17.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Και εγένετο επιτροπή αδειοδότησης στον ΕΣΑΚΕ

Στην υλοποίηση της απόφασης της σύστασης επιτροπής αδειοδότησης προχώρησε ο ΕΣΑΚΕ μέσα από τη σημερινή Γενική Συνέλευση του.

 


Πιο συγκεκριμένα ψηφίστηκε στη διοργανώτρια αρχή η σύσταση της πενταμελούς επιτροπής που θα αποτελείται από τον πρόεδρο της Βαγγέλη Γαλατσόπουλο, τον αντιπρόεδρο του Κολοσσού Μιχάλη Μελή, τον τεχνικό διευθυντή του Περιστερίου Γιώργο Πανταζόπουλο, τον οικονομικό διευθυντή του ΕΣΑΚΕ Σταύρο Κατσίκη και τη νομική σύμβουλο της Ένωσης, Σουζάνα Δόγα.

 


Η επιτροπή θα έχει ως αντικείμενο τον έλεγχο των φακέλων των ΚΑΕ πριν αυτοί κατατεθούν στην ΕΕΑ και με βάση τα οικονομικά κριτήρια που έχουν οριστεί. Απαραίτητη προϋπόθεση, όπως είχε αποφασιστεί προ μηνών, για τη συμμετοχή των ομάδων θα είναι η εξόφληση των χρεών της προηγούμενης σεζόν ή η παρουσίαση ενός πλάνου με διακανονισμούς των χρεών τους. Αν αυτοί δεν τηρούνται ως τα τέλη Δεκεμβρίου του κάθε χρόνου, θα τους επιβάλλεται αφαίρεση ενός βαθμού. Αν αυτό συμβεί και στα τέλη Μαρτίου τότε θα υπάρχει αφαίρεση και δεύτερου βαθμού.

 


Ο δρόμος προς την Basket League δεν θα είναι εύκολος για τις ομάδες της Α2. Αυτό γιατί αυτή -ή αυτές στο μέλλον- που θα εξασφαλίζει αυτό το δικαίωμα αγωνιστικά, θα πρέπει να καταβάλλει 140 χιλιάδες ευρώ ως εγγυητική όπως και οι υπόλοιπες ομάδες αλλά επιπρόσθετα θα πρέπει να έχει διαθέσιμες 220 χιλιάδες για τη σύσταση ΚΑΕ αλλά και να πληροί τις προϋποθέσεις του γηπέδου που επίσης έχουν οριστεί.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ