17.9 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Η απλή μέθοδος των τριών!

Ο Δημήτρης Ρήγας γράφει για τα 25 απολαυστικά λεπτά του Παναθηναϊκού κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας έκαναν ακριβώς αυτό που έπρεπε απέναντι στους Γερμανούς. Βέβαια χρειάστηκαν ένα πρώτο 15λεπτο που έπαιξαν στο ρυθμό των φιλοξενούμενων και είδαν κάποια «φαντάσματα» να επιστρέφουν. Στη συνέχεια σοβαρεύτηκαν και δέχτηκαν όλους κι όλους 24 πόντους σε 25 αγωνιστικά λεπτά, φτάνοντας σε μία νίκη που ήταν απαραίτητη, πριν τα πολύ δύσκολα παιχνίδια της «διαβολοβδομάδας» κόντρα σε Αρμάνι στο Μιλάνο και Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ.

Ο Χάουαρντ Σαντ-Ρόος έπαιξε σταθερά καλά όπως άλλωστε συνηθίζει τον τελευταίο καιρό. Ο Κουβανός δεν αποτέλεσε όμως το πρόσωπο της βραδιάς. Τον τίτλο για το σημαντικότερο παίκτη του αγώνα διεκδικούν τρεις αθλητές. Ο εντυπωσιακός Ντάριλ Μέικον των 20 πόντων και των 11 ασίστ, ο φοβερός Γιώργος Παπαγιάννης με τους 14 πόντους και τα 10 ριμπάουντ και ο ακούραστος εργάτης Λεωνίδας Κασελάκης, με τον τελευταίο να πραγματοποιεί την καλύτερη εμφάνισή του στην Ευρωλίγκα, πετυχαίνοντας 16 πόντους και παίζοντας σπουδαία άμυνα.

Η πιο ευχάριστη είδηση της βραδιάς όμως για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, ήταν το ορθολογικό μπάσκετ το οποίο έπαιξε η ομάδα, έχοντας παρόντες-απόντες τους Ιωάννη Παπαπέτρου και Οκάρο Ουάιτ οι οποίοι προέρχονταν από τραυματισμό και δεν ήταν σε θέση να προσφέρουν. Κι όλα αυτά σε συνδυασμό με την απουσία του Νεμάνια Νέντοβιτς ο οποίος ήταν ο κορυφαίος των τελευταίων αγώνων.

Το πιο σημαντικό όμως θα είναι να συνεχίσει σε αυτό το επίπεδο ο Παναθηναϊκός και να παραμείνει πιστός στο πλάνο του, ανταγωνιστικός κι αξιοπρεπής, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο όλα τα καλά στοιχεία που διαθέτει στο παιχνίδι του. Μετά την αναβολή του αγώνα με τη Λάρισα για την Basket League, υπάρχει η ευκαιρία και ο μίνιμουμ χρόνος για να προετοιμαστεί κατάλληλα το «τριφύλλι» για τα προσεχή παιχνίδια του. Ούτως ώστε να αποφύγει νέο πισωγύρισμα.

Τα αισιόδοξα μηνύματα του τελευταίου καιρού είναι περισσότερα από τα «σύννεφα». Για να φτιαχτεί κάτι καλό -στο μέτρο του δυνατού με τις υπάρχουσες συνθήκες- θα πρέπει να υπάρξει μία σταθεροποίηση στην απόδοση του συνόλου. Παράλληλα θα πρέπει να γίνει δουλειά για το μέλλον και το μεγάλο κέρδος της νίκης επί της Άλμπα δεν ήταν η νίκη, αλλά η συμμετοχή του Λευτέρη Μαντζούκα σε ολόκληρο το τελευταίο δεκάλεπτο, με το νεαρό φόργουορντ να μην σκοράρει αλλά να προσφέρει σε πολλούς τομείς στο παρκέ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ