17.4 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Η ιστορική μέρα και… η ατάκα του Κωνσταντινίδη

Η Καλαμπάκα πανηγύρισε ένα μεγάλο «διπλό» στη Βέροια, μπαίνοντας και πάλι δυναμικά στο παιχνίδι της παραμονής με το πρώτο της ιστορικό εκτός έδρας αποτέλεσμα, υπό τις οδηγίες του Χρήστου Κωνσταντινίδη, που είχε τον τρόπο να... ντοπάρει τους παίκτες.

Πολύ έδαφος έχει χαθεί σε αυτό τον πρώτο γύρο για την Καλαμπάκα, αλλά και οι ανταγωνιστές της δεν έχουν βρεθεί πολύ μακριά. Η ομάδα ξεκίνησε να... ξεκολλά από τον «πάτο» της βαθμολογίας, όπου είχε βρεθεί στις πρώτες χωρίς νίκη έξι αγωνιστικές, με το 68-53 επί των Ικάρων Τρικάλων στην έβδομη, αν και η εικόνα και πάλι δεν ήταν πειστική, με αποτέλεσμα να αποτυπωθεί στη συνέχεια, μένοντας σε αυτή τη μία νίκη.

Η νέα αλλαγή στον πάγκο έφερε θεαματικές διαφοροποιήσεις. Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, που είχε αποχωρήσει το καλοκαίρι... πριν καν αναλάβει για την προετοιμασία της Καλαμπάκας, επέστρεψε και μαζί του η αισιοδοξία, ότι αυτή η χρονιά θα σωθεί, καθώς ο σύλλογος είχε βρεθεί στη Γ' Εθνική μέσω ανακατατάξεων, με τον εθελούσιο υποβιβασμό της ΑΕΛ στα τοπικά πρωταθλήματα.

Αυτό φάνηκε, τόσο στη βελτιωμένη αγωνιστική εικόνα όσο και στα αποτελέσματα. Το 68-66 επί της Μελίκης, δε, ήταν καθοριστικό για την αλλαγή ψυχολογίας, με το ρεπό να ακολουθεί, άρα και δύο εβδομάδες προετοιμασίας για ένα ακόμη σημαντικό ματς με έναν ανταγωνιστή για τη σωτηρία, τον ΑΟΚ Βέροιας.

Ο κόουτς Κωνσταντινίδης είχε δώσει το σύνθημα από τις προπονήσεις. «Ρε το καταλαβαίνετε; Αν δεν παίξετε άμυνα, δεν κερδίζετε το ματς», είπε χαρακτηριστικά σε αυτή της Πέμπτης (24/1), όπως αναφέρει το ekalampaka.gr, με τους παίκτες του να εφαρμόζουν, όσα τους είπε. Και το έκαναν κατά γράμμα, για να φύγουν νικητές από την πρωτεύουσα της Ημαθίας, με ένα ιστορικό πρώτο «διπλό» με 79-73, κλείνοντας με ρεκόρ 3-9 τον πρώτο γύρο και μόλις μία νίκη από τη Μελίκη, που βρίσκεται πάνω από την επικίνδυνη «ζώνη».

Η Καλαμπάκα χρειάστηκε να... πειραματιστεί αρκετά, λοιπόν, αλλά μοιάζει να βρήκε το σωστό «μονοπάτι».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ