα «έκαιγε». Από την ελληνική πλευρά ο Γιώργος Παπαγιάννης διασώθηκε από το «ναυάγιο» αλλά ήταν μόνος.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Δυστυχώς η «επίσημη αγαπημένη» δεν έδειξε έτοιμη για ένα παιχνίδι τέτοιας κρισιμότητας. Ακόμα και στα ριμπάουντ όπου ήταν αρκετά δυνατή έως τώρα, δεν μπόρεσε να κοιτάξει στα μάτια τα κορμιά της Τσεχίας. Παράλληλα δεν υπήρχε καλή αναλογία σε ασίστ και λάθη, την ώρα που οι Τσέχοι σούταραν καλύτερα σε βολές, δίποντα και τρίποντα. Με αυτά τα δεδομένα δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει «μάχη» και οι Τσέχοι πήραν εύκολα το εισιτήριο για Τόκιο.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

?? @kos_slou for 3! ?#FIBAOQT | @HellenicBF

?: https://t.co/nqwF32w9eH pic.twitter.com/YqCrEiliPN

July 4, 2021.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ