23.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Η Ευρωλίγκα… μίλησε ελληνικά (pics+vids)

Μία βραδιά γεμάτη... Ελλάδα άνοιξε την αυλαία της 18ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα, αφού νίκησε η ελληνική ομάδα που έπαιζε, ο Ολυμπιακός και δύο Ελληνες προπονητές, ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Ηλίας Κατζούρης που κάλυψε επάξια το κενό του Αντρέα Τρινκιέρι.

Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός αιχμαλώτισε τη Μακάμπι, έφτασε στο επιβλητικό 94-64 μετά από μια πληθωρική εμφάνιση και άφησε οριστικά το παρελθόν την άσχημη βραδιά στη Βιτόρια, πηγαίνοντας με ακμαιότατο ηθικό στη Μόσχα για να αντιμετωπίσει την Πέμπτη τη Χίμκι.

 

Στην Γερμανία ο Αντρέα Τρινκιέρι έβλεπε απο την τηλεόραση εγχειρισμένος στον ώμο την δύσκολη αποστολή της Μπάμπεργκ με αντίπαλο τη Ζαλγκίρις, όμως, ο Ηλίας Καντζούρης τα έφερε σε πέρας μια χαρά. Ο Ελληνας συνεργάτης του Ιταλού και σήμερα πρώτος προπονητής πανηγύρισε το 93-86 της ομάδας του μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που έβαλςε φρένο στην ξέφρενη κούρσα των Λιθουανών.

 

 

Στο Βελιγράδι η Χίμκι αναγκάστηκε για ώρα να κυνηγάει τον Ερυθρό Αστέρα, όμως, όταν έπαιξε άμυνα και είδε τον Σβεντ να το παίρνει πάνω του στην επίθεση, έκανε την ανατροπή, έφτασε στη νίκη με 79-70 και πάτησε γερά στα πόδια της συνεχίζοντας να διεκδικεί τον στόχο της.

 

 

 

Στη Βαλένθια τέλος, η ομάδα του Βιδορέτα μπορεί να έχει χάσει πολύ έδαφος, αλλά δεν τα παρατάει. Με τη νίκη της 81-76 στο ισπανικό ντέρμπι με τη Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε ότι θα διεκδικήσει μέχρι τέλους τις πιθανότητές της και έκοψε τη φόρα της Μπαρτσελόνα στα τελευταία παιχνίια.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ