16.7 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ντόνσιτς: Η ιστορική εμφάνιση και η παρηγοριά από τον Μπατούμ (pic,vids)

Μπορεί η Σλοβενία να μην κατάφερε τελικά να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του Ολυμπιακού Τουρνουά Ανδρών του Τόκιο, καθώς γνώρισε μία δραματική ήττα στον ημιτελικό με τη Γαλλία, όμως για ακόμα μία φορά, ο Λούκα Ντόνσιτς ξεχώρισε με την εμφάνισή του, αφήνοντας τα πάντα στο παρκέ στο ιστορικό πρώτο τριπλ νταμπλ του σε Ολυμπιακό Τουρνουά.

Το φετινό καλοκαίρι εθνικών ομάδων, αν μπορεί να έχει ένα όνομα, αυτό είναι του Λούκα Ντόνσιτς. Ο Σλοβένος, ο οποίος προέρχεται από μία γεμάτη χρονιά στο NBA με τους Ντάλας Μάβερικς, ενίσχυσε την ομάδα του στο Προολυμπιακό τουρνουά, οδηγώντας του Σλοβένους στην επικράτηση επί της Λιθουανίας στον τελικό του Κάουνας, και στο εισιτήριο για την Ολυμπιάδα.

Εκεί, ο φανταστικός Σλοβένος φυσικά και συνέχισε το ρεσιτάλ. Ξεκίνησε την παρουσία του με ένα συγκλονιστικό παιχνίδι 50 πόντων απέναντι στην Αργεντινή και έδειχνε πως μαζί του, η Σλοβενία μπορεί να φτάσει για άλλη μια διοργάνωση πολύ ψηλά. Στον "τελικό" του τρίτου ομίλου με την Ισπανία ο Ντόνσιτς άγγιξε το πρώτο τριπλ νταμπλ της καριέρας του σε Ολυμπιακό Τουρνουά, όμως αυτό τελικά ήρθε σήμερα.

Μπορεί η ήττα να τον οδηγεί στο παιχνίδι του χάλκινου μεταλλίου, όμως ο Ντόνσιτς άφησε τα πάντα στο παρκέ. Έβαλε 16 πόντους, έδωσε 18 ασίστ (δεύτερη καλύτερη επίδοση σε Ολυμπιακούς Αγώνες) και κατέβασε 10 ριμπάουντ, πραγματοποιώντας το τρίτο τριπλ νταμπλ στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων! To πρώτο έγινε το 1976 από τον Αλεξάντερ Μπέλοφ (23 πόντοι, 14 ριμπάουντ, 10 ασίστ) απέναντι στον Καναδά, ενώ το δεύτερο έγινε το 2012 από τον ΛεΜπρον Τζέιμς, ο οποίος στους Αγώνες του Λονδίνου έγραψε 11 πόντους, 14 ασίστ και 11 ριμπάουντ, στον προημιτελικό απέναντι στην Αυστραλία.

Το τριπλ νταμπλ αυτό εν τέλει δεν ήταν αρκετό. Η Γαλλία πήρε το παιχνίδι χάρη στην τάπα του Νικολά Μπατούμ και ο Ντόνσιτς, απαρηγόρητος κάθισε στον πάγκο, με σκυμμένο το κεφάλι, από την κούραση αλλά και την απογοήτευση του αποτελέσματος. Εκείνη τη στιγμή πάντως ήταν που ο πρωταγωνιστής του ο αγώνα, ο Μπατούμ, έδειξε άλλη μια φορά το τι είδους παίκτης είναι, καθώς η πρώτη του κίνηση, μετά το τέλος του πανηγυρισμού του, ήταν να πάει στον Ντόνσιτς και να του πει δυο λόγια, παρηγορώντας τον για την ήττα.

"Ο Νικολά έχει χαρακτήρα. Μου είπε ότι μισεί να παίζει μαζί μου, αλλά με έναν καλό τρόπο. Ήταν πολύ ωραία κίνηση από εκείνον, είναι σωστός χαρακτήρας", θα πει χαρακτηριστικά ο Ντόνσιτς"

Δείτε τη φωτογραφία αλλά και το βίντεο με την αγκαλιά παρηγοριάς του Νικολά Μπατούμ στον Λούκα Ντόνσιτς:

https://twitter.com/FIBA/status/1423274685567967235



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ