17.5 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Λιθουανία – Σλοβενία 85-96: Tου Λούκα η μαγεία και στην Ιαπωνία! (vid)

Ένας Λούκα Ντόνσιτς σκέτη απόλαυση, συνέχισε με σπασμένα τα φρένα από εκεί που είχε μείνει όλη τη σεζόν και ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη νίκη της Σλοβενίας απέναντι στην Λιθουανία με 96-85, με την οποία οι Σλοβένοι "κλείδωσαν" την ιστορική πρώτη τους πρόκριση σε Ολυμπιάδα!

Ο μύθος του Λούκα Ντόνσιτς κατακτάει και το Προολυμπιακό τουρνουά. Ο μεγάλος Σλοβένος πήρε από το χεράκι την ομάδα της χώρας του, οδηγώντας την στη νίκη απέναντι στη Λιθουανία, στον πρώτο από τους τέσσερις τελικούς της ημέρας. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι για ένα ημίχρονο (52-52 στο 20'), καθώς η Λιθουανία, με όπλο της την κατάμεστη Ζαλγκίριο Αρένα είχε απαντήσεις σε ό,τι κι αν της "έριχνε" ο Ντόνσιτς κατά κύριο λόγο και οι Μπλάζιτς, Τσάντσαρ εν συνεχεία. Η διαφορά για την φιλοξενούμενη ομάδα έγινε στο τρίτο δεκάλεπτο. Με ένα επιμέρους σκορ 28-17, οι Σλοβένοι πήραν την διψήφια διαφορά που όπως φάνηκε, ήταν το κλειδί του αγώνα. Μπαίνοντας στην τέταρτη περίοδο με τη διαφορά σε διψήφιες τιμές, οι Σλοβένοι διαχειρίστηκαν υποδειγματικά την κατάσταση και δεν κινδύνεψαν καθόλου μέχρι την τελική κόρνα. Το τελικό 85-96 βρίσκει την Πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες και τη Λιθουανία απογοητευμένη, καθώς παρά τον παράγοντα έδρα, αναγκάστηκε να υποκλιθεί στην ομάδα ενός εκ των καλύτερων παικτών στον κόσμο.

Για τους νικητές Σλοβένους, φυσικά ο απόλυτος πρωταγωνιστής, ήταν ο Λούκα Ντόνσιτς. Ο "Luka Magic" τελείωσε με το πρώτο τριπλ νταμπλ της καριέρας του σε αγώνα με την εθνική του ομάδα, κάνοντας, για άλλη μια φορά, τα πάντα. Είχε 31 πόντους, 13 ασίστ και 11 ριμπάουντ σε 33 λεπτά συμμετοχής, με τον Τσάντσαρ να ακολουθεί με 18 πόντους και τον Μπλάζιτς με 16. Για τους Λιθουανούς, οι Βαλαντσιούνας, Καλνιέτις και Μπουτκεβίτσιους είχαν από 14 πόντους έκαστος.

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

https://twitter.com/FIBA/status/1411737648843034625



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ