21 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ο Χίγκινς «εκτέλεσε» την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα (vids)

Η Μπαρτσελόνα έκανε επίδειξη ισχύος μέσα στη Μόσχα στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής της Ευρωλίγκας και έφυγε θριαμβεύτρια με το 88-75 επί της ΤΣΣΚΑ την πλησίασε στη μία νίκη, με το ρεκόρ των Καταλανών να είναι πλέον 14-6 και των Ρώσων 15-5. Τρομερό παιχνίδι από τον Κόρι Χίγκινς ο οποίος «εκτέλεσε» την πρώην ομάδα του. Από κοντά και ο Αλεξ Αμπρίνες που ήταν ο έτερος μεγάλος πρωταγωνιστής. Ανέβηκε κατακόρυφα στο δεύτερο ημίχρονο και ο Καλάθης, για την χωρίς Μίροτιτς και σήμερα Μπαρτσελόνα.

H ΤΣΣΚΑ έδωσε έμφαση στο να χαλάσει τη δημιουργία του Καλάθη, είδε μια τετράδα παικτών να μπαίνουν ζεστοί, Μιλουτίνοφ, Τζέιμς, Σενγκέλια και Κουρμπάνοφ και έτσι έκλεισε το δεκάλεπτο με 25-20 και στο 15' είχε διψήφια διαφορά 35-24. Η Μπαρτσελόνα παρότι επιθετικά είχε μόνο τους Χίγκινς και Αμπρίνες να δίνουν λύσεις, έτρεξε στο πεντάλεπτο που έμενε για τη λήξη του ημιχρόνου ένα εντυπωσιακό σερί 18-5 και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 42-41  στηριζόμενη κυρίως στην άμυνά της και περιορίζοντας τη δράση των ατού.

Η άμυνα της Μπαρτσελόνα έσφιξε σαν... αγχόνη την ΤΣΣΚΑ στο πρώτο εξάλεπτο της τρίτης περιόδου και με επί μέρους σκορ 11-3(!!!) οι Καταλανοί ξέφυγαν με 52-45, πήραν στο 29' και διψήφια διαφορά, 51-62 και το 56-64 του δεκαλέπτου έδειχνε ότι είχαν γίνει αφεντικά του παιχνιδιού. 

Στο 24'30'' η Μπαρτσελόνα έφτασε στο +13, 62-75, ήταν φανερό ότι είχε εκνευρίσει και βγάλει τελείως εκτός ρυθμού την ΤΣΣΚΑ η οποία επιχείρησε μια ύστατη αντεπίθεση με τον Μάικ Τζέις, αλλά οι Καταλανοί δεν μπορούσαν να χάσουν αυτή τη νίκη και... δεν την έχασαν. 

 

 

ΤΟΥΣ... ΧΡΩΣΤΑΓΕ: Ο Κόρι Χίγκινς εδραίωσε την καριέρα του στη Μόσχα, βγάζει το ψωμί του στη Βαρκελώνη πλέον και σήμερα... έκλεισε το πρώην μπασκετικό του σπίτι. Με 25 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ ήταν ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Με 4/20 τρίποντα τελείωσε το ματς η συνήθως... ζεστή ΤΣΣΚΑ, με 11/26 η... καυτή σήμερα Μπαρτσελόνα και έξω από τη γραμμή κρίθηκαν πολλά στον αγώνα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ