22.7 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

«Χάος» και απίστευτες καταστάσεις στην Καλαμπάκα!

Τρομερά πράγματα έγιναν στην Καλαμπάκα, στο πλαίσιο του αγώνα της ομώνυμης ομάδας και του Ευάθλου Πολυκάστρου, σε μια σύρραξη μεταξύ παικτών, προπονητών και φιλάθλων που «αμαύρωσαν» την εικόνα της αναμέτρησης, με απίστευτες καταγγελίες από τις δύο πλευρές για τα αίτια των επεισοδίων.

Έχουμε συνηθίσει να μιλάμε για «ροντέο», βλέποντας παιχνίδια στον αθλητισμό να ξεφεύγουν από τα όρια του «ευ αγωνίζεσθαι». Στην περίπτωση του αγώνα της Καλαμπάκας με τον Εύαθλο Πολυκάστρου, όμως, βλέπουμε μια απόλυτη αποτύπωση αυτής της έννοιας, εξαιτίας όσων συνέβησαν, σε μια αναμέτρηση όπου μπορεί το σύνολο του Χρήστου Κωνσταντινίδη να επικράτησε, αλλά η εικόνα του μπάσκετ «πληγώθηκε».

Όλα ξεκίνησαν με το σκορ στο 63-58 στα 35", με τον Φάνη Παπακώστα να ετοιμάζεται να εκτελέσει βολές και όλα, ουσιαστικά, να έχουν κριθεί υπέρ των γηπεδούχων. Σύμφωνα με πληροφορίες από το sportrikala.gr, δύο γυναίκες φίλαθλοι των φιλοξενουμένων, συγγενικών προσώπων του προπονητή και αθλητών του Ευάθλου, αποδοκίμασαν έντονα τον σέντερ της Καλαμπάκας, προκαλώντας την αντίδραση του τοπικού κοινού, αλλά σε ακραίο βαθμό, όπως ισχυρίζεται η πλευρά του Ευάθλου, που τονίζει επίσης, ότι οι αποδοκιμασίες σχετίζονταν και με την απόδοση του διαιτητικού διδύμου Κατωτικίδη-Παπανικολάου, από την οποία υπάρχουν φρικτά παράπονα, θεωρώντας πως τους... εκτέλεσε, σουτάροντας μόνο δύο βολές σε όλο το ματς.

Αυτό, όμως, δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό, που καταγγέλλει ο τεχνικός του Ευάθλου, Γιώργος Παπαδόπουλος. Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρεται σε έναν άνθρωπο των γηπεδούχων, ο οποίος σήκωσε λοστό μπροστά στη σύζυγό του, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να ζητήσει από το διαιτητή να τον χρεώσει με δεύτερη τεχνική ποινή, για να τρέξει να αποσοβήσει τα χειρότερα. Πληροφορίες του Basketa.gr από την πλευρά του Πολυκάστρου, εκτός των παραπόνων για τη διαιτησία, αναφέρουν πως η σύζυγος του κόουτς Παπαδόπουλου χτυπήθηκε από κάποιο φίλαθλο της Καλαμπάκας, η οποία βέβαια για τους γηπεδούχους θεωρείται, μαζί με την έτερη γυναίκα, «πέτρα του σκανδάλου» για όσα συνέβησαν, επισημαίνοντας ότι κανείς δεν είχε ενοχλήσει τους φίλους του Ευάθλου νωρίτερα και οι δύο κυρίες ξεκίνησαν τα επεισόδια με τη συμπεριφορά τους, εκνευρισμένες από τη σπουδαία ανατροπή, που πέτυχε στην τελευταία περίοδο η ομάδα του κόουτς Κωνσταντινίδη, στέλνοντας το ματς στην παράταση και μετέπειτα κάνοντάς το δικό του.

Για το λόγο αυτό, φυσικά, υπήρξε διακοπή για λίγη ώρα στο ματς, το οποίο ολοκληρώθηκε με τον κόουτς Παπαδόπουλο να αποβάλλεται, ενώ έξι ακόμη δελτία παικτών του Ευάθλου κρατήθηκαν. Όλα αυτά, σε καταστάσεις που διόλου κολακεύουν το ελληνικό μπάσκετ και το αθλητικό πνεύμα εν γένει.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ