21.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η ιστορία Σούλη και Άρη, άρχισε από τη… Μίκρα (pics)

Η ιδιαιτερότητα της επιστροφής στον Άρη έπειτα από 19,5 χρόνια, είναι από μόνη της ξεχωριστή. Η ιστορία της κοινής διαδρομής Άρη και Σούλη Μαρκόπουλου, οι δρόμοι των οποίων διασταυρώθηκαν και πάλι, άρχισε να γράφεται με ένα τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης σε... ουδέτερο έδαφος. Το retro stories του basketa.gr θυμάται το 1ο από τα 114 παιχνίδια όλων των διοργανώσεων, των τριών πρώτων θητειών του Μαρκόπουλου στον πάγκο των “κιτρινόμαυρων”.

 


Με τον Στέργιο Βρούσγο στην προεδρία και τον Μέμο Ιωάννου να συνεχίζει στον πάγκο από την προηγούμενη σεζόν, ο Άρης δεν άρχισε καλά τη σεζόν 1994-95, μετρώντας 11 ήττες στις 19 πρώτες αγωνιστικές του Πρωταθλήματος. Το ματς της Δάφνης όπου ηττήθηκε με 81-80, αποτέλεσε το “κύκνειο άσμα” του Ιωάννου για να τον διαδεχτεί αμέσως μετά ο Σούλης Μαρκόπουλος που έπεσε απευθείας στα βαθιά, ενός ντέρμπι με τον Ηρακλή.

 

Συγχωρέστε μας για την ποιότητα του φωτογραφικού στιγμιότυπου όμως έχει αξία ντοκουμέντου. Είναι από το πρώτο παιχνίδι του Σούλη Μαρκόπουλου στον πάγκο του Άρη

 


Και ήταν “βαθιά” γιατί πέραν της ιδιαιτερότητας του τοπικού ντέρμπι, το παιχνίδι δεν έγινε στο “Παλέ ντε Σπορ” αλλά στο κλειστό της Μίκρας εξαιτίας τιμωρίας του Άρη. Οι “κιτρινόμαυροι” είχαν απέναντι τους ίσως τον καλύτερο Ηρακλή της ιστορίας με τους Μπέρι και Ζντοβτς όμως για 38 λεπτά έδινε την αίσθηση ότι θα έπαιρνε το αποτέλεσμα. Ο Παναγιώτης Λιαδέλης μπορεί να είχε τη φήμη του σκόρερ -και ήταν- όμως σε εκείνο το παιχνίδι είχε “εξαφανίσει” τον Ζντοβτς. Μέχρι όμως το 38'.

 


Ο Σλοβένος είχε μέχρι εκείνο το σημείο τέσσερις πόντους για να σημειώσει οχτώ από τους 10 τελευταίους πόντους του Ηρακλή, συμπεριλαμβανομένων και των δύο βολών που έκριναν το παιχνίδι στα 4''. Ο Ηρακλής υποχρέωσε τον πρώην προπονητή του Σούλη Μαρκόπουλο σε ήττα στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Άρη με 73-74.

 


Η στατιστική εκείνου του ξεχωριστού, στην καριέρα του Σούλη Μαρκόπουλου, αγώνα...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ