23.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

«Μπαμ» με Γκρίφιν οι Πίστονς! (vids)

Κάτοικος Ντιτρόιτ γίνεται ο Μπλέικ Γκρίφιν, με τους Κλίπερς να συμφωνούν σε πρόταση ανταλλαγής των Πίστονς και να τους τον παραδίδουν, στη μεγαλύτερη κίνηση του χειμώνα για το ΝΒΑ έως τώρα.

Είμαστε, πλέον, συνηθισμένοι στις μεταγραφικές «βόμβες» κάθε εποχή στο ΝΒΑ και το κορυφαίο πρωτάθλημα δε θα μπορούσε να μας απογοητεύσει ούτε τον χειμώνα του 2018. Κάπως έτσι, μετά από σχεδόν μία ολόκληρη δεκαετία ως παίκτης των Λος Άντζελες Κλίπερς, ο Μπλέικ Γκρίφιν περνά πλέον στην Ανατολή, έτοιμος να φορέσει την φανέλα των Ντιτρόιτ Πίστονς.

Οι «Κλιπς» συμφώνησαν στην πρόταση ανταλλαγής, που τους έκανε η αντίπερα όχθη, και με αυτό τον τρόπο, άλλος ένας αθλητής που είχε γίνει «σύμβολό» τους, σταματά να βρίσκεται στις τάξεις του, καθώς πρέπει να σημειωθεί, ότι το καλοκαίρι αποχώρησε από αυτούς και ο Κρις Πολ, με προορισμό το Χιούστον. Η ομάδα από το Μίσιγκαν, από τη δική της πλευρά, για να αποκτήσει τον 28χρονο «εκρηκτικό» σέντερ, πρόσφερε τους Έιβερι Μπράντλεϊ, Τομπάιας Χάρις, Μπόμπαν Μαριάνοβιτς και δύο pick στο draft του ΝΒΑ, ένα πρώτου και ένα δεύτερου γύρου.

Επί της ουσίας, δηλαδή, πρόκειται για μία προσφορά... πέντε παικτών για έναν, πράξη δικαιολογημένη αν κρίνει κανείς από την αξία του Γκρίφιν. Οι ισορροπίες και στις δύο ομάδες, κάπως έτσι, αλλάζουν πλήρως, με τους Πίστονς να ελπίζουν πως με αυτή την κίνηση, θα καταφέρουν να σημειώσουν και ανοδική πορεία στη συνέχεια της κανονικής περιόδου, «κυνηγώντας» τη δεδομένη στιγμή τους Φιλαδέλφεια 76ερς για την είσοδο στα playoffs.

Ο Μπλέικ Γκρίφιν, απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Οκλαχόμα, αγωνιζόταν στους Κλίπερς από το 2009, όταν και είχε επιλεγεί στο νούμερο ένα του draft, μέχρι σήμερα, έχει στην καριέρα του κατά μέσο όρο 21.6 πόντους με 52.4% στα δίποντα και 31.6% στα τρίποντα, 9.3 ριμπάουντ, 4.2 ασίστ, ένα μπλοκ και 0.5 μπλοκ ανά αγώνα, έχοντας αγωνιστεί πέντε συναπτές χρονιές (2011-2015) στο All Star Game, ενώ έχει αναδειχθεί rookie της χρονιάς το 2011, τρεις φορές στην καλύτερη δεύτερη ομάδα της σεζόν (2012-2014) και άλλη μία στην τρίτη καλύτερη (2015).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ