19.7 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Πολύ σκληρή για να πεθάνει (vid)

Με καλή άμυνα, ειδικά στην τελευταία περίοδο, και με τον Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς να κυριαρχεί μέσα στις δύο ρακέτες και να κάνει τη διαφορά στα κρίσιμα σημεία, η Βαλένθια νίκησε εντός έδρας την Μπαρτσελόνα με 81-76. Πέτυχε την τρίτη νίκη στους τελευταίους τέσσερις αγώνες της και ανανέωσε τις ελπίδες που έχει να προλάβει μια θέση στην πρώτη οκτάδα.

Η Βαλένθια μπήκε με μεγαλύτερη όρεξη από την αρχή, κυρίως στην άμυνα, όπου παγίδευσε τον Τόμιτς και από εκεί και μετά εκμεταλλεύτηκε τα λάθη και τις κακές επιλογές των παικτών της Μπαρτσελόνα. Δίχως να έχει κι αυτή μεγάλη σπιρτάδα στην επίθεση, προηγήθηκε με 14-6 στο 6' χάρη στις λύσεις που πήρε από τους Μαρτίνεθ και Ντόρνεκαμπ, ενώ έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη με 22-14, καθώς την βοήθησε πολύ μέσα στις δύο ρακέτες ο Πλάις.

Ο Σίτο Αλόνσο, πάντως, είχε στο μεταξύ περάσει τον Ερτέλ σε θέση πλέι μέικερ αντί του Πρέσι, που είχε ξεκινήσει, και απόντος του Σεραφέν έπαιξε με πιο χαμηλό σχήμα όταν απέσυρε τον Τόμιτς, χρησιμοποιώντας τους Οριόλα και Κλαβέρ ως δίδυμο ψηλών. Αυτό το σχήμα απέδωσε για κάποιο διάστημα, καθώς ο Ερτέλ έκανε σπουδαίο παιχνίδι μοιράζοντας εύκολους πόντους με... κλειστά μάτια, έτσι η Μπάρτσα ισοφάρισε 25-25 στο 13', ωστόσο δεν μπόρεσε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Η Βαλένθια διατήρησε την ψυχραιμία της και παρόλο που δεν είχε στη σύνθεσή της το βαρύ πυροβολικό της, Έρικ Γκριν, βρήκε στο περιφερειακό σουτ του Ρούντεζ τις λύσεις εκείνες που την κράτησαν μπροστά στο σκορ.

Μετά το 17' δε, όταν είχε προσαρμοστεί στο χαμηλό σχήμα της Μπαρτσελόνα και είδε τον Τόμιτς να φορτώνεται με 4 φάουλ (μετά από τεχνική ποινή που χρεώθηκε), ξέφυγε ξανά. Δύο τρίποντα από τους Ντόρνεκαμπ και Αμπάλδε ήταν καθοριστικά στο να τρέξει η Βαλένθια ένα σερί 9-0 και να προηγηθεί με 41-31 στο 19', για να κλείσει το ημίχρονο έχοντας προβάδισμα επτά πόντων (43-36).

Στην τρίτη περίοδο η Μπαρτσελόνα μπήκε πιο συγκεντρωμένη στην άμυνα και κατάφερε να μαζέψει μία ακόμα φορά τη διαφορά μειώνοντας 47-45 στο 23'. Ο Ερτέλ δεν ξεκίνησε στο σχήμα, αλλά ο Ρίμπας έκανε πολύ καλή δουλειά και με το περιφερειακό του σουτ, ενώ σημαντικές βοήθειες έδωσε και ο Οριόλα. Πάντως η Βαλένθια δεν πανικοβλήθηκε ούτε αυτή τη φορά. Παρότι ήταν άστοχη από την περιφέρεια, εκμεταλλεύτηκε το μις ματς του Ντούμπλιεβιτς με τον Κλαβέρ, που έδωσε τη δυνατότητα στον Μαυροβούνιο να πετύχει πόντους και να μαζέψει και επιθετικά ριμπάουντ, ενώ ο Βαν Ρόσομ έκανε πολύ καλή δουλειά στην οργάνωση του παιχνιδιού. Κατόπιν τούτων κράτησε το προβάδισμα και με ένα τρίποντο του Ντόρνεκαμπ προηγήθηκε με 57-49 στο 26', όμως με την επιστροφή του Ερτέλ η Μπαρτσελόνα πλησίασε ξανά και το δεκάλεπτο έληξε με 62-59 υπέρ των γηπεδούχων.

Στην τελευταία περίοδο οι δύο ομάδες συναγωνίζονταν η μία την άλλη σε λάθη και κακές επιλογές, κάτι που έκανε ζημιά στην Μπαρτσελόνα, η οποία ό,τι κέρδιζε πίσω με την καλή άμυνά της, το έχανε μπροστά και δεν μπορούσε να πάρει το προβάδισμα. Ο Αλόνσο επέμεινε πολύ σε παίκτες όπως οι Κόπονεν, Τόμιτς και Μερμάν, που ήταν σε κακή μέρα, έτσι η Βαλένθια βρήκε τρόπο ξεφύγει και πάλι λίγο στο 35' (68-61), παρότι και αυτή δεν έπαιζε καλά στην επίθεση. Διατήρησε δε αυτό το προβάδισμα, καθώς η Μπαρτσελόνα ήταν πολύ άστοχη ακόμα και σε βολές, ενώ με τον Ντούμπλιεβιτς να κυριαρχεί μέσα στις ρακέτες προηγήθηκε με 75-66 στο 38'.

Όμως η Μπάρτσα δεν τα παράτησε. Ένα τρίποντο του Ναβάρο, δυο καλές άμυνες κι ένα ακόμα τρίποντο του Σάντερς 51'' πριν από το φινάλε την έφεραν ξανά σε απόσταση βολής (75-72). Ο Ντούμπλιεβιτς, ωστόσο, ήταν και πάλι εκεί για να πετύχει δύο κρίσιμες βολές, να κάνει το 77-72 32'' πριν από το τέλος και ουσιαστικά να διασφαλίσει τη νίκη της ομάδας του, αφού από εκεί και μετά η Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε να κάνει κάτι άλλο για να γυρίσει το παιχνίδι.

Ο ΣΤΥΛΟΒΑΤΗΣ: Θέλει κι ερώτημα; Ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς, φυσικά. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν το σημείο αναφοράς της Βαλένθια στην επίθεση, όπου τελείωσε πολλές φάσεις, με αποτέλεσμα να σκοράρει 19 πόντους, ενώ μάζεψε και 7 ριμπάουντ. Πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο στην τελευταία περίοδο, με το οποίο η ομάδα του ξέφυγε με 71-63, ενώ οι βολές που πέτυχε 32'' πριν από το φινάλε έκριναν ουσιαστικά το παιχνίδι.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι δύο ομάδες σούταραν συνολικά 61 τρίποντα (33 η Βαλένθια και 28 η Μπαρτσελόνα) και ευστόχησαν μόλις στα 19 από αυτά (10 η Βαλένθια, 9 η Μπαρτσελόνα)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ