24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑΕΚ: Μεγάλα εμπόδια πριν τη Δευτέρα της επιβίωσης (vids)

Η ευχάριστη αγωνιστική παρένθεση της ΑΕΚ, με τους παίκτες να τιμούν τον σύλλογο και τους εαυτούς τους και να παίρνουν την τρίτη θέση αφήνοντας εκτός τα οικονομικά ζητήματα, έχει κλείσει. Από αύριο, οι «κιτρινόμαυροι» μπαίνουν σε ένα από τα πιο κρίσιμα 48ωρα της εποχής του Μάκη Αγγελόπουλου στη διοίκησή τους. Για πρώτη φορά σε μια μάχη επιβίωσης.

Ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ στην δημόσια τοποθέτηση που είχε κάνει ήταν καθησυχαστικός για το αίσιο τέλος. Αύριο θα πρέπει να φανούν πολλά  και κυρίως να φανούν... λεφτά. Ενα από τα πλέον βασικά στοιχεία που πρέπει να προσκομίσει κάθε ΚΑΕ στον φάκελο που θα καταθέσει στην επιτροπή αδειοδότησης του ΕΣΑΚΕ μέχρι την Τρίτη είναι η εξόφληση όλων των μελών της στην τελευταία αγωνιστική περίοδο. Λέγοντας εξόφληση, μπορεί να είναι και διακανονισμός που έχει γίνει αποδεκτός από τον έχοντα λαμβάνειν. 

Η πρόταση και το μεγάλο αγκάθι

Οι πυρετώδεις επαφές των τελευταίων ημερών με τους παίκτες της ΑΕΚ, έχουν φέρει ένα πεδίο συνεννόησης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουν κλείσει το θέμα. Οι Ελληνες παίκτες και κάποιοι εκ των ξένων έχουν δει θετικά μια πρόταση διακανονισμού που τους έχει γίνει, η οποία όμως για να μπει σε διαδικασία υπογραφών, προϋποθέτει στο επόμενο 24ωρο την καταβολή ενός μισθού.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι υπάρχουν και αυτοί που δεν δέχονται τον διακανονισμό και κυρίως, ο Κιθ Λάνγκφορντ. Ο αμερικανός σκόρερ έχει λαμβάνειν πολλά ο ίδιος, αλλά και μια απλήρωτη εφορία που βάσει συμβολαίου πρέπει να καταβάλλει η ΑΕΚ. Το συνολικό ποσό είναι μεγάλο και ο Λάνγκφορντ το απαιτεί όλο άμεσα. Αρνητικοί σε διακανονισμό είχαν εμφανιστεί αρχικά και άλλοι παίκτες, όπως ο Γιανίκ Μορέιρα και ο Ματ Λοτζέσκι, αλλά τις τελευταίες μέρες λέγεται ότι έχει βρεθεί σημείο επαφής μαζί τους.

Το μείζον θέμα για την ΑΕΚ είναι ότι πρέπει να εμφανίσει αποπληρωμές ή συμφωνίες με όλους τους παίκτες. Αυτό σημαίνει ότι έστω κι ένας να μην έχει υπογράψει, ο φάκελος θα θεωρείται ελλιπής σε ένα από τα πιο βασικά του σημεία. Το ποσό που πρέπει να καταβληθεί σήμερα ξεπερνάει τις 200 χιλιάδες ευρώ και αυτό χωρίς να επιμένει στην πλήρη αποπληρωμή του ο Λάνγκφορντ.

Στην ΑΕΚ υπάρχει αισιοδοξία ότι όλα θα γίνουν όπως πρέπει, αλλά όχι και... ενθουσιασμός. Ακόμα κι αν υπάρξουν κάποια άτυπα 24ωρα παράτασης, υπό τον μανδύα της συμπλήρωσης εγγράφων μέχρι το τέλος της εβδομάδας, δεν αλλάζει κάτι επί της ουσίας. Αν δεν έχεις τα λεφτά σήμερα ή αν δεν έχεις πείσει κάποιον να δεχτεί τον διακανονισμό σου, δύσκολα να το αλλάξεις σε δυο - τρεις μέρες.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια και ότι αν όλα πάνε κατ' ευχήν για την ΑΕΚ σε αυτή την πρώτη και σημαντική δοκιμασία, μετά η ανηφόρα δεν τελειώνει. Τα Ban από τη FIBA είναι εννέα, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να σβήσουν για να μπορεί στη συνέχεια να έχει δικαίωμα μεταγραφών. Πιθανότατα φέτος και για παίκτες που υπήρχαν στην Ελλάδα, αφού μετά από χρόνια έχει γίνει σαφές ότι η απαγόρευση μεταγραφών είναι... ό,τι λέει. Απαγόρευση μεταγραφών, χωρίς... γεωγραφικούς προσδιορισμούς.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ