19.3 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Γαλλία – Σλοβενία 90-89 : Μπατούμ λυτρωτής στο παιχνίδι της χρονιάς! (vid)

Στο καλύτερο παιχνίδι του Ολυμπιακού Τουρνουά και σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της φετινής σεζόν, η Γαλλία επικράτησε της Σλοβενίας με 90-89 χάρη στο μεγαλύτερο κόψιμο της καριέρας του Νικολά Μπατούμ, και θα βρει στον μεγάλο τελικό τις ΗΠΑ!

Ήταν ένα παιχνίδι που όλοι περιμέναμε ότι θα κριθεί στο τέλος, και πράγματι έτσι έγινε. Και όχι απλώς κρίθηκε στο τέλος, αλλά είδαμε και το καλύτερο παιχνίδι του Ολυμπιακού τουρνουά! Σε ένα απίστευτο αγώνα που καμία από τις δύο ομάδες δεν ήθελε να χάσει, οι Γάλλοι ήταν αυτοί που τελικά πανηγύρισαν την τεράστια νίκη αλλά και την πρόκριση στο παιχνίδι του χρυσού μεταλλίου!

Οι δύο ομάδες μπήκαν στην αναμέτρηση έχοντας σκοπό φυσικά να πάρουν την μεγάλη πρόκριση και να βρεθούν στον τελικό. Παρά το γεγονός ότι η Γαλλία ήταν το φαβορί και είχε καθ'όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης ένα μικρό προβάδισμα, οι Σλοβένοι ήταν διαρκώς μία ανάσα πίσω και έδειχναν πως δεν θα αφήσουν το παιχνίδι δίχως μάχη. Παρά το τεράστιο τρίποντο του Λουβαβού, το οποίο φαινόταν πως με 56 δευτερόλεπτα να απομένουν θα έδινε την μαχαιριά που θα έκρινε το παιχνίδι (90-85), οι Σλοβένοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη.

Ο Πρέπελις έφερε με δικό του τρίποντο το παιχνίδι στον πόντο, οι Γάλλοι έχασαν το σουτ στην επόμενη φάση και το φινάλε ήταν έτοιμο για... δράμα. Ο Ντόνσιτς, που ήταν συγκλονιστικός για άλλη μια φορά, βρήκε τον "καυτό" Πρέπελιτς, ο οποίος πήγε για το λέι απ της νίκης, όμως εκεί υψώθηκε ο Μπατούμ και κλείδωσε τον αγώνα για τους Γάλλους και το εισιτήριο του μεγάλου τελικού! Αντίθετα, η Σλοβενία θα αγωνιστεί με την Αυστραλία για την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

Από τους νικητές Γάλλους πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντε Κολό με 25 πότνους, ο Φουρνιέ είχε 23, ενώ ο κρίσιμος Λουβαβού πρόσθεσε 15 πόντους. Αντίστοιχα, για τους Σλοβένους ο Ντόνσιτς έκανε άλλο ένα τριπλ νταμπλ, με 16 πόντους, 18 ασίστ και 10 ριμπάουντ, όμως δεν ήταν αρκετό, ενώ φανταστικός ήταν και ο Μάικ Τόμπι, με 23 πόντους. Ο "μοιραίος" Πρέπελιτς τελείωσε με 17 πόντους.

Δεκάλεπτα: 27-29, 42-44, 71-65, 90-89

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα, ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ