14.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΣΑΚΕ: Ανοίγουν οι φάκελοι, κρίνεται το μέλλον

Η σημερινή ημέρα μπορεί να χαρακτηριστεί και ιστορική για τον ΕΣΑΚΕ αφού για πρώτη φορά θα εκκινήσει ο σύνδεσμος διαδικασία έγκρισης της συμμετοχής των ομάδων στο πρωτάθλημά του. Η επιτροπή που έχει καταρτιστεί τυπικά θα κάνει την προαδειοδότηση, δηλαδή θα στείλει τις εισηγήσεις της έχοντας μελετήσει προσεκτικά τους φακέλους που έχουν κατατεθεί στην ΕΕΑ. Ουσιαστικά όμως θα έχει αποφασίσει για τις άδειες, αφού κατά κάποιο θα είναι δεσμευτική η εισήγηση. Αυτό ήταν εξάλλου και το νόημα της επιμονής με την οποία διεκδίκησε αυτή την παροχή από την Πολιτεία ο σύνδεσμος. Να προστατεύσει το πρωτάθλημα από την ΕΕΑ που έκανε κατά καιρούς... πράματα και θάματα.

Θα αναρωτηθεί κάποιος υπάρχει εμπιστοσύνη στη λειτουργία του ΕΣΑΚΕ; Αφ' ενός επειδή πλέον είναι δεσμευμένος από νόμο για αυτά που πρέπει να εφαρμόσει, αφ' ετέρου επειδή στην επιτροπή υπάρχουν ειδικοί εκτός μπάσκετ στους τομείς που πρέπει να ελεγχθούν, αλλά και κάποιοι νέοι παράγοντες μακριά από τις αγκυλώσεις των... συνηθισμένων, μπορεί και να υπάρχει ελπίδα. 

Για να αρχίσουμε από τα βασικά, και οι 11 ΚΑΕ που κλήθηκαν, κατέθεσαν φάκελο. Το θέμα πλέον είναι τι περιέχουν αυτοί. Είναι περίπου 25 τα απαιτούμενα που πρέπει να υπάρχουν μέσα. Ηταν γνωστό μέχρι και τις τελευταίες ώρες πριν την λήξη της προθεσμίας, χθες το απόγευμα, ότι υπήρχαν ΚΑΕ με ουσιαστικές ελλείψεις. Επειδή στην Ελλάδα ζούμε και πάντα υπάρχουν περιθώρια ελιγμού, αυτή η περίπτωση δεν ξεφεύγει από τον κανόνα.

Προθεσμία και δεύτερη ευκαιρία

Η επιτροπή που θα αρχίσει από σήμερα την εξέταση, έχει το δικαίωμα να επανέλθει στις ΚΑΕ ζητώντας διευκρινίσεις αν διακρίνει κάποιο λάθος. Ουσιαστικά να... θυμίσει μια έλλειψη και μέχρι να το πράξει να έχει δώσει δικαίωμα στην ΚΑΕ να το έχει επιλύσει. Θα αναρωτηθεί κάποιος αν δεν είχε καταφέρει μια ΚΑΕ μέχρι χθες να βρει 80 χιλιάδες ευρώ για την εγγυητική για παράδειγμα, πώς θα τα βρει τα επόμενα 24ωρα; Αγνωστο, αλλά θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία. Αν και δεν είναι ακριβώς γνωστό το αν θα υπάρξει για κάθε σοβαρότητας έλλειψη και δεύτερη ευκαιρία.

Η καταληκτική ημερομηνία για να βγουν τα οριστικά πορίσματα της επιτροπής είναι 15 μέρες μετά την έναρξη εξέτασης των φακέλων. Στο τέλος του μήνα δηλαδή. Οχι απαραίτητα τόσο όμως, δεν αποκλείεται και γρηγορότερη ολοκλήρωση και αυτή είναι η κατεύθυνση. Ωστε να τελειώνουν με τους 11, να περιμένουν τους δύο που θα ανέβουν από την Α2 και θα έχουν προθεσμία μέχρι τις 15 Ιουλίου και φυσικά, να μπουν σε διαδικασία εύρεσης άλλης ομάδας όταν κάποτε υπάρξει περίπτωση αποβολής, μη έγκρισης συμμετοχής δηλαδή, κάποιας από τις προϋπάρχουσες της μεγάλης κατηγορίας.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ