25.2 C
Athens
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Ο Χάκετ «σκότωσε» τη Ζαλγκίρις (vids)

Η Μπάμπεργκ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Χάκετ έβαλε φρένο στο αρνητικό σερί των πέντε διαδοχικών ηττών της νικώντας εντός έδρας τη Ζαλγκίρις με 93-86.

Οι πρωταθλητές Γερμανίας καθοδηγήθηκαν άριστα από τον Ηλία Καντζούρη ο οποίος ήταν ο χεντ κόουτς τους στο παιχνίδι, καθώς ο Αντρέα Τρινκιέρι έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Με αυτό το ροζ φύλλο ανέβηκαν στο 7-11 έπειτα από 18 «στροφές» και κατόρθωσαν να πάρουν την πρώτη τους νίκη έπειτα από αρκετό καιρό. Από την άλλη, η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έχασε για δεύτερη σερί φορά μακριά από το Κάουνας και πλέον με 11-7 είναι έκτη.

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, το πρώτο μέρος ανήκε στους φιλοξενούμενους οι οποίοι επέβαλαν το ρυθμό τους και είχαν προβάδισμα επτά πόντων στην ανάπαυλα (37-33). Η τρίτη περίοδος αποδείχτηκε καθοριστική για την έκβαση του αγώνα, καθώς με επιμέρους σκορ 27-17 οι Βαυαροί διέλυσαν κάθε αμυντικό σύστημα των Λιθουανών κι ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση. Πλέον είχαν πάρει το μομέντουμ με το μέρος τους κι έφτασαν στην τελική επικράτηση με 93-86.

Ο... καθοριστικός: Ο Όγκουστιν Ράμπιτ με 22 πόντους κι επτά ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος για τους νικητές, αλλά ο άνθρωπος ο οποίος έκρινε το ματς ήταν ο Ντάνιελ Χάκετ. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού πέτυχε επτά πόντους στο κρίσιμο τελευταίο τρίλεπτο και 16 συνολικά, μαζεύοντας παράλληλα το επιθετικό ριμπάουντ που έγειρε οριστικά την πλάστιγγα προς την πλευρά των γηπεδούχων, στα 20'' πριν το τέλος, έπειτα από δική του άστοχη βολή. Εννιά πόντοι με τρία τρίποντα για τον Νίκο Ζήση. Για τους ηττημένους ο Άαρον Ουάιτ ηγήθηκε στο σκοράρισμα με 23 πόντους, ενώ 18 μ' έξι τρίποντα πρόσθεσε ο Αρτούρας Μιλάκνις. Καλός μόνο οργανωτικά ο Κέβιν Πάνγκος ο οποίος μοίρασε δέκα ασίστ.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Η αναλογία των ασίστ και των λαθών έκρινε το παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι έδωσαν είκοσι τελικές πάσες για πέντε λάθη, ενώ οι Λιθουανοί έκαναν μεν 17 τελικές πάσες, αλλά υπέπεσαν και σ' έντεκα λάθη. Ισορροπία στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες με την Μπάμπεργκ να εκτελεί 18 περισσότερες βολές (24/32, έναντι 14/14).

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Δείτε βίντεο από το παιχνίδι:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ