24.2 C
Athens
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Ο Σβέντ είχε το κλειδί για την…απόδραση

Με τον Αλεξέι Σβέντ να δείχνει πως θέλει να ξανάρθει πάση θυσία το Βελιγράδι τον επόμενο Μάιο για το φάιναλ φορ, η Χίμκι "απέδρασε" από την έδρα του Ερυθρού Αστέρα ( 79-70) και θα υποδεχτεί με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία τον Ολυμπιακό την Πέμπτη.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι στο ματς και μάλιστα με τον Νεμάνια Ντάγκουμπιτς να έχει 4/4 τρίποντα στο πρώτο μόλις πεντάλεπτο του αγώνα ξέφυγαν με 14-5 και κράτησαν αυτή τη διαφορά των εννέα πόντων μέχρι σχεδόν το τέλος της πρώτης περιόδου (21-12) η οποία τελικά έληξε 21-14 με το καλάθι του Μάρκοβιτς για τους φιλοξενούμενους στην εκπνοή. 

Οι Ρώσοι με τον Σβέντ να αποτελεί για μια ακόμα φορά τη μοναδική τους σοβαρή λύση στην επίθεση, βελτιώνοντας κυρίως την άμυνά τους, έφτασαν στην ισοφάριση (21-21 στο 13' με το καλάθι του Αντερσον και συνολικό σερί 9-0) αλλά εκεί ξαναπήρε μπροστά ο Ντάγκουμπιτς που έφτασε τους 18 πόντους (με 5/7 τρίποντα) στο ημίχρονο έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Αμερικανό Ρότσεστι με 13.   Η διαφορά πήγε μέχρι και στους 11 πόντους (37-26 στο 18') καθώς η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν μπορούσε να σταματήσει το δίδυμο Ντάγκουμπιτς-Ρότσεστι που ήταν "καυτό".  

Ομως με ένα γρήγορο 5-0 η Χίμκι μάζεψε το σκορ στο ημίχρονο (37-31) και στο ξεκίνημα του δευτέρου με εξαιρετική άμυνα και πάλι συνέχισε να ροκανίζει τη διαφορά. ο Σβέντ αν και δεν ήταν τόσο εύστοχος,, συνέχισε να αποτελεί τη σημαντικότερη επιθετική αιχμή των Ρώσων οι οποίοι όταν άρχισαν να συνδράμουν στο σκοράρισμα και ο Αντερσον με τον Τζέκινς προηγήθηκαν με 43-39 (24') έχοντας σημειώσει ένα εντυπωσιακό σερί  17-2 !

Παρ' όλα αυτά οι Σέρβοι με τον Ρότσεστι να φτάνει τους 20 πόντους με το τέλος της τρίτης περιόδου κράτησαν οριακά το προβάδισμα (54-52) αλλά ήταν φανερό ότι η αντεπίθεση της Χίμκι θα συνεχιζόταν όπως και έγινε.

Μάλιστα στο τελευταίο δεκάλεπτο ανάλαβε δράση και ο Χάνεϊκατ με τους Ρώσους να έχουν περισσότερες επιλογές και μόλις πέρασαν μπροστά (59-57 με τον Αντερσον στο 32') δεν ξαναέχασαν το προβάδισμα, αντίθετα όσο άδειαζε η κλεψύδρα μεγάλωναν και τη διαφορά. 

Ανθρωπος του αγώνα:  Ο Αλεξέι Σβέντ μπορεί να σηκώσει μια ομάδα στην πλάτη του (ενίοτε και να την...καταστρέψει) και ήταν αυτός που έδωσε το έναυσμα για την αντεπίθεση όταν ο Ερυθρός Αστέρας προηγήθηκε με 11 πόντους.  Ο Σβέντ σημείωσε 29 πόντους (2/3 διπ., 5/11 τρ., 10/11β.) πήρε 5 ριμπάουντ, μοίρασε 4 ασίστ, έκανε 1 κλέψιμο και είχε και 3 λάθη.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Οι 9 χαμένες βολές (11/20) του Ερυθρού Αστέρα, αρκετές σε κρίσιμα σημεία όπου το παιχνίδι ήταν στην κόψη του ξυραφιού μέτρησαν σημαντικά. Καθώς στις υπόλοιπες κατηγορίες οι δύο ομάδες ήταν πολύ κοντά. Επίσης πολύ σημαντικό στοιχείο ότι η Χίμκι κράτησε τον Ντάνγκουμπιτς μόλις στο ένα καλάθι στο δεύτερο ημίχρονο.

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ: 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ