24.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 13ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η δέκατη τρίτη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής στους δύο ομίλους του Βορρά.

3ος όμιλος

1) Βασίλης Μασάδης (Καλαμπάκα)

Υπάρχει μεν μια τριάδα διακριθείσα, μαζί με τους Παπακώστα-Γκαντιά, αλλά προτιμούμε να ξεχωρίσουμε τον... προσεχώς 19 ετών γκαρντ. Δεν είναι εύκολο σε τόσο νεαρή ηλικία, να παίρνεις μια ομάδα στις πλάτες σου, σε μια τόσο δύσκολη εκτός έδρας αποστολή, και να την κατευθύνεις στο «διπλό», που μπορεί να αλλάξει κάθε ισορροπία, όπως έγινε στη Βέροια, με τον ίδιο να φτάνει τους 23 πόντους με ένα τρίποντο. Ένα τεράστιο ματς του Βασίλη Μασάδη, που τον καθιστά αυτόματα ηγέτη της Καλαμπάκας.

2) Γιώργος Φούντας (Ίκαροι Τρικάλων)

Προχωράμε και σε ένα... γερόλυκο των εθνικών κατηγοριών, που δε σταματά ποτέ να κάνει τη διαφορά. Ο πολύπειρος «άσος» και αρχηγός των Ικάρων, έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από οτιδήποτε άλλο και με 29 πόντους με τέσσερα τρίποντα, «εκτέλεσε» τον Μαντουλίδη, όντας ο απόλυτος πρωταγωνιστής και βρίσκοντας ξανά τον εαυτό του. Αυτό συνέβη για τον Γιώργο Φούντα σε μια κρίσιμη στιγμή, με την ομάδα των Τρικάλων να επιζητεί την ηρεμία.

3) Γιώργος Μιχαηλίδης (Πρωτέας Γρεβενών)

Άλλος ένας παίκτης, που ξέρει καλά την... πεπατημένη για την επιτυχία. Στην περίπτωσή του, ισχύει επίσης πως, αν ευστοχήσει σε ένα σουτ, μπορεί να σκοράρει όλη την ώρα από μακριά, κάτι που πιστοποιούν οι 24 πόντοι του με επτά τρίποντα, στο άνετο «διπλό» στο Πολύκαστρο. Το απόγευμα αυτό ήταν ασυνήθιστα, για τα δεδομένα της αντίπαλης έδρας, πολύ ήσυχο για τον Πρωτέα και αυτό οφείλεται στο «βομβιστή» Γιώργο Μιχαηλίδη.

4) Βασίλης Πάτρας (Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα)

Κάνει μια «τρομακτική» χρονιά και δεν μπορεί παρά να ξαναβρεθεί στην πεντάδα μας, μετά και το «σόου» επί των Τιτάνων Παλαμά. 35 πόντοι με δύο τρίποντα είναι, αυτή την φορά, ο απολογισμός του, κάτι που εγγυήθηκε στον ΠΑΣ μια επικράτηση χωρίς να αγχωθεί ούτε στιγμή, ενώ ο ίδιος άνετα θα μπορούσε να βρίσκεται και στη λίστα με τους κορυφαίους της σεζόν. Το τελευταίο, μάλλον, περιγράφει ιδανικά όσα κάνει ο Βασίλης Πάτρας.

5) Γιώργος Αναγνωστόπουλος (Δόξα Λευκάδας)

Ήταν ένα εκ των «σημείων αναφοράς» σε ολόκληρο τον πρώτο γύρο για τη Δόξα, με δεσποτική παρουσία στα δύο καλάθια. Αποτελεί τον κυρίαρχο του παιχνιδιού χαμηλά και φάνηκε για ακόμη μία φορά στο ματς με τη Μελίκη, όπου οι 18 του πόντοι ήταν ένας από τους λόγους, που η ομάδα της Λευκάδας έφτασε άνετα στο «3 στα 3» επί εποχής Γιάννη Δημητριάδη. Ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος, άλλωστε, επ' ουδενί έχει χάσει τον καθοριστικό ρόλο που παίζει και δικαιολογημένα.

Προπονητής: Χρήστος Κωνσταντινίδης (Καλαμπάκα)

Πήγε την άνοιξη της περασμένης σεζόν, δεν... πρόλαβε να αρχίσει προετοιμασία, αλλά γύρισε κι έχει αλλάξει το κλίμα. Η Καλαμπάκα άρχισε να παίζει μάλλον στα πραγματικά της δεδομένα και στη Βέροια πήρε ένα αποτέλεσμα, που τη βάζει και πάλι... για τα καλά στο παιχνίδι της παραμονής στην κατηγορία, καταφέρνοντας να γίνει άκρως υπολογίσιμη για ένα δεύτερο γύρο, που αναμένεται συναρπαστικός στη «μάχη» αυτή. Με την κατεύθυνση του Χρήστου Κωνσταντινίδη, είναι λογικό να υπάρχει αισιοδοξία.

4ος όμιλος

1) Σπύρος Βαρδής (Αίας Ευόσμου)

Η προσφορά του είναι πολύτιμη και πολύ πιο σημαντική, από το να καταγράφει απλώς πόντους. Μπορεί να δει κανείς τους μόλις 2 πόντους, που σημείωσε, αλλά παράλληλα έχει στη στατιστική του με τη Μακαμπή έξι ριμπάουντ, τέσσερα κλεψίματα, δύο ασίστ και μία άμυνα για σεμινάριο, που ανήκει σε ανώτερη κατηγορία από τη Γ' Εθνική. Ο Αίας Ευόσμου, άλλωστε, στηρίζει τη δύναμή του στο συγκεκριμένο κομμάτι και ο Σπύρος Βαρδής την αντιπροσωπεύει απόλυτα.

2) Μιχάλης Κουμπάνης (Λεύκιππος Ξάνθης)

Η ομάδα χρειάστηκε τις λύσεις, που δίνει με κάθε τρόπο ο 24χρονος γκαρντ, ώστε να καταβάλει ένα «μαχητικό» ΒΑΟ. Αυτό φανερώνεται και από τους 20 πόντους με τρία τρίποντα, δημιουργώντας «ζημιά» με κάθε τρόπο στην αντίπαλη άμυνα, που έμεινε ανεπανόρθωτη για την επιστροφή του Λευκίππου στις επιτυχίες. Τη στιγμή που έπρεπε, λόγω αρκετών συνθηκών, ο Μιχάλης Κουμπάνης ήταν παρών κι έκανε την καλύτερη εμφάνισή του.

3) Αντώνης Γκαβέζος (ΠΣ Ευκαρπίας)

Όταν η Ευκαρπία τον έφερνε στις τάξεις της, πριν από τέσσερα χρόνια, όταν ήταν μόλις 17 ετών, γνώριζε πολύ καλά τι είδους επένδυση έκανε. Αυτή αποδίδει τους «καρπούς» της, χρόνο με το χρόνο, πολύ περισσότερο δε φέτος, με τον Έλληνα φόργουορντ να κάνει τη διαφορά στο σύνολο του Χρήστου Νίκου, ακόμη και σε ντέρμπι, όπως σε αυτό με τον Πολύγυρο, όπου τελείωσε με 17 πόντους και ένα τρίποντο. Στην περίπτωση του Αντώνη Γκαβέζου, όπως και σε άλλες, έχουν δικαιωθεί απόλυτα στο σύλλογο.

4) Σπύρος Μπάκος (ΔΕΚΑ)

Πήρε την ομάδα... από το χεράκι στο τέλος και εγγυήθηκε το «διπλό» στην Ανατολική Ακτή με τον εξίσου φορμαρισμένο Ζέφυρο. Δεν είναι μόνο οι 11 πόντοι με ένα τρίποντο, που σημειώνει, όσο η ψυχραιμία που επέδειξε στο φινάλε, με αρκετές κρίσιμες προσπάθειες να καταλήγουν στον ίδιο, επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη του προπονητή και των συμπαικτών του. Ο Σπύρος Μπάκος, άλλωστε, πολλές συστάσεις δεν χρειάζεται, με τη ΔΕΚΑ να έχει την ευτυχία να τον διαθέτει στο ρόστερ της, ανάμεσα σε τόσους ανερχόμενους παίκτες.

5) Καδήρ Χαλίλ (ΓΑΣ Κομοτηνή)

Ο άνθρωπος, που έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με αυτό του ΓΑΣ, μένοντας σε αυτόν μια ολόκληρη ζωή, είναι και από αυτούς που τον έχουν φέρει σε θέση ανόδου στο τέλος του πρώτου γύρου. Ο πολύπειρος σέντερ ήταν για άλλη μια φορά απόλυτο «αφεντικό» στις δύο ρακέτες, με το double double 17 πόντων και 12 ριμπάουντ να κερδίζει... στο νήμα, λόγω διάρκειας στην απόδοσή του, τις κρίσιμες βολές των Μαγουλά και Λεχούδη. Ο Καδήρ Χαλίλ, άλλωστε, φαίνεται πως περνά δεύτερη νιότη.

Προπονητής: Χρήστος Νίκου (ΠΣ Ευκαρπίας)

Ανέλαβε την ομάδα το Δεκέμβριο του 2016 και, μέχρι σήμερα, η βελτίωση είναι θεαματική, μαζί με τα αποτελέσματα. Για την φετινή σεζόν, η Ευκαρπία ξεχωρίζει για το πόσο απόλυτη κυρίαρχος είναι στον όμιλό της, ούσα πρώτη και ήδη με διαφορά δύο νικών από το δεύτερο, καθώς και τριών από τον τρίτο, γενόμενη έτσι το απόλυτο φαβορί. Πολύ περισσότερο, δε, πείθει πως αυτή η άνοδος δεν χάνεται με κανέναν τρόπο και ο Χρήστος Νίκου είναι από αυτούς, που αξίζουν μεγάλο μερίδιο για αυτή την εικόνα.

Photo Credits: Ekalampaka.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ