13.9 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Καρδίτσα στους ρυθμούς του μεγάλου τουρνουά

Η Καρδίτσα κινείται στους ρυθμούς του μεγάλου τουρνουά με άρωμα... Basket League, που θα λάβει μέρος στο γήπεδο της με τη συμμετοχή τριών ομάδων της Α1 (ΠΑΟΚ, Προμηθέας, Λάρισα) και σήμερα πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου εν όψει αυτού του δυνατού τουρνουά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Καρδίτσας και τα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου:

Το υπερσύγχρονο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης μας φοράει τα καλά του για να υποδεχθεί ένα υψηλού επιπέδου τουρνουά μπάσκετ το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, παραχωρήθηκε το πρωί της Παρασκευής (10/9) συνέντευξη τύπου στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνου Νούσιου, του προέδρου του ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ. Καρδίτσας κ. Χρήστου Δεληγιάννη, του προπονητή της ομάδας Δημήτρη Λιόγα και του αρχηγού Νίκου Κακλαμάνου.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος/ Κωστής Νούσιος τόνισε: «Ένα πραγματικά σπουδαίο αθλητικό γεγονός διοργανώνει αυτό το Σαββατοκύριακο στο νέο κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τον ΑΣΚ. Πρόκειται για το τουρνουά μπάσκετ με τίτλο «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ». Δυστυχώς η πανδημία του covid -19 κράτησε και την ομάδα του ΑΣΚ – όπως άλλωστε και όλες τις άλλες- εκτός παρκέ, αλλά και τους φιλάθλους μακριά από τις κερκίδες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι τώρα, που σιγά σιγά και η αθλητική δραστηριότητα επανέρχεται στην κανονικότητα, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, διοργανώνουμε αυτό το αθλητικό event, το οποίο μάλιστα βάζει ιδιαίτερα ψηλά τον αγωνιστικό πήχη. Προμηθέας Πάτρας, ΠΑΟΚ, Λάρισα και φυσικά ο ΑΣΚ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ, υπόσχονται πλούσιο θέαμα μέσα από τέσσερις αγώνες αυτό το διήμερο. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν θα μπορούσε να είναι απούσα από ένα τόσο σημαντικό γεγονός. Είναι άλλωστε γνωστό ότι στην ατζέντα του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού, το κεφάλαιο αθλητισμός κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις. Και μόνο τυχαίο δεν είναι ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει υλοποιήσει έως τώρα περισσότερα από 120 αθλητικά έργα , συνολικού προϋπολογισμού άνω των 50 εκ. ευρώ, που δικαιολογούν απόλυτα τον τίτλο της ως πρώτη αθλητική περιφέρεια της χώρας. Ειδικά στην Π.Ε Καρδίτσας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας ολοκλήρωσε το Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας ( αίθουσα βαρέων αθλημάτων), αναβάθμισε το Κλειστό Γυμναστήριο Μουζακίου που επιπλέον αναβαθμίζεται και ενεργειακά, κατασκεύασε γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ στο Ανθηρό Αργιθέας, ολοκλήρωσε παρεμβάσεις στο προπονητικό κέντρο Αναγέννησης στο Σταυρό και στα γήπεδα Αστέρα Καρδίτσας, Μαυρομματίου, Λεονταρίου, Μητρόπολης , στο Αθλητικό Προπονητικό Κέντρο Καρδίτσας και προωθεί τη δημιουργία Κέντρου Αθλητικών δράσεων στη λίμνη Πλαστήρα. Εύχομαι καλή επιτυχία στη διεξαγωγή του τουρνουά και σε όλες τις ομάδες που συμμετέχουν και καλώ το φίλαθλο κόσμο της Καρδίτσας να δώσει δυναμικό παρόν σ΄αυτή τη διοργάνωση, που είμαι σίγουρος ότι θα προσφέρει μοναδικές στιγμές. Επίσης εύχομαι για τη νέα χρονιά που ξεκίνησε με προσδοκίες, μετά και την πρόκριση του ΑΣΚ στον επόμενο γύρο του κυπέλλου Ελλάδος, η ομάδα να κάνει το βήμα παραπάνω, με τις προσθήκες που έγιναν και την έλευση του νέου προπονητή και να μπορέσουμε να χαρούμε την Καρδίτσα, την πόλη μας στην πρώτη κατηγορία».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ. Καρδίτσας Χρήστος Δεληγιάννης, υποστήριξε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνο Νούσιο για την ευαισθησία και το ενδιαφέρον που έδειξαν στο αίτημά μας, να διοργανώσουμε το τουρνουά «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ». Ξέρουμε όλοι μας, πόση σημασία δίνει η Περιφέρεια στον αθλητισμό, είναι μάλιστα εκείνη που με τη χρηματοδότηση που εξασφάλισε, κατάφερε να δώσει στην Καρδίτσα το πιο σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο στη χώρα. Το τουρνουά που διοργανώνεται το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, είναι μια διοργάνωση αστέρων που πρώτη φορά γίνεται στην Καρδίτσα. Με τρεις ομάδες της Basketleague, τον Προμηθέα Πάτρας, τον ΠΑΟΚ, τη Λάρισα, με τέσσερα παιχνίδια υψηλού επιπέδου σε δυο ημέρες και το κυριότερο, είναι μια μεγάλη ευκαιρία να φέρουμε και πάλι στον κόσμο στα γήπεδα. Η κοινωνία και ειδικά ο αθλητισμός έζησαν ένα σοκ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και όλοι οι φίλαθλοι αλλά και η νεολαία μας, πρέπει να ξαναέρθουν κοντά στον αθλητισμό, να νιώσουν τη χαρά και τη συγκίνηση που φέρνει ένα αθλητικό γεγονός. Το χαμόγελο, ο ενθουσιασμός, είναι πράγματα που μας έλλειψαν πολύ τους τελευταίους δεκαοκτώ μήνες και μέσα από τέτοιες δράσεις θέλουμε να συνδεθεί και πάλι η κοινωνία με τον αθλητισμό. Έχουμε ένα πανέμορφο γήπεδο, έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία με το Δήμο Καρδίτσας για τη λειτουργία του, έχουμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας να στηρίζει κάθε τέτοια προσπάθεια και προσκαλούμε όλους τους φιλάθλους, πάντοτε με τα μέτρα υγειονομικής προστασίας που προβλέπονται, να έρθουν και να παρακολουθήσουν εντυπωσιακό θέαμα σε ένα διήμερο αφιερωμένο στο μπάσκετ. Κλείνοντας, θα ήθελα να συγχαρώ και πάλι την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την απόφασή της να στηρίξει το τουρνουά και επίσης, να ευχαριστήσω τον Προμηθέα Πάτρας, τον ΠΑΟΚ και τη Λάρισα που με προθυμία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας».

Στη συνέχεια, ο προπονητής του ΑΣΚ, Δημήτρης Λιόγας ανέφερε: «Θα ήθελα να εκφράσω αρχικά το σεβασμό μου στην πόλη της Καρδίτσας. Ξεκινώντας μια φιλόδοξη προσπάθεια με τον ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ. Καρδίτσας, πραγματικά αισθάνομαι ότι η πόλη και οι θεσμοί της μας έχουν αγκαλιάσει και μας βοηθούν ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες που χρειάζεται μια ομάδα για να μπορέσει να κάνει αυτό που πρέπει μέσα στο γήπεδο. Σε ό,τι αφορά το τουρνουά, είναι μια ευκαιρία για την πόλη της Καρδίτσας και τους φιλάθλους τους να δουν μεγάλα ονόματα του αθλητισμού από κοντά. Μιλώντας για το αγωνιστικό κομμάτι, θεωρώ ότι ακόμα είναι λίγο νωρίς για εμάς, καθώς στο γήπεδο είμαστε περίπου 10 μέρες και αυτά τα δυνατά παιχνίδια έρχονται λίγο πρώιμα, σε συνδυασμό και με τη διοργάνωση του κυπέλλου που βρίσκεται σε εξέλιξη. Μπορεί αυτές οι αναμετρήσεις να μας φέρνουν σε δύσκολη θέση από άποψη ετοιμότητας, όμως είναι γιορτή και χαρά για εμάς να μετέχουμε σε αυτή την εκδήλωση».

Τέλος, ο αρχηγός της ομάδας, Νίκος Κακλαμάνος, υπογράμμισε: «Είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά που θα φιλοξενήσουμε τρεις ομάδες από τη μεγάλη κατηγορία στην πόλη μας. Εμείς είμαστε μία καινούρια ομάδα, η οποία σφύζει από ταλέντο και θέλουμε να πάμε όσο καλύτερα μπορούμε φέτος. Ακόμη είμαστε αρκετά νωρίς στην προετοιμασία, όμως αυτά τα ματς είναι ένα γερό τεστ για εμάς για να δούμε σε ποιο επίπεδο βρισκόμαστε. Θέλουμε να χαρούμε αυτό το τουρνουά, να δούμε τις αδυναμίες μας, τι μπορούμε να πετύχουμε και θέλω να ζητήσω από τον κόσμο να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, διότι αν είμαστε μαζί, Περιφέρεια Θεσσαλίας, διοίκηση, κόσμος, έχουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε κάτι καλό φέτος».

Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, το τουρνουά θα αναδείξει και κοινωνικές ευαισθησίες με πρωτοβουλία του Προμηθέα Πάτρας που θα ενισχύσει τον εξοπλισμό του Θεοδωρίδειου Κέντρου Ορίζοντες και θα μοιράσει δώρα στα παιδιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Εξαιρετική πρωτοβουλία από τον Προμηθέα Πάτρας 

Εκτός από πλούσιο θέαμα, το Τουρνουά Μπάσκετ "ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ" που διοργανώνεται στο Νέο Κλειστό της πόλης μας στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου, θα προβάλλει και την κοινωνική ευαισθησία των ανθρώπων του αθλητισμού. Σε μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία προχωρά η ΚΑΕ Προμηθέας, η οποία αναδεικνύοντας το κοινωνικό και ανθρώπινο πρόσωπο του αθλητισμού, θα προχωρήσει σε ενίσχυση του εξοπλισμού του Θεοδωρίδειου Κέντρου Ορίζοντες και θα μοιράσει δώρα στα παιδιά του κέντρου.

Συγκεκριμένα, η σχετική ανακοίνωση του Promitheas Patras BC έχει ως εξής: «Η ΚΑΕ Προμηθέας, στο πλαίσιο του φιλικού αγώνα με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στην Καρδίτσα, αναμένεται να ενισχύσει το «Θεοδωρίδειο Κέντρο Ορίζοντες», που βοηθάει παιδιά με ειδικές ανάγκες, δείχνοντας για μια ακόμη φορά το κοινωνικό της πρόσωπο. Συγκεκριμένα, θα γίνει δωρεά ενός σύγχρονου προτζέκτορα για τις ανάγκες των μαθημάτων και των εργαστηρίων των παιδιών της δομής αυτής. Επιπλέον θα μοιραστούν πλούσια «προμηθεικά» δώρα, όπως μπάλες, φανέλες της ομάδας υπογεγραμμένες από παίκτες και άλλα».

Αναλυτικά το πρόγραμμα του τουρνουά:

Τουρνουά με λάμψη Basket League στο Νέο Κλειστό !!! Το τουρνουά μπάσκετ «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ» φέρνει στην Καρδίτσα τρεις ομάδες της Basket League, τον Προμηθέα Πάτρας, τον ΠΑΟΚ και τη Λάρισα, που μαζί με τον ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας υπόσχονται τέσσερις αγώνες με μπασκετικό θέαμα πολύ υψηλού επιπέδου

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

5.00 μ.μ. Προμηθέας Πάτρας – Λάρισα

7.15 μ.μ. ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας-ΠΑΟΚ mateco

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

5.00 μ.μ. Προμηθέας Πάτρας – ΠΑΟΚ mateco

7.15 μ.μ. Λάρισα – ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας

Το τουρνουά διοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Α.Σ.Καρδίτσας και σηματοδοτεί την επιστροφή του κόσμου στον αθλητισμό, όπως άλλωστε μαρτυρά και ο τίτλος του τουρνουά.

Ο Promitheas Patras BC, κατέκτησε την 3η θέση στην περυσινή κανονική περίοδο, φέτος έχει νέο προπονητή στον πάγκο του, τον πολύ γνωστό Ισπανό Λούις Κασιμίρο και ένα πλήρες ρόστερ με διεθνείς παίκτες όπως οι Αγραβάνης, Γκίκας, Γιαννόπουλος, ενόψει των υποχρεώσεών του τόσο στην Ελλάδα όσο και το Eurocup.

Ο PAOK BC / ΚΑΕ ΠAOK είναι από τις πλέον ενισχυμένες ομάδες της μεταγραφικής περιόδου, ανανέωσε με τον επιτυχημένο Άρη Λυκογιάννη, ενίσχυσε τον ελληνικό του κορμό με τους Γιάνκοβιτς και Τολιόπουλο, πρόσθεσε ποιοτικούς αθλητές στο ρόστερ και θέλει φέτος, να κοιτάξει πιο ψηλά από την περυσινή 5η θέση της κατάταξης.

Η Larisa BC/ ΚΑΕ Λάρισα, οδεύει προς την τρίτη της σεζόν στη Basket League, έχοντας ως στόχο την καθιέρωση στο πιο υψηλό επίπεδο. Ο Νίκος Παπανικολόπουλος είναι για δεύτερη χρονιά στην άκρη του πάγκου και δίπλα του βρίσκονται δυο πολύ καλοί γνώριμοι στην Καρδίτσα, ο πρώην προπονητής του ΑΣΚ Γιάννης Τζήμας, αλλά και ο Καρδιτσιώτης Γιάννης Μίσσας, που ξεκίνησε την προπονητική στην ομάδα μας.

Την τετράδα των συμμετοχών κλείνει ο οικοδεσπότης του τουρνουά ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας, που φέτος χτίστηκε σχεδόν από την αρχή, με νέο προπονητή το Δημήτρη Λιόγα και ένα νεανικό αλλά πολύ φιλόδοξο σύνολο, που κάθε μέρα αποκτά και μεγαλύτερη δυναμική. Δείτε τα ρόστερ των τεσσάρων ομάδων που μετέχουν και ελάτε στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης μας, προετοιμασμένοι για πλούσιο θέαμα και πολλές εκπλήξεις !!!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ