21.3 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Οι 12 μονομάχοι του μπασκετικού τουρνουά στο Τόκιο (pics+vids)

Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη έχει ήδη εκκινήσει και σε λίγες ώρες, γίνεται και το πρώτο τζάμπολ του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ! Ένα χρόνο μετά την προγραμματισμένη έναρξη τους, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο βάζουν τέλος σε μία αναμονή 5 ετών, ελέω...κορωνοϊού. Στο μπάσκετ 12 ομάδες μπαίνουν στις 24 Ιουλίου στη μάχη, διψασμένες για διάκριση! Τα δεδομένα ασφαλώς και είναι διαφορετικά σε σχέση με την περυσινή χρονιά που προορίζονταν να γίνουν οι Αγώνες, ωστόσο ο στόχος παραμένει ίδιος: Η κατάκτηση ενός πολυπόθητου μεταλλίου! Ας δούμε αναλυτικά όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός...

Το σύστημα διεξαγωγής

Οι 12 ομάδες, που προκρίθηκαν είτε από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, είτε από το Προολυμπιακό τουρνουά, έχουν χωριστεί σε τρία γκρουπ, τεσσάρων ομάδων. Από κάθε όμιλο προκρίνονται οι δύο πρώτοι, ενώ εισιτήριο για την επόμενη φάση θα λάβουν και οι δύο καλύτεροι "τρίτοι". Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί κλήρωση για τους "8" της διοργάνωσης με τις ομάδες να χωρίζονται σε "ισχυρούς" και "ανίσχυρους". Στους "ισχυρούς" θα βρίσκονται οι πρώτοι από τον κάθε όμιλο, αλλά και ο καλύτερος "δεύτερος". Από την άλλη, στους "ανίσχυρους" θα βρίσκονται οι δύο καλύτεροι "τρίτοι", αλλά και οι υπόλοιποι που τερμάτισαν "δεύτεροι" στη φάση των ομίλων. Από τα προημιτελικά έως και τον τελικό του τουρνουά, όλα τα ματς θα είναι "νοκ άουτ". Για να στεφθεί μία ομάδα Ολυμπιονίκης θα χρειαστεί να δώσει συνολικά 6 παιχνίδια (3 στη φάση ομίλων και 3 στα νοκ άουτ), αντί για 8 όπως συνέβαινε στα προηγούμενα τουρνουά.

 

Οι όμιλοι

Α Όμιλος  

ΙΡΑΝ

Η εθνική ομάδα του Ιράν κέρδισε την πρόκριση της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας και ετοιμάζεται για Τόκιο! Το Ιράν δε θα έχει εύκολο έργο σε αυτόν τον Α΄ Όμιλο της διοργάνωσης καθώς θα βρει απέναντί του πανίσχυρες δυνάμεις όπως οι Η.Π.Α και η Γαλλία. Πέρα από αυτά τα γνωστά μεγαθήρια του Παγκόσμιου μπάσκετ, το Ιράν θα κληθεί να αντιμετωπίσει και την εθνική ομάδα της Τσεχίας που έκλεψε τις εντυπώσεις στο Προολυμπιακό τουρνουά της Βικτώρια στον Καναδά. 

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Άαρον Γκεράμιπουρ. Ο πανύψηλος σέντερ της εθνικής Ιράν με παραστάσεις από το ευρωπαϊκό μπάσκετ αποτελεί βασικό "πυλώνα" στην ομάδα του με την έφεση στο σκοράρισμα και τα ριμπάουντ να τον διακρίνουν.

 

ΓΑΛΛΙΑ 

Οι Γάλλοι έχοντας κερδίσει και εκείνοι το εισιτήριό τους για το Τόκιο μέσω... Κίνας και το Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη εκεί, στοχεύουν ψηλά στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε έναν αρκετά δύσκολο και απαιτητικό όμιλο, οι Γάλλοι έχουν το πάνω χέρι για την πρόκριση στην επόμενη φάση μαζί με τους Αμερικανούς και αναμένονται μεγάλες μάχες που θα μας δείξουν ποιοι θα συνεχίσουν στο Τόκιο και ποιοι θα πάρουν το αεροπλάνο της επιστροφής.

 

 

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Ρούντι Γκομπέρ. Εκπληκτικός αμυντικός, ο 29χρονος ψηλός των Γιούτα Τζαζ και της εθνικής Γαλλίας, διαθέτει ένα χάρισμα που μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα καθοριστικό στην φετινή πορεία των Γάλλων. Οι σκληρές του άμυνες και η ικανότητα του να μαζεύει ριμπάουντ αποτελούν χαρακτηριστικά που είναι ικανά να συνεισφέρουν τα μέγιστα στην προσπάθεια της εθνικής Γαλλίας.

 

Η.Π.Α.

Η εθνική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών έρχεται πληρέστερη στο Τόκιο με πολλούς αστέρες στη διάθεσή της, σε αντίθεση με το Παγκόσμιο της Κίνας που πήρε μεν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς, δεν κατάφερε ωστόσο να εκπληρώσει τις προσδοκίες και... χαιρέτησε νωρίς. Πλέον με σκοπό να μην επαναληφθεί η αποτυχία στο Παγκόσμιο της Κίνας και με ονόματα στο ρόστερ που... τρομάζουν, οι Αμερικάνοι σκέφτονται μόνο το μετάλλιο.

 

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Κέβιν Ντουράντ. Τα λόγια είναι περιττά για αυτόν τον υπερπαίκτη. Αμέτρητες διακρίσεις στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, τόσο σε συλλογικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο. Σίγουρα αποτελεί έναν παίκτη που έλλειψε από την εθνική των Η.Π.Α. και όλοι περιμένουν πολλά από τον "KD". 

 

 

ΤΣΕΧΙΑ

Οι Τσέχοι εντυπωσίασαν στο Προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά και πήραν την πρόκριση για το Τόκιο, γεμάτοι ενθουσιασμό από την μεγάλη τους πρόκριση. Ο δρόμος τους στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, μόνο εύκολος δε θα είναι καθώς θα κληθούν να αντιμετωπίσουν Η.Π.Α., Γαλλία και Ιράν με στόχο την πρόκριση στην "8άδα".

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Τόμας Σατοράνσκι. Ο 29χρονος περιφερειακός των Σικάγο Μπούλς, ηγείται της προσπάθειας της εθνικής Τσεχίας και σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση. Ένας παίκτης με μεγάλη εμπειρία και παραστάσεις τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Αμερική αναμένεται να είναι καθοριστικός στο παιχνίδι των Τσέχων προσφέροντας πολύτιμες βοήθειες απέναντι σε ομάδες που θα τους κάνουν τη ζωή... δύσκολη.  

 

 

 

Β Όμιλος

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Οι Αυστραλοί αποτελούν ακόμα μία ομάδα που κέρδισε το εισιτήριό της για τους Ολυμπιακούς μέσω του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας. Με ένα δυνατό ρόστερ γεμάτο NBAers και δίψα για διάκριση, η ομάδα του Μπράιαν Γκούρτζαν δε θα είναι εύκολος αντίπαλος για κανέναν εκ των Γερμανία, Ιταλία και Νιγηρία που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στη φάση των ομίλων και όχι μόνο...

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Μάθιου Ντελαβεντόβα. Ο έμπειρος άσος με πολυετή παρουσία στον "μαγικό κόσμο" του NBA, προσφέρει όλα όσα χρειάζεται η ομάδα του. Εμπειρία, καθαρό μυαλό και ένα... φαρμακερό σουτ!

 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η νικήτρια του Προολυμπιακού τουρνουά της Κροατίας, μπαίνει στη μάχη, γεμάτη ψυχολογία από τις συνεχόμενες νίκες που πέτυχε στο Σπλιτ της Κροατίας και της έδωσαν το εισιτήριο για Τόκιο. Η Γερμανία διαθέτοντας παίκτες που αγωνίζονται σε ομάδες που πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη, έχει τις βάσεις για κάτι καλό σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση. 

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Γιοχάνες Φόιτγκμαν. Ο ύψους 2μ14 "γίγαντας" της ΤΣΣΚΑ Μόσχας αποτελεί έναν από τους πιο κομβικούς παίκτες της εθνικής ομάδας της Γερμανίας. Ο Φόιτγκμαν προσφέρει σημαντικά σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού όπως το σκοράρισμα και τα ριμπάουντ και για αυτό η συνεισφορά του είναι πολύτιμη για τους Γερμανούς.

 

https://youtu.be/fbojE7gB5wA

 

ΙΤΑΛΙΑ

Ιταλία: Η μεγάλη έκπληξη των Προολυμπιακών τουρνουά! Πέταξε έξω την "οικοδέσποινα" Σερβία με "κατοστάρα" στον τελικό του Βελιγραδίου και έχει βάλει ψηλά τον πήχη για το Τόκιο! Σε έναν δυνατό όμιλο, αλλά με βάσιμες ελπίδες πρόκρισης, οι Ιταλοί βλέπουν "8άδα".

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Ντανίλο Γκαλινάρι. Ο 32χρονος ψηλός των Ατλάντα Χοκς, έχοντας ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, πάει Τόκιο με την εθνική ομάδα της χώρας του, έτοιμος να προσφέρει, όλα όσα δεν μπόρεσε το Προολυμπιακό τουρνουά, λόγω της αγωνιστικής δράσης στο NBA, και ακόμα περισσότερα. 

https://youtu.be/wNvZiP8ROjA

 

 

ΝΙΓΗΡΙΑ

Η Νιγηρία αφού κέρδισε το εισιτήριό της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, ετοιμάζεται για... Τόκιο! Με παίκτες που διαθέτουν εμπειρία από τα κορυφαία πρωταθλήματα, όπως το NBA, η Νιγηρία αναμένεται να αποτελέσει... "σκληρό καρύδι" για τους αντιπάλους της. Το έδειξε εξάλλου και στα φιλικά προετοιμασίας, με ηχηρά αποτελέσματα και κυρίως τη νίκη επί των ΗΠΑ που προκάλεσε πάταγο.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Έκπε Ούντο. Πρωταθλητής Ευρωλίγκας με τη Φενέρμπαχτσε το 2017 και στη συνέχεια πορεία στην άλλη άκρη του Ατλαντικού με τη φανέλα των Γιούτα Τζαζ στο NBA. Ο Ούντο έχοντας παραστάσεις και εμπειρίες πρωταθλητισμού σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του μπορεί να αποδειχτεί "παίκτης-κλειδί" για την πορεία των Νιγηριανών στο Τόκιο.

Γ Όμιλος

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

 

Η φιναλίστ του προηγούμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Κίνα, εθνική Αργεντινής, βρίσκεται στο Τόκιο για μία πορεία ανάλογη με εκείνη της Κίνας πριν από δύο χρόνια! Με τον αρχηγό Λούις Σκόλα να δηλώνει ξανά "βροντερό" παρών σε μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση και με ένα έμπειρο και ποιοτικό ρόστερ, η Αργεντινή έχει βάλει τις βάσεις για κάτι καλό στο Τόκιο. 

 

 

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ:  Φακούντο Καμπάτσο. Ο δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης με τη Ρεάλ Μαδρίτης αποτελεί ένα από τα μεγάλα ονόματα που διαθέτει στο ρόστερ της η εθνική Αργεντινής. Ο Καμπάτσο, ένας από τους πολυτιμότερους και ποιοτικότερους Αργεντινούς παίκτες, θέλει να οδηγήσει την χώρα του ξανά στον δρόμο του βάθρου και των μεταλλίων.




ΙΑΠΩΝΙΑ

Η διοργανώτρια των Ολυμπιακών Αγώνων! Η Ιαπωνία φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες και η ομάδα μπάσκετ θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της. Ο όμιλος της με Ισπανία, Σλοβενία και Αργεντινή μπορεί να μην της αφήνει πολλά περιθώρια, αλλά όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο!

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Ρούι Χατσιμούρα. Ο 23χρονος φόργουορντ των Ουίζαρντς, αποτελεί τον "σταρ" της Ιαπωνίας. Παρά το νεαρό της ηλικίας του ο Χατσιμούρα έχει αναδειχθεί σε ηγέτη της εθνικής ομάδας της χώρας του και θα την οδηγήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες με στόχο την "έκπληξη". 

 

ΙΣΠΑΝΙΑ

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια πάει Τόκιο με έναν και μοναδικό στόχο: Το μετάλλιο! Μπορεί να βρίσκεται σε έναν αρκετά δυνατό και ανταγωνιστικό όμιλο, όμως η Ισπανία έχει το "know how" στις μεγάλες διοργανώσεις διαθέτοντας ένα από τα ποιοτικότερα και πιο έμπειρα ρόστερ της διοργάνωσης. 

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Πάου Γκασόλ. Ο "πιστός στρατιώτης" της εθνικής Ισπανίας είναι ξανά εδώ,  και συνεχίζει ακάθεκτος σε μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση! Ο Γκασόλ τα έχει πάρει... σχεδόν όλα τόσο σε συλλογικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο, αλλά του λείπει ένα χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μένει να φανεί αν θα καταφέρει να οδηγήσει τη χώρα του σε αυτό το πολυπόθητο "χρυσό".

 

ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Οι νικητές του Προολυμπιακού τουρνουά στο Κάουνας έρχονται στο Τόκιο με υψηλές βλέψεις, έχοντας στην διάθεσή τους το "υπερόπλο" Λούκα Ντόντιστς! Οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2017, θα "κονταροχτυπηθούν" με τα άλλα δύο φαβορί του ομίλου για μία θέση στην "8άδα", εκτός και αν κάνει τη μεγάλη έκπληξη η Ιαπωνία!

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Λούκα Ντόντσιτς. Ποιος άλλος; Το "παιδί θαύμα" του σλοβένικου μπάσκετ θέλει να οδηγήσει ψηλά τη χώρα του και να της χαρίσει ξανά ένα μετάλλιο μετά το χρυσό του 2017 στο Ευρωμπάσκετ. Πλέον ακόμα πιο ώριμος και με περισσότερες παραστάσεις, μοιάζει ικανός να φτάσει την εθνική ομάδα της χώρας του, μακριά στην διοργάνωση...

https://youtu.be/kTb8CwRp-lc

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ