19 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Μαύρη» ελληνική βραδιά, ισπανική προέλαση (vids)

Η 20ή αγωνιστική της Ευρωλίγκα δεν ήταν ευχάριστη για τα ελληνικά χρώματα, με τον Παναθηναϊκό να απογοητεύει και τον Ολυμπιακό να δέχεται ένα μικρό σοκ, την ίδια στιγμή που οι ισπανικές ομάδες κυριάρχησαν και, ειδικά η Μπαρτσελόνα, έδειξε τις πραγματικές της δυνατότητες σε σχέση με την κατάκτηση του τίτλου.

Το ντεμπούτο του Όντεντ Κάτας μόνο θετικό δεν ήταν για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος «συνετρίβη» με 100-74 από την Φενέρμπαχτσε. Ο Ισραηλινός τεχνικός είναι βέβαιο, ότι κατανόησε πως έχει πολλή δουλειά ακόμη, με την φορμαρισμένη τουρκική ομάδα να κυριαρχεί απόλυτα και να έχει αρχίσει να παίρνει πάλι... την ανηφόρα για την οκτάδα.

Λίγο αργότερα χρονικά, ο αγνώριστος Ολυμπιακός θα δεχόταν ένα μικρό σοκ από τη Βιλερμπάν, που πέρασε νικηφόρα με 69-63 από το Φάληρο. Η γαλλική ομάδα έφερε απόλυτα στα δικά της μέτρα το ματς, το έλεγξε και προκαλεί ένα μεγάλο πισωγύρισμα για τους «ερυθρολεύκους», αν και φυσικά η ζώνη των playoffs δεν έχει χαθεί.

Στο ντέρμπι της βραδιάς, η Μπαρτσελόνα έκανε... παρέλαση στη Μόσχα και με το 88-75 επί της ΤΣΣΚΑ έδειξε το ποια είναι η πραγματική της δύναμη. Στο ίσως πιο πλήρες παιχνίδι τους μέσα στην χρονιά, που διανύουμε, οι παίκτες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους φανέρωσαν όσο ποτέ άλλοτε τους λόγους, που θεωρούνται βασικά φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Η Ζενίτ, από την πλευρά της, δεν είχε πρόβλημα να κάμψει την αντίσταση της Ζαλγκίρις στην Αγία Πετρούπολη με 77-65. Το σύνολο του Τσάβι Πασκουάλ έδειξε αντίδραση και συνεχίζει την επέλαση προς την τετράδα, μετά την ήττα στο Μόναχο, ευελπιστώντας πως ανάλογη θα είναι και η συνέχεια.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, παρότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, είδε την Μπάγερν να αντιστέκεται σθεναρά, αλλά κατάφερε να περάσε από το Μόναχο με 81-76 στην παράταση. Οι Γερμανοί δεν τα παράτησαν και ήταν εκείνοι, που γύρισαν το παιχνίδι, αλλά η ποιότητα της φορμαρισμένης «Βασίλισσας» είναι αναμφισβήτητη και αυτή ήταν, που έκανε τη διαφορά στο έξτρα πεντάλεπτο.

Η Βαλένθια, τέλος, δεν είχε δύσκολο έργο απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, πραγματοποιώντας έναν... υγιεινό περίπατο με 91-71. Η ισπανική ομάδα εκμεταλλεύεται την γκέλα του Ολυμπιακού στην αποψινή βραδιά και το αποτέλεσμα αυτό την κρατά πολύ δυνατά στο παιχνίδι της οκτάδας, καθώς και κερδισμένη, εν τέλει, στο τέλος αυτής της «διαβολοβδομάδας», παρά την προηγούμενη ήττα στο Μιλάνο.

Δείτε το πρόγραμμα της 21ης πρώτης αγωνιστικής ΕΔΩ.

Δείτε τη βαθμολογία ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ