16.1 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Παναθηναϊκός-Άλμπα 82-67:Στο ΟΑΚΑ παραμένει Παναθηναϊκός(pics,vids)

Ο Παναθηναϊκός με ένα εντυπωσιακό αμυντικά δεύτερο ημίχρονο,όπου δέχτηκε μόλις 24 πόντους, επικράτησε με 82-67 της Άλμπα στο ΟΑΚΑ. Πρωταγωνιστής για τους «πράσινους» ο Ντάριλ Μεϊκον με 20 πόντους 11 τελικές πάσες, που έκανε να μην φανεί σήμερα η απουσία του Νέντοβιτς. Θετικός ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος με πολλή δουλειά στην άμυνα, ενώ «διπλός» ο Γιώργος Παπαγιάννης, με 14 πόντους 10 ριμπάουντ και 4 τάπες. Καθοριστικός και ο Λεωνίδας Κασελάκης (17 πόντους) ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο είχαν προβλήματα στην άμυνα και ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση του Μαρκους Έρισκον (18 πόντους) όμως στην επανάληψη  διόρθωσαν τα κακώς κείμενα. Έπαιξαν άμυνα,με τον Παπαγιάννη να κυριαρχεί στο ζωγραφιστό, ενώ κέρδισαν και τη μάχη των ριμπάουντ. Πλέον ο Παναθηναϊκός πέτυχε την 4η νίκη του στη σεζόν (όλες μέσα στο ΟΑΚΑ) και έφτασε στο 4-10, με τους Γερμανούς,μετά τις δύο σερί νίκες με Μακάμπι και Μιλάνο, να βρίσκονται στο 5-9 πλέον.  

Με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να ξεκινά την αναμέτρηση από τον πάγκο και τον Λεωνίδα Κασελάκη να τον αντικαθιστά στην αρχική πεντάδα, οι Πράσινοι έκαναν ένα δυνατό ξεκίνημα και προηγήθηκαν αρχικά με 17-8. Ο Κασελάκης είχε 9 πόντους σε αυτό το διάστημα με τρία τρίποντα. Όμως ο Μάρκους Έρικσον έδειξε γρήγορα,τη φοβερή φόρμα στην οποία βρίσκεται, καθώς είχε και αυτός τρία τρίποντα. Εν τέλει, ο Παναθηναϊκός έκλεισε το δεκάλεπτο δυναμικά, στο +5 (30-25) ενώ είχε ήδη 9 τελικές πάσες! Στη δεύτερη περίοδο η Άλμπα εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των γηπεδούχων στην επίθεση και με τους Μπλατ και Τζέιλεν Σμιθ να έχουν από δύο τρίποντα έκαστος, προηγήθηκαν με εννιά πόντους, 34-43. Οι πράσινοι στη συνέχεια όμως αντέδρασαν και με τον Μέϊκον να δηλώνει παρών επιθετικά (10 πόντους, 5 ασίστ) ισοφάρισαν σε 43-43, με αυτό να είναι και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου. Θετικός ο Κασελάκης με 11 πόντους στο ημίχρονο και ο Γιώργος Παπαγιάννης με 8 πόντους και 6 ριμπάουντ.Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε αισθητά με τις δύο ομάδες να είναι άστοχες. Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός βελτίωσε την άμυνά του και με τον Σαντ-Ρος να βοηθάει και στις δύο πλευρές του γηπέδου πήρε ένα προβάδισμα 5 πόντων πηγαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο. Στην τέταρτη περίοδο οι γηπεδούχοι συνέχισαν να αμύνονται σωστά αποτρέποντας τα τρίποντα της Άλμπα. Ο Μέικον πέτυχε οχτώ πόντους κάνοντας τη διαφορά στην επίθεση ενώ ο Παπαγιάννης «έκοβε» στην άμυνα. Κάπως έτσι οι πράσινοι έφτασαν στο +18 και εκεί έκανε την εισοδό του στην αναμέτρηση ο νεαρός Αβδαλάς, που πέτυχε με κάρφωμα τους πρώτους πόντους του, ξεσηκώνοντας το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

 

Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ: Ντάριλ Μέϊκον. Ο Αμερικανός γκαρντ πέρα από το σκοράρισμα που μας έχει συνηθίσει πλέον, ήταν φανταστικός και στην οργάνωση. Μοίρασε συνολικά 11 τελικές πάσες, έβρισκε τον ελεύθερο συμπαίκτη και βοήθησε γενικότερα στην συνολική λειτουργία της ομάδας. Τουλάχιστον για ένα βράδυ οι φίλοι των πρασίνων δεν είχαν να ανησυχούν για το μοίρασμα της μπάλας.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Oι γηπεδούχοι με την άμυνά τους οδήγησαν την Αλμπα να σουτάρει πολύ πιο κάτω από το συνηθισμένο μέσο όρο της. Οι Γερμανοί σούταραν με μόλις 36% εντός πεδιάς. Επίσης ο Παναθηναϊκός μοίρασε 19 τελικές πάσες,ενώ δεν πρέπει να παραλειφθεί και η ευστοχία στις βολές (14/15) 93%.

 

 

 

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ