16.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η FIBA ματαιώνει όλες τις διοργανώσεις του καλοκαιριού!

Την αναβολή όλων των προγραμματισμένων για το φετινό καλοκαίρι, διοργανώσεις Εθικών ομάδων νέων ηλικιών, αποφάσισε σήμερα η FIBA στην συνεδρίαση του κεντρικού της γραφείου. 

Αυτή θα είναι η απόφαση που θα κοινοποιηθεί σε όλες τις ομοσπονδίες των χωρών που έχουν αναλάβει τέτοια διοργάνωση, με την ΕΛλάδα να έχει το Πανευρωπαϊκό νεανίδων (u18) που θα γινόταν στο Ηράκλειο της Κρήτης, αλλά φυσικά και μια σειρά άλλων συμμετοχών, σε αγόρια και κορίτσια, για διοργανώσεις σε άλλες χώρες (Ευρωμπάσκετ U20 άντρες στην Λιθουανία, U18  στην Προύσα, U16  στα Σκόπια, U16 κορίτσια στην Πορτογαλία, U20  β' κατηγορία στο Ισραήλ). 

Σε ό,τι αφορά το Παγκόσμιο U19 που είναι προγραμματισμένο για του χρόνου, οι θέσεις θα καταληφθούν από την παγκόσμια κατάταξη σε αυτές τις ηλικίες, από την ώρα που δεν θα γίνει το φετινό αντίστοιχο Ευρωμπάσκετ και από την Ευρώπη οι πέντε πρώτες ομάδες που θα αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής είναι οι Ισπανία, Γαλλία, Λιθουανία, Τουρκία και Σερβία!

Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις, για όλες τις διοργανώσεις που θα ακυρωθούν, αλλά ενδεχομένως και για το αν υπήρξε κάτι για το Ευρωμπάσκετ 2021 που έχει τεθεί σε αμφιβολία αφού πήγαν οι Ολυμπιακοί αγώνες για το καλοκαίρι του 2021, όπως φυσικά και για τα Προολυμπιακά τουρνουά. 

Για το Ευρωπάσκετ η εισήγηση που έγινε προς την εκτελεστική επιτροπή ήταν να πάει το καλοκαίρι του 2022, που βάσει του νέου καλενταριού θα ήταν το κενό. Η νέα τηλεδιάσκεψη στην οποία θα συζητηθεί αυτή η εισήγηση είναι προγραμματισμένη για μεθαύριο Πέμπτη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ