20.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑΕΚ – Προμηθέας 95-72 : Εμεινε όρθια και τώρα… τρέχει (vid)

Η ΑΕΚ μπήκε στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος με τις χειρότερες προϋποθέσεις, αλλά τελικά στάθηκε όρθια και έκλεισε με χαμόγελα μια χρονιά στην οποία δεν πέτυχε κανέναν από τους στόχους της. Το 95-72 επί του Προμηθέα έδωσε στους «κιτρινόμαυρους» την τρίτη θέση στη Basket League, στην οποία για να είναι και του χρόνου παρούσα πρέπει να κάνει έναν αγώνα δρόμου μέχρι τις 15 Ιουνίου. Σε λιγότερο από μία εβδομάδα δηλαδή, θα πρέπει να έχει καταθέσει πλήρη φάκελο στην αρμόδια επιτροπή αδειοδότησης του ΕΣΑΚΕ, στον οποίο μεταξύ άλλων να εμφανίζονται πληρωμένοι όλα τα μέλη της φετινής ομάδας!

Ο Προμηθέας ο οποίος άρχισε τη σεζόν κατακτώντας το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας του, το Super cup, την έκλεισε με εμφανή την απογοήτευση από τον αποκλεισμό του από τους τελικούς και επίσης με μια μεγάλη αγωνία. Οχι επιβίωσης, αλλά νέου κύκλου, αφού έκλεισε ο πολυετής και επιτυχημένος με τον Μάκη Γιατρά στον πάγκο του. Οι Πατρινοί και σήμερα έπαιξαν με πολλές σημαντικές απουσίες, αφού εκτός δράσης ήταν οι Τζέριαν Γκραντ, Τζιαν Κλαβέλ και Κουίνσι Φορντ, ενώ και ο Τζεράι Γκραντ δεν ήταν απόλυτα έτοιμος.

Η ΑΕΚ έλεγξε απόλυτα το παιχνίδι από την αρχή του, είχε κέφι και αποτελεσματικότητα και το 53-38 του ημιχρόνου δείχνει πολλά. Ο Προμηθέας δεν το παράτησε αν και ήταν με εμφανώς λιγότερες λύσεις στο δεύτερο ημίχρονο, μείωσε στο 69-59 στο 30', αλλά η ΑΕΚ γκάζωσε στο φινάλε και οι... διακοπές των δύο ομάδων άρχισαν αφού τελείωσε άλλο ένα χορταστικό μεταξύ τους παιχνίδι.

Ο ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ: Αν έμεινε κάτι στην ΑΕΚ από το φινάλε της χρονιάς, ήταν η εμπιστοσύνη που έδειξε ο Βαγγέλης Αγγέλου στον Κωστή Γόντικα και κυρίως η αξιοποίηση αυτής από τον Ελληνα σέντερ. Σε διάρκεια ήταν σημαντική η προσφορά του και σίγουρα ήταν το πρόσωπο που ξεχώρισε στο κλείσιμο της χρονιάς.

Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ: Δύο ώρες πίσω πήγε το σημερινό ματς ο ΕΣΑΚΕ εκτάκτως, για να το δείξει η ΕΡΤ όπως ενημέρωνε με... καμάρι στο Δελτίο Τύπου. Τζάμπα οι δυο ώρες λιγότερες διακοπές για τις ομάδες, αφού το ματς καταχωνιάστηκε και πάλι στα διαδικτυακά κανάλια, επιβεβαιώνοντας την πλήρη απαξίωση της ΕΡΤ για το πρωτάθλημα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ