23.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 21ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η εικοστή πρώτη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής στους δύο ομίλους του Βορρά.

3ος όμιλος

1) Βασίλης Μασάδης (Καλαμπάκα)

Η Καλαμπάκα είναι ζωντανή για την παραμονή χάρη σε αυτόν. Με το μεγάλο καλάθι, που πέτυχε στο τέλος του αγώνα με τον Πρωτέα Γρεβενών, δόθηκε ένα διαφορετικό ενδιαφέρον στην άνοδο και η ομάδα του και η ομάδα του ολοκλήρωσε, με τον ίδιο μάλιστα ηγέτη στους 16 πόντους με δύο τρίποντα, μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές της χρονιάς. Ο κόουτς Κωνσταντινίδης εμπιστεύτηκε τον Βασίλη Μασάδη και δικαιώθηκε.

2) Αχιλλέας Ντούρβας (Ίκαροι Τρικάλων)

Είναι ανάμεσα στους... σωματοφύλακες των Ικάρων, που εφόσον το χρειαστεί η ομάδα θα βγουν μπροστά. Ήταν ιδανικό στήριγμα του Γιώργου Φούντα, με 17 πόντους και τρία τρίποντα, για να πάρει το σύνολο του Κώστα Σδράκα το «διπλό» στη Βέροια, που του έφερε απόλυτη ηρεμία. Ο Αχιλλέας Ντούρβας έκανε, όταν έπρεπε, το καλύτερο φετινό του παιχνίδι.

3) Βασίλης Μαυρίδης (Μελίκη)

Έχουμε ξαναπεί, ότι ο αρχηγός της Μελίκης δεν πρόκειται να αφήσει την ομάδα του να πέσει αμαχητί. Αν είναι να υποβιβαστεί, τουλάχιστον να το κάνει με ψηλά το κεφάλι, αλλά προς το παρόν διεκδικεί επί ίσοις όροις την παραμονή, με τους 25 πόντους του με τέσσερα τρίποντα να την οδηγούν στην επιβλητική εμφάνιση με τους Τιτάνες Παλαμά και την απόκτηση της ελπίδας. Όσο ο Βασίλης Μαυρίδης παίζει έτσι, στην ομάδα θα το πιστεύουν.

4) Ανδρέας Καλόγηρος (Μαντουλίδης)

Πραγματοποίησε μία από τις εμφανίσεις της χρονιάς σε όλη την κατηγορία, «σπάζοντας» τα κοντέρ με αντίπαλο την Νικόπολη Πρέβεζας. Οι 42 του πόντοι με πέντε τρίποντα είναι ενδεικτικοί και είναι δεδομένο, ότι μιλάμε για ένα παιδί με λαμπρό μέλλον μπροστά του, όπως έχει αποδείξει σε όλη τη σεζόν. Το ματς αυτό, είναι απλά η κορωνίδα για τον Ανδρέα Καλόγηρο.

5) Δημήτρης Μάντζιος (Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα)

Με τα παιχνίδια, που κάνει τον τελευταίο καιρό, έχει προσθέσει μια διαφορετική διάσταση στο παιχνίδι του ΠΑΣ. Για το λόγο αυτό, λοιπόν, ξεχωρίζει για ακόμη μια φορά με τους 15 πόντους του απέναντι στον Εύαθλο Πολυκάστρου, προσφέροντας στην ομάδα του ένα πολύ άνετο απόγευμα, εκμεταλλευόμενη το νέο δώρο, που αυτή την φορά προέκυψε σε ματς του Πρωτέα Γρεβενών. Ο Δημήτρης Μάντζιος είναι σε εκπληκτική κατάσταση και ο τρόπος που παίζει η ομάδα του διαφορετικός μαζί του.

Προπονητής: Χρήστος Κωνσταντινίδης (Καλαμπάκα)

Η ομάδα του βγάζει μια μαχητικότητα, η οποία αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό της αγωνιστικής αλλαγής, που έφερε από τότε που επέστρεψε. Σε άλλες περιπτώσεις, η Καλαμπάκα δε θα γυρνούσε ποτέ από το -14 απέναντι, μάλιστα, στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας. Πίστεψε, ωστόσο, στην υπέρβαση και την πέτυχε, βρίσκοντας και το σουτ της νίκης. Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης έχει, φυσικά, μεγάλο μερίδιο σε αυτό.

4ος όμιλος

1) Βασίλης Αθαναηλίδης (Απόλλων Καλαμαριάς)

Ο ταλαντούχος γκαρντ κλέβει τις εντυπώσεις στις τελευταίες δύο αγωνιστικές. Έδωσε συνέχεια στην εξαιρετική του απόδοση με αντίπαλο τη Μακαμπή, όπου με 24 πόντους και δύο τρίποντα έδειξε ξανά ικανός να ηγηθεί του Απόλλωνα, φέρνοντας εκείνος εν τέλει την ηρεμία, που θέλει τουλάχιστον να αποκτήσει η ομάδα της Καλαμαριάς, χωρίς καρδιοχτύπια. Ο Βασίλης Αθαναηλίδης εμφανίστηκε ως ένας... από μηχανής θεός και σε τόσο νεαρή ηλικία κατάφερε να κάνει τη διαφορά, όταν όλα έμοιαζαν στραβά.

2) Μιχάλης Κουμπάνης (Λεύκιππος Ξάνθης)

Είναι από τους παίκτες, που έχουν διακριθεί σε ένα εξαιρετικό σύνολο, που με το που έφτασε στη Γ' Εθνική άρχισε να κοιτάζει ψηλά. Ο Έλληνας γκαρντ ήταν εξαιρετικός στο ματς με την Ασπίδα, ανταποκρινόμενος στις απαιτήσεις ενός τοπικού ντέρμπι και «σκοτώνοντάς» τη με 18 πόντους. Ο Μιχάλης Κουμπάνης δείχνει, ότι στον Λεύκιππο Ξάνθης υπάρχει για να είναι πρωταγωνιστής.

3) Γιώργος Κουτσοβασίλης (ΓΑΣ Κομοτηνή)

Στην τελευταία του χρονιά στην ενεργό δράση, θέλει να τη συνδυάσει με μια άνοδο και είναι πολύ κοντά στο να το πετύχει. Κατέθεσε τη θέλησή του αυτή στον Πολύγυρο και επιβραβεύτηκε με έναν απολογισμό 24 πόντων και πέντε ριμπάουντ, «εκτελώντας» από παντού την ομάδα της Χαλκιδικής, με τον ΓΑΣ Κομοτηνή να τσεκάρει το δικό του εισιτήριο, μαζί με την Ευκαρπία. Ο Γιώργος Κουτσοβασίλης θα θυμάται την εμφάνιση αυτή, για την καθοριστικότητά της, για πολύ καιρό ακόμη.

4) Αριστείδης Τσιούντος (Ζέφυρος)

Συνεχίζει με την εμπειρία του να καθοδηγεί τους υπόλοιπους στο Ζέφυρο για τη διάκριση και την υπέρβαση της τετράδας. Ο πολύπειρος φόργουορντ ήταν εξαιρετικός κόντρα στον ΒΑΟ, ολοκληρώνοντας με 21 πόντους και τρία τρίποντα, όντας εκείνος που θα έκαμπτε τελικά τη σθεναρή αντίσταση ενός σκληρού αντιπάλου. Ο Αριστείδης Τσιούντος έδειξε και στους συμπαίκτες του, πώς είναι να δείχνει χαρακτήρα μια ομάδα.

5) Πέτρος Σαββίδης (Αίας Ευόσμου)

Είναι ανάμεσα στα... πρωτοπαλίκαρα του Φοίβου Γυμνόπουλου, αποτελώντας σημείο αναφοράς στις «μάχες» των αιθέρων για την ομάδα του. Στη Σίνδο, δε, κέρδισε πολλές εξ αυτών, κάτι που αποτυπώνεται στους 11 πόντους με ένα τρίποντο, αλλά και μια ηγετική, εν γένει παρουσία που είχε στο «ζωγραφιστό». Ο Πέτρος Σαββίδης, είναι από τους εγγυητές του πανέμορφου ταξιδιού αυτού του υπέροχου συνόλου.

Προπονητής: Νεοκλής Λεμονίδης (ΓΑΣ Κομοτηνή)

Παρουσιάζει ένα σύνολο πολύ ενδιαφέρον, που μάλιστα παίρνει όπως όλα δείχνουν και την άνοδο για τη Β' Εθνική. Στον Πολύγυρο, δε, έπαιξε ως φαβορί, με απόλυτο θάρρος και επιβραβεύτηκε για αυτό με το «διπλό», που φέρνει τον ΓΑΣ σε απόλυτα πλεονεκτική θέση, δένοντας... κόμπο στους 66 πόντους μια εξαιρετικά ταλαντούχα ομάδα. Ήταν ένα εξαιρετικό διάβασμα του παιχνιδιού από τον Νεοκλή Λεμονίδη και τους παίκτες του, οι οποίοι ετοιμάζονται για το... μεγάλο μπουγέλο στο φινάλε.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ