17.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ομόφωνο αίτημα του ΕΣΑΚΕ να αποφασίζει για την αδειοδότηση των ΚΑΕ!

Η πρώτη ομόφωνη απόφαση της σημερινής συνεδρίασης του ΕΣΑΚΕ ήταν να αρχίσουν οι διαδικασίες υποβολής αιτήματος προς την Πολιτεία για να του παραχωρήσει με νομοθετική ρύθμιση το δικαίωμα να αδειοδοτεί ο ίδιος τις ΚΑΕ που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Basket League!

Το Basketa.gr είχε αναλύσει από χθες το θέμα που κρίνεται ως το πλέον βασικό για να προχωρήσουν όλα τα άλλα που έχουν θέσει οι ΚΑΕ ως απαραίτητες προϋποθέσεις για να μπει σε έναν δρόμο αναβάθμισης και εξυγίανσης το πρωτάθλημα.

Το τεχνικό μέρος της υπόθεσης περιγράφει την δημιουργία μιας τριμελούς επιτροπής που θα εξετάζει τους φακέλους και θα αποφασίζει με βάση τα κριτήρια που θα ψηφιστούν στην συνέχεια της σημερινής συνεδρίασης. Επειδή βέβαια αυτόν τον ρόλο τον έχει για όλα τα αθλήματα η κρατική Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, που έχει προκαλέσει σε βάθος χρόνων συζητήσεις με τις αποφάσεις της, ο ΕΣΑΚΕ θα ζητήσει να γίνει... κύριος του εαυτού του.

Να μην υπάρχει σε τελική ανάλυση και κανένα άλλοθι "μα η ΕΕΑ τον έβαλε, εμείς δεν φταίμε" και να κοιτάζονται μεταξύ τους τα μέλη γνωρίζοντας τους υπεύθυνους για κάθε πιθανό στραβό που θα προκύψει στην πορεία.

Αυτό φυσικά θα αφορά σε ομάδες που θα δικαιούνται με αγωνιστικά κριτήρια την συμμετοχή τους, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση "εμπλοκή" του ΕΣΑΚΕ σε... επιλογή ομάδων για την στελέχωση της Basket League.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ