19.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κατας-τροφική πρεμιέρα στην Πόλη (vids)

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων και στην Κωνσταντινούπολη, στην πρεμιέρα του Όντεντ Κάτας στον πάγκο του και μοιραία υπέστη ακόμα μία ήττα με 100-74 από τη Φενέρμπαχτσε.

Οι «πράσινοι» έχουν πλέον ρεκόρ 6-13 και θα συνεχίσουν να παλεύουν απλά για ένα αξιοπρεπές πλασάρισμα, ενώ οι Τούρκοι επιβεβαίωσαν ότι έχουν βρει τον καλό τους εαυτό και «ανέβηκαν» στο 10-10, τρέχοντας να προλάβουν το «τρένο» που οδηγεί στα πλέι οφ.

Η ελληνική ομάδα άντεξε για ένα πεντάλεπτο όταν και ήταν κοντά στο σκορ, καθώς οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 13-12 κι έδειχναν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Ωστόσο στη συνέχεια το «τριφύλλι» κατέρρευσε και είδε τους αντιπάλους του να πραγματοποιούν -σαν σε προπόνηση- ένα σερί 18-0 και η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με 31-12.

Πλέον ο Παναθηναϊκός έπρεπε να ανέβει ένα «βουνό» και κάτι τέτοιο ήταν πολύ δύσκολο, με βάση και τις περιορισμένες δυνατότητές του. Έβγαλε μία αντίδραση και μείωσε στους 10 πόντους (40-30), όμως το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 48-34 υπέρ της ομάδας του Ιγκόρ Κοκόσκοφ.

Η Φενέρμπαχτσε δεν είχε πάντως την παραμικρή διάθεση να αφήσει περιθώρια στους «πράσινους» να πιστέψουν ότι θα μπορούσαν να επιστρέψουν στο «κόλπο». Το τρίτο δεκάλεπτο ανήκε εκ νέου στους γηπεδούχους οι οποίοι επικράτησαν με επιμέρους σκορ 26-21 και στο 30' είχαν καθαρίσει το ματς, καθώς προηγούνταν με 74-55. 

Η... κατηφόρα συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο για έναν Παναθηναϊκό που παρέπαιε, την ώρα που ο Κάτας έδωσε ευκαιρίες σε όλους για να πάρουν λεπτά συμμετοχής. Η κόρνα της λήξης βρήκε τους Τούρκους να διαλύουν τους «πράσινους» με 100-74, σ' ένα ντεμπούτο που θα θέλει να ξεχάσει το συντομότερο δυνατό ο νέος προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ο ΑΝΑΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ: Ο Μάρκο Γκούντουριτς πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση μετά την επιστροφή του και σταμάτησε στους 18 πόντους. Από το «ναυάγιο» του Παναθηναϊκού διασώθηκε ο Ντίνος Μήτογλου με 12 πόντους και 7 ριμπάουντ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Φενέρμπαχτσε ήταν σε όλα καλύτερη από το «φάντασμα» του «τριφυλλιού». Μάλιστα έγινε ακόμα μία ομάδα που εκμεταλλεύτηκε την ανύπαρκτη περιφερειακή άμυνα των «πράσινων» και πέτυχε 15/24 τρίποντα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Δείτε videos από την αναμέτρηση:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ