17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Λαύριο – Ηρακλής 105-77: «Αγκάλιασε» τη δεύτερη θέση

Το Λαύριο που έχει αναγκάσει τους πάντες φέτος σε βαθιά υπόκλιση νίκησε και τον ελλιπέστατο Ηρακλή με 105-77 και πλέον κρατάει σφιχτά στα χέρια του τη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου. Με 16 νίκες σε 21 αγώνες και τη Λάρισα εντός για την τελευταία αγωνιστική, αν νικήσει αδιαφορεί θα την έχει κατακτήσει οριστικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε μπορεί να την πάρει και με ήττα.

Με την ΑΕΚ ξεμπέρδεψε ό,τι κι αν γίνει απόψε στην Πάτρα, αφού οι «κιτρινόμαυροι» είναι στις 14 και ακόμα και να ισοβαθμήσουν στις 16, το Λαύριο έχει δυο νίκες. Οσο για τον Προμηθέα που έχει τρία υπόλοιπα, μαζί με το αποψινό με την ΑΕΚ και 14 νίκες, το Λαύριο επίσης υπερτερεί σε πιθανή ισοβαθμία για έναν πόντο.

Ο Ηρακλής έμεινε στις επτά νίκες, έχει άλλα δύο ματς, μέσα με Παναθηναϊκό και  Προμηθέα. Είναι στο γκρουπ των τεσσάρων που διεκδικούν τις δύο τελευταίες θέσεις των πλέι οφ, με Αρη και Ιωνικό να έχουν από 7 και τον Κολοσσό με 8. Ο Ηρακλής έχει 0-2 από τον Αρη, υπερτερεί του Ιωνικού και χάνει από τον Κολοσσό.

Το Λαύριο στόχευσε στα... αυτονόητα εξ αρχής. Επιχείρησε να περάσει τη μπάλα μέσα στη ρακέτα του χωρίς Καββαδά και Σαρικόπουλο Ηρακλή, πίεσε παράλληλα ψηλά κλέβοντας μπάλες και έφερε από νωρίς το ρυθμό στα μέτρα του. Το 9-0 και το 16-2 στο 6' έδειξαν πράγματα, το 28-19 του δεκαλέπτου είχε ήδη τον Ντιαλό στους 13 πόντους

Ο Ηρακλής έπαιρνε λύσεις μόνο από τον Σαγκς και αυτές επίσης μειώθηκαν στο δεύτερο δεκάλεπτο, στο οποίο οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί. Στο 14' η διαφορά ξεπέρασε τους 20 πόντους, 43-22 με τον Κάρτερ να έχει προστεθεί στους πρωταγωνιστές και τον έλεγχο των ριμπάουντ να είναι εμφανής.  Το 46-22 ήταν η μεγαλύτερη διαφορά του πρώτου ημιχρόνου το οποίο έληξε με 57-42

Τίποτα δεν άλλαξε στη ροή του αγώνα στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι δύο ομάδες έδειξαν να έχουν... συμβιβαστεί με την εξέλιξη και το 85-63 στην λήξη του περιόριζε το όποιο ενδιαφέρον μόνο στην τελική έκταση του σκορ.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ: Το Λαύριο συνηθίζει φέτος να αναδεικνύει διαφορετικούς πρωταγωνιστές ανά αγώνα δείχνοντας έναν αξιοζήλευτο πλουραλισμό. Σήμερα ήταν η σειρά του Αλφα Ντιαλό για μία ακόμα απολαυστική εμφάνιση και μάλλον όλοι συμβιβάζονται στην ιδέα του... αποχωρισμού με το τέλος της σεζόν.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι απουσίες των Καββαδά και Σαρικόπουλου έφεραν μια μεγάλη υπεροπλία του Λαυρίου στα ριμπάουντ με 49-32. Εντυπωσιακός ήταν και ο απολογισμός των ασίστ με 26 έναντι 15.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ