18.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η μεγάλη πρόκληση για τον Πανιώνιο δεν ήταν η επάνοδος στην Α1

Δεν τίθεται καν σε διαδικασία συζήτησης για το αν οφελείται η Basket League από την άνοδο του ιστορικού.
Ο Πανιώνιος είναι το αλατοπίπερο που θα νοστιμίσει ακόμα περισσότερο ένα πρωτάθλημα που παρουσίαζε τα τελευταία χρόνια (και δικαίως εφόσον εκεί επένδυαν περισσότερο) ένα άνοιγμα στην περιφέρεια.


Ιστορικές γειτονιές της Αθήνας (Νέα Σμύρνη, Πατήσια, Κυψέλη, Παγκράτι κ.λπ.) είχαν οι ομάδες τους μεσουρανούσαν κάποτε στη μεγάλη κατηγορία. Οι οποίες όμως χάθηκαν στη λήθη του χρόνου και κατρακύλησαν τις κατηγορίες.


Ο ιστορικός είναι και πάλι εδώ, αλλά υπάρχουν και δύο μεγάλα στοιχήματα για τη διοίκησή του αλλά και το σύλλογο γενικότερα, ώστε η επάνοδος να μην αποδειχθεί φωτοβολίδα και η ομάδα να καθιερωθεί και σιγά σιγά να αποκτήσει εκ νέου και την αγωνιστική αίγλη που είχε τόσα χρόνια πέρα από το βαρύ brand name.


Το πρώτο, πιο εφικτό (και βάση χρονοδιαγράμματος πιο άμεσο) στοίχημα για τους Νεοσμυρνιώτες είναι το να λύσουν άμεσα κάθε πρόβλημα που μπορεί ενδεχομένως να παρουσιαστεί ώστε να πάρουν κανονικά την αδειοδότηση και να επικεντρωθούν οι διοικούντες μόνο στο χτίσιμο της ομάδας που ονειρεύονται για τη μεγάλη κατηγορία.


Παλαιά κάτι τέτοιο ήταν αυτονόητο, αλλά πλέον είναι εποχές δύσκολες και το βασικό είναι να θωρακιστεί πρώτα απ’ όλα ο σύλλογος σε αυτά τα θέματα ώστε να μην μπει καν στη διαδικασία ενός σήριαλ.


Υπάρχει βέβαια το παράδειγμα της γειτονικής ποδοσφαιρικής ομάδας-θαύμα της Νέας Σμύρνης που κάθε χρόνο παρουσιάζεται πιο ανταγωνιστική παρά τα προβλήματα που παρουσιάζονται και με τον αναγκαστικό διακανονισμό (με τρόπο νοικοκυρεμένο είναι αλήθεια) των παλαιών χρεών.


Το δεύτερο - πιο μακροπρόθεσμο είναι αλήθεια – στοίχημα της διοίκησης του Πανιωνίου θα πρέπει να είναι η ανακατασκευή του γηπέδου της οδού Αρτάκης, με την περίφημη περιστροφή (με παράλληλη ανέγερση του νέου σπιτιού της ομάδας) ώστε να μπορεί να στεγάσει πιο ανθρώπινα τα υψηλά όνειρα των αμέτρητων φίλων της ομάδας.


Η υπόσχεση-δέσμευση από την περιφέρεια υπάρχει (είναι δε ευκαιρία τώρα που η κρατική μηχανή αποφάσισε να επενδύσει σε γήπεδα...) όπως και του Δήμου Νέας Σμύρνης, ενώ τα πρώτα σχέδια έχουν γίνει εδώ και χρόνια.


Συνεπώς μια οργάνωση του πλάνου θέλει για να μπει το νερό στο αυλάκι και να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση.
Αν καταφέρουν – έστω σε εύλογο βάθος χρόνου το γηπεδικό – να κερδηθούν αυτά τα στοιχήματα, ο Πανιώνιος δεν θα κάνει απλά πράξη το ρητό : «Ηρθε για να μείνει» αλλά θα δικαιούται να ονειρεύεται παλαιότερες μεγάλες στιγμές του.

 

Photo Credit: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ