17.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ισραήλ: Εξαίρεση από το γενικό lockdown ζητά η λίγκα

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στο Ισραήλ δεν είναι καθόλου καλή απ' ό,τι φαίνεται και το ενδεχόμενο να κλείσει ξανά η χώρα είναι κάτι παραπάνω από ορατό. Ισραηλινά μέσα αναφέρουν ότι πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θα επιβάλει γενικό lockdown για δεύτερη φορά μετά την περασμένη άνοιξη, γι' αυτό η λίγκα του μπάσκετ προσπαθεί να προλάβει τις εξελίξεις. Με επιστολή που απέστειλε στους υπουργούς Υγείας και Αθλητισμού, ο γενικός διευθυντής της Winner League ζητά να εξαιρεθούν οι προπονήσεις και οι αγώνες του μπάσκετ από ενδεχόμενη απαγόρευση εκδηλώσεων στο πλαίσιο γενικής καραντίνας, διότι διαφορετικά, όπως τονίζει, το άθλημα στο Ισραήλ θα καταστραφεί.

Η επιστολή του Σμούελ Φρένκελ αναφέρει τα εξής:

"Η λίγκα του μπάσκετ πρόκειται να αρχίσει με τα φιλικά προετοιμασίας στις 22 Σεπτεμβρίου. Όλοι οι ξένοι παίκτες έχουν φτάσει στη χώρα, οι ομάδες προπονούνται και κάποιες θα αρχίσουν να παίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Η διακοπή των προπονήσεων και των αγώνων κατά τη διάρκεια του lockdown θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, που μεταφράζονται σε τεράστια ζημιά.

Το πρωτάθλημα θα πρέπει να αναβληθεί, οι ξένοι παίκτες θα φύγουν και οι ομάδες που προπονούνται εδώ και μερικές εβδομάδες, θα πρέπει να αρχίσουν την προετοιμασία για τη σεζόν από την αρχή. Η Εθνική ομάδα, που υποτίθεται ότι θα παίξει τον Νοέμβριο, θα κατέβει στα παιχνίδια ανέτοιμη, με παίκτες που δεν θα έχουν προπονηθεί σωστά ούτε θα έχουν αγώνες στα πόδια τους. Φυσικά η οικονομική ζημιά θα είναι τεράστια. Η μη διεξαγωγή αγώνων θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων, που θα οδηγήσει σε μία κατάληξη: τον αφανισμό του ισραηλινού μπάσκετ.

Αφού υπέστησαν πολύ μεγάλες απώλειες την προηγούμενη σεζόν, οι ομάδες δεν μπορούν να υποστούν περαιτέρω οικονομική ζημιά και κάποιες θα πρέπει να διαλυθούν. Η μη διεξαγωγή αγώνων θα προκαλέσει σοβαρές απώλειες στη χώρα από την απώλεια των εσόδων από το στοίχημα και την απώλεια εκατοντάδων ή και χιλιάδων θέσεων εργασίας. Για την περίοδο της καραντίνας.

Η τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων θα προσφέρει ένα καταφύγιο διασκέδασης στους κατοίκους του Ισραήλ, που θα κάθονται σπίτιτα τους στην καραντίνα. Είμαστε βέβαιοι ότι μαζί με σας θα βρούμε τον τρόπο να γίνουν τα παιχνίδια και οι προπονήσεις, όπως έχουμε κάνει ως τώρα".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ