20.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες (Α) : “Έπιβίωσε” η Αργεντινή, έβαλε φωτιά στο τουρνουά η Σλοβενία! (vids)

Με τα δύο παιχνίδια του Γ’ Ομίλου έκλεισε η δράση στην πρώτη φάση του Ολυμπιακού Τουρνουά Ανδρών, με την Αργεντινή να κλείνει τη θέση της στην 8άδα και τη Σλοβενία να προετοιμάζει το έδαφος για την τιτανομαχία Ισπανίας - ΗΠΑ στη φάση των προημιτελικών! Αναλυτικά η σημερινή δράση του τουρνουά ανδρών:

Στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας, μεταξύ Αργεντινής και Ιαπωνίας έκλεισε το τελευταίο εισιτήριο για τα προημιτελικά. Οι Αργεντίνοι ήθελαν τη νίκη για να περάσουν, καθώς η βαριά ήττα της Τσεχίας από τις ΗΠΑ τους έδωσε το πλεονέκτημα της διαφοράς πόντων και εν τέλει την κατάφεραν. Σε ένα παιχνίδι που ξεχώρισε ο τεράστιος Λουίς Σκόλα, ο οποίος με τους 23 πόντους και τα 10 ριμπάουντ ήταν ο απόλυτος ηγέτης της ομάδας του Σέρχιο Ερνάντεζ, η “Αλμπισελέστε” κατάφερε να επικρατήσει πολύ εύκολα με 97-77 και να πάρει με θριαμβευτικό τρόπο το εισιτήριο για τους 8. Για την αξιόλογη Ιαπωνία, που δεν μπορούσε να κάνει πολλά, ξεχώρισε ο Γιουντάι Μπάμπα με 18 πόντους. 

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα έγιναν στο Αργεντινή - Ιαπωνία και δείτε τις καλύτερες φάσεις στο βίντεο που ακολουθεί:

Το δεύτερο παιχνίδι της ημέρας ήταν ο άτυπος “τελικός” του ομίλου. Ο νικητής έβγαινε πρώτος, ενώ ο ηττημένος πήγαινε στους ανίσχυρους (καθώς οι ΗΠΑ είχαν εξασφαλίσει τη θέση του καλύτερου δεύτερου) για την κλήρωση που θα ακολουθούσε. Τελικά, για άλλη μια φορά, ο Λούκα Ντόνσιτς χαμογέλασε στο τέλος!  Οι Ισπανοί μπορεί να έκαναν εξαιρετική δουλειά στο να χαλάσουν όσο μπορούσαν το παιχνίδι του Ντόνσιτς, όμως και πάλι, αυτό δεν αρκούσε για να τους δώσει τη νίκη. Ο νεαρός Σλοβένος σούπερ σταρ τελείωσε με μόλις 12 πόντους, όμως άγγιξε το τριπλ νταμπλ (10 ριμπάουντ, 9 ασίστ) και ηγήθηκε της νίκης των Σλοβένων με 95-87.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα έγιναν στο Σλοβενία - Ισπανία και δείτε τις καλύτερες φάσεις στο βίντεο που ακολουθεί:

Το πρόγραμμα της νοκ-άουτ φάσης

Και τώρα, με την οκτάδα να έχει οριστεί με την κλήρωση που διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής (1/8), κοιτάζουμε μπροστά σε μία πολύ γεμάτη ημέρα, η οποία ξεκινάει από τα χαράματα της Τρίτης. Φυσικά όλα τα βλέμματα θα στραφούν στο δεύτερο παιχνίδι, τον αγώνα μεταξύ της πρωταθλήτριας  κόσμου, Ισπανίας και της ομάδας των ΗΠΑ, καθώς θα έχουμε την πρώτη σίγουρη αποχώρηση ενός "δυνατού" ονόματος.

Και τα τέσσερα παιχνίδια της ημέρας θα ανήκουν στο τουρνουά των ανδρών, και θα διεξαχθούν ως εξής:

04.00 Σλοβενία - Γερμανία 

07.40 Ισπανία - ΗΠΑ 

11.20 Γαλλία - Ιταλία 

15.00 Αυστραλία - Αργεντινή

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ